IIRC en SASB zijn nu samen de Value Reporting Foundation

28 juni 2021
Opinie

In november 2020 kondigden IIRC en SASB aan samen te willen gaan in de Value Reporting Foundation. Op 9 juni 2021 is deze fusie geformaliseerd. Bedrijven en beleggers verlangen meer éénduidigheid en helderheid voor verslaggeving.

De fusie van IIRC en SASB is hier direct aan gerelateerd. Ook verdere samenwerking, bijvoorbeeld met de IFRS Foundation, is noodzakelijk om de legitieme oproep tot een samenhangend rapportagelandschap voor bedrijven en beleggers te kunnen beantwoorden.

Palet voor waardecreatie

De Value Reporting Foundation biedt een uitgebreid palet aan bedrijven en beleggers om het onderlinge begrip over waardecreatie te bevorderen – hoe het wordt gecreëerd, behouden of erodeert over verschillende tijdshorizonnen. Dit palet omvat Integrated Thinking Principles, het Integrated Reporting Framework en de SASB Standards en kunnen zelfstandig of in samenhang worden gebruikt.

Al in meer dan 70 landen wordt dit palet toegepast. Dit palet biedt een toekomstbestendige structuur om de strategie voor lange termijn waardecreatie te ontwikkelen, uit te voeren, erover te communiceren en zo betere prestaties te stimuleren. Het palet is beschikbaar op de website van de Value Reporting Foundation en blijft ook beschikbaar op oorspronkelijke websites van IIRC en SASB.

 

 

Deze bijdrage is geschreven door Erik Breen, voorzitter van het <IR> Framework Panel en lid van het Nyenrode Corporate Governance Instituut. 

 

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, juni 2021.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.