Linda Stasse wint Brenda Westra Opinieprijs

11 oktober 2018
Onderwijs

Op 5 oktober won Linda Stasse de eerste Brenda Westra Opinieprijs Linda Stasse en Ruud Vergoossenmet haar opinie Tijd voor tijd. In haar opinie roept ze accountants op om tijd te investeren in het leren van nieuwe innovatieve audittechnieken en de inzet van IT daarbij. Een tijdsinvestering die zich in de toekomst terug zal betalen in tijd. Juryvoorzitter Ruud Vergoossen reikte de prijs uit en citeerde daarbij het juryrapport: ‘Een goed geschreven, kernachtige opinie over relevante thema’s (werkdruk en ICT) die op overtuigende wijze met elkaar in verband worden gebracht. Het opiniestuk voldoet aan alle kwalificaties die daaraan worden gesteld.’

De elf kandidaten voor de Brenda Westra Opinieprijs werden hiervoor uitgenodigd omdat hun bachelor- of masterscriptie Accountancy goed was beoordeeld en een maatschappelijk interessant en relevant onderwerp had. Ze schreven ieder een opinie die is gepubliceerd op het platform The Accountables en in de bundel Brenda Westra Opinieprijs 2018.

De tweede prijs ging naar Laura Tersteeg voor de opinie Big-4, gebruiken jullie je intuïtie eens! Zij betoogt dat bij het tot stand komen van het oordeel van de accountant niet alleen sprake is van een professioneel-kritische instelling, maar ook van het gebruik van intuïtie. Ze pleit ervoor dat accountants ook daarin worden getraind. De jury spreekt van een goede persoonlijke stijl met veel beeldspraak, waarbij Laura door middel van voetnoten haar opinie ook een wetenschappelijke verankering geeft.

Erwin Haasnoot kreeg de derde prijs. In zijn opinie Een niet te weigeren voorstel moedigt hij aankomend studenten aan om te kiezen voor de accountancy. De jury vindt zijn opinie leuk en prikkelend geschreven, direct gericht op de student, positief over het beroep en enthousiasmerend.

Brenda Westra, alumna van Nyenrode en bevlogen en spraakmakend accountant, overleed in 2015 op 48-jarige leeftijd. Ze richtte bij leven de Stichting Future Finance op, met als doel het bevorderen van innovatie op het gebied van de financiële verslaglegging en het ontwikkelen van ideeën die van belang kunnen zijn voor de toekomst van de accountancy in de meest ruime zin des woords. De stichting nodigde Nyenrode uit om invulling en uitvoering te geven aan de Brenda Westra Opinieprijs, die is gericht op vernieuwende, duidelijk opiniërende, vlot geschreven, voor het accountantsberoep en –onderwijs actuele opiniestukken.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.