ESG gaat over de integrale verandering van je bedrijfsvoering

12 december 2022
Onderwijs

Leiderschap verandert als bestuurders worden afgerekend op hun bijdrage aan mens, milieu en samenleving. Dat zegt ruim driekwart van de beleidsmakers in een recent onderzoek van KPMG en Nyenrode Business Universiteit. Maar voordat het leiderschap verandert, is het noodzakelijk dat er voldoende kennis komt over ESG, concluderen Jessica Peters-Hondelink en Esther van Zeggeren, oprichters van het ESG Innovation Institute, te lezen in het artikel van Executive Finance. “ESG wordt nog te vaak gezien als een niche.”

Beleidsmakers geven zichzelf in het onderzoek een onvoldoende (5,4) als het gaat over hun eigen ESG-kennis. Van Zeggeren, tevens lid van het Group Leadership Team bij KPMG, is niet verrast door de uitkomsten. “De aanleiding van de oprichting van het instituut is om ESG en de innovaties die het met zich meebrengt veel dichter bij bestuurders en C-level managers te brengen. Wij zien en ervaren dat het onderwerp nog een ver-van-hun-bedshow is en dat vormt een belemmering. In dat opzicht ben ik niet verrast, maar ik had natuurlijk gehoopt dat er bij deze groep leiders meer kennis zou zijn over het onderwerp.”

Lees het volledige artikel hier.

KPMG en Nyenrode hebben het ESG Innovation Institute in het leven geroepen om organisaties te helpen bij de transitie naar duurzaamheid. Organisaties kunnen met de ESG-thema’s in hun bedrijfsvoering meerwaarde creëren door evenwicht aan te brengen tussen financieel economische resultaten, transparantie, sociale belangen en het milieu. Het maakt de nieuwste ESG-kennis, vaardigheden en eco-systeem toegankelijk voor iedereen die de route naar duurzaamheid professioneel en weloverwogen wil versnellen. 

Lees hier het artikel van Executive Finance.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.