Praktijkopleiding Assurance

Meerdere locaties
Flexibele startmomenten
3 jaar
Nederlands
Verschilt per onderdeel

Volg je eigen route tot RA

Wil jij Register Accountant worden dan dien je de Theoretische opleiding RA (Master en Post-Master) en de Praktijkopleiding Assurance met succes af te ronden. Deze twee opleidingen kun je parallel aan elkaar volgen. De Praktijkopleiding duurt nominaal 3 jaar.

Nyenrode biedt het totale opleidingspakket aan, zowel theoretisch als praktijk. Onderaan deze pagina vind je een infographic van dit pakket. De Praktijkopleiding wordt georganiseerd vanuit het Nyenrode Stagebureau

Voor wie?

Je kan met de praktijkopleiding beginnen nadat je bent toegelaten tot de Master Accountancy of het instroomprogramma van de Post-Masteropleiding tot Registeraccountant. Volg je jouw theoretische opleiding elders dan kan je je ook aanmelden voor de onderdelen van de praktijkopleiding of het Stagebureau bij Nyenrode.

Toelatingsverklaring Praktijkopleiding
Om te kunnen starten met de Praktijkopleiding heb je een verklaring van jouw universiteit nodig waaruit blijkt dat je aan de toelatingseisen voor de Praktijkopleiding voldoet. Deze kan je opvragen bij het betreffende onderwijsinstituut. Heb je bij Nyenrode gestudeerd dan kan je de verklaring opvragen door een mail te sturen naar praktijkopleiding@nyenrode.nl. Als je de theoretische opleiding al hebt afgerond dan volstaat ook een gewaarmerkt kopie van het theoretisch getuigschrift.

 

Wat levert de Praktijkopleiding jou op?

 • Je bent in staat om je rug recht te houden in complexe situaties.
 • Je ontwikkelt een professionele beroepshouding, inclusief het vermogen om jezelf en de belangen van de klant kritisch te beoordelen. Jouw ontwikkeling staat centraal
 • Waardevolle werkervaring, een mooi netwerk en persoonlijke en professionele groei op.
De voordelen van Nyenrode

Op Nyenrode ben je verzekerd van maatwerk en een optimale integratie tussen theorie en praktijk. De andere belangrijke voordelen voor jou:

 1. Flexibele startmomenten; starten wanneer het jou uitkomt
 2. Deskundige trainers met ervaring in het onderwijs én de praktijk
 3. Kleine groepen, veel persoonlijke aandacht

 

Overzicht van de praktijkopleiding assurance

 

*Heb je de Bachelor Accountancy bij Nyenrode gevolgd? Gunstig, want dan kom je mogelijk in aanmerking voor verkorting van jouw Praktijkstage. Je mag namelijk het portfolio van Reflectie Accountantspraktijk inbrengen in jouw verzoek. 

**Volg je de Post-Master bij Nyenrode? De ICAIS-casus zit geïntegreerd in het Post-Master vak BIV-IC. Behaal je dit vak dan krijg je vrijstelling voor de ICAIS-casus in de Praktijkopleiding.


Praktijkopleiding Assurance uitgelegd

 Informatie Praktijkopleiding Assurance NBA

Nadere informatie over de praktijkopleiding is opgenomen op de website van de NBA, en – meer uitgebreid - in de informatiegids Praktijkopleiding Assurance. Deze gids is ook te bestellen bij de NBA.

Ook interessant voor jou

Master Fiscaal Recht LR 19-06-2017-7 Introductie ESG Reporting en Assurance

Introductie ESG Reporting en Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 13 mei 2024
Vanaf 2024 moeten grote bedrijven verplicht rapporteren over duurzaamheid. ESG reporting vraagt om expertise op het vlak van de verslaggeving van ESG-informatie en in het bijzonder de interne beheersing hiervan.
Studenten Relatiemanagement bij de MKB controle-klant

Relatiemanagement bij de MKB controle-klant

< 10 dagen | Nederlands | 29 mei 2024
Als accountant in het MKB gaat jouw rol vaak verder dan alleen het controleren van de jaarrekening: de klant ziet jou immers als allround trusted advisor en wil vooral ontzorgd worden. Als allround adviseur en ontzorger bouw je vaak een langdurige en vertrouwde relatie met elkaar op.
BSc ACC Referaat | P.O. Assurance

Referaat | P.O. Assurance

Deeltijd | Nederlands | april 2024
In de Praktijkopleiding wordt ruime aandacht besteed aan het kunnen omgaan met dilemma’s.

Aanbod

Nyenrode biedt verschillende onderdelen van de praktijkopleiding aan. Ben je als trainee aangesloten bij het Nyenrode Stagebureau dan doorloop je het gehele (trainings)programma via Nyenrode. Ben je aangesloten bij een ander Stagebureau dan is het ook mogelijk om je aan te melden voor losse onderdelen.
Alle door ons aangeboden onderdelen zijn geaccrediteerd door de Raad voor de Praktijkopleidingen van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Bij aanvang van de Praktijkopleiding start je met een nulmeting. Op basis van de nulmeting wordt vastgesteld over welke vaardigheden en over welke beroepshouding je reeds beschikt en welke vaardigheden je nog verder zal moeten ontwikkelen om aan het einde van de opleiding te kunnen voldoen aan de eindtermen.

De nulmeting betreft een self assessment middels een 360 graden feedback vragenlijst. De uitkomsten dienen van de nulmeting dienen als input voor het verder uitwerken van het POP of jaarplan.  

Je kan de nulmeting gedurende het hele jaar starten, eventueel ook voorafgaand aan de start van de Praktijkopleiding. Stem dit wel af met je eigen stagebureau.

Wil je aan het einde van jaar 2 van je praktijkopleiding weten waar je staat, op welke punten je jezelf de afgelopen twee jaar hebt ontwikkeld en aan welke vaardigheden je in het laatste praktijkjaar nog aandacht moet besteden? Dan is het mogelijk om een 1-meting te doen die inzicht geeft in je ontwikkeling tot start bekwame accountant.

De uitkomsten van de 1-meting worden, net als bij de 0- meting, samengevat in een digitale rapportage, die je kan gebruiken voor de uitwerking van jouw jaarplan van jaar 3.

De uitkomsten van de 1-meting zijn gekoppeld aan de CEA eindtermen/ kerncompetenties en geven ook richting aan het bepalen van de invulling van het trainingsprogramma in jaar 3.

Wil je de 1-meting starten, stuur dan een mail naar praktijkopleiding@nyenrode.nl

Voor de professionele ontwikkeling van accountants is het voeren van intervisiegesprekken een bewezen en effectieve methode. Je vormt een intervisiegroep met maximaal 8 trainees, met wie je minimaal twee keer per jaar samenkomt. Tijdens de intervisiebijeenkomsten bespreek je knelpunten van en mogelijke oplossingen voor (geanonimiseerde) werksituaties. Je leert elkaar op een coachende manier te bevragen om te komen tot diepere inzichten rondom je eigen kwaliteiten, valkuilen, ontwikkelpunten, gedragspatronen en handelen in samenwerkingen.

Kijk hier voor meer informatie of klik op de groene aanmeldknop om je te registreren.

Deze online training dient ter ondersteuning bij het schrijven van de vereiste rapportages en wordt, bij voldoende animo, twee keer per jaar aangeboden. De eerstvolgende trainingen staan gepland op 3 april 2024 van 09.00-12.00 uur en op 30 oktober 2024 van 09:00-12:00 uur.

Tijdens deze training van een dagdeel van drie uur staan de volgende drie pijlers centraal:

 • Het krijgen van effectieve coaching
 • Reflectievaardigheden
 • Schrijven van rapportages (halfjaarrapportage en jaarrapportage)

Deze training kan niet worden opgevoerd binnen de ELO als trainingsprogramma die gevolgd moet worden voor de Praktijkopleiding.

Het tarief voor deze training bedraagt €295,-. Ben je als trainee ingeschreven bij het Nyenrode Stagebureau dan kan je deze training kosteloos bijwonen. 

*Je kan je voor deze training aanmelden door op de groene aanmeldknop te drukken rechtsboven in beeld.

Deze fysieke training wordt, bij voldoende aanmeldingen, twee keer per jaar aangeboden en beslaat een dagdeel van maximaal vier uur. De eerstvolgende trainingen zijn op 10 april en 16 oktober 2024 van 9.30 - 13.00 uur (incl. lunch).

Tijdens deze training staan de volgende drie pijlers centraal: 

 • Het geven van effectieve coaching
 • Ondersteunen van de trainee bij reflectie
 • Beoordelen van de rapportages (halfjaarrapportage en jaarrapportage)

Het tarief voor deze training bedraagt €350,-. Begeleid je als praktijkbegeleider een trainee van het Nyenrode Stagebureau dan kan je deze training kosteloos bijwonen. 

*Je kan je voor deze training aanmelden door op de groene aanmeldknop te drukken rechtsboven in beeld.

Voor de Praktijkopleiding dien je een ICAIS-casus te doen. Bij het Nyenrode Post-Master vak BIV-IC zit, sinds april 2019, de ICAIS casus geïntegreerd in de theoretische opleiding. Heb je dit Post-Master vak behaald dan mag je deze ICAIS opdracht opvoeren in het kader van de Praktijkopleiding. 

Als je aan alle verplichtingen van de Praktijkopleiding Assurance hebt voldaan, mag je je aanmelden voor het afrondend examen: het Geïntegreerd Slotexamen. Dit is een mondeling examen van anderhalf uur. In het examen wordt zowel je theoretische kennis als je praktijkkennis getoetst en moet je in staat zijn om een verbinding tussen beiden te leggen. In het examen laat je zien dat je in staat bent op het niveau van een startbekwame accountant je theoretische kennis in concrete praktijksituaties toe te passen. Tijdens het examen toon je ook aan dat je beschikt over een goede beroepshouding en over goede communicatieve vaardigheden. Bovendien blijkt uit het examen dat je actuele ontwikkelingen in het accountantsberoep volgt en dat je in staat bent om de eventuele gevolgen daarvan te vertalen naar je eigen beroepspraktijk.

Het geïntegreerd slotexamen kun je op Nyenrode afleggen. Dit geef je aan bij de aanmelding voor het afrondende examen bij de NBA. 

Examenwijzer geïntegreerd slotexamen praktijkopleiding 20220401
Wij bieden diverse driedaagse trainingsprogramma’s aan die je kan opvoeren voor jouw Praktijkopleiding. Het aanbod van onze trainingsprogramma’s vind je terug via trainingen.

Annuleringsbeleid

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen aan onderdelen van de praktijkopleiding, dan is het Annuleringsbeleid Praktijkopleiding Assurance van kracht.

Het Nyenrode Stagebureau (formeel erkend door de NBA) omvat de totale organisatie van de Praktijkopleiding Assurance voor trainees die hun praktijkopleiding bij Nyenrode volgen. We zijn er om jou als trainee in praktische zin te begeleiden en informeren. Daarnaast heeft het een signalerende functie waarbij het bewaken van zowel de voortgang als de kwaliteit van de Praktijkopleiding prioriteit hebben.

Voor wie?

Wij zijn toegankelijk voor alle trainees die via de eigen werkgever niet beschikken over een eigen Stagebureau of met het bureau van de werkgever afspreken dat de Praktijkopleiding gevolgd gaat worden via Nyenrode. Zowel Nyenrode studenten/alumni als studenten die de theoretische opleiding elders volgen of hebben gevolgd, zijn van harte welkom!

Schrijf je je in bij het Nyenrode Stagebureau, dan doorloop je ook de onderdelen van de Praktijkopleiding, dus trainingsprogramma’s, intervisiegesprekken en het Praktijkreferaat bij Nyenrode.

Hoe weet je of jouw werkgever een eigen stagebureau heeft?
Je kan dit terugvinden op de website van de NBA via deze link. Heeft jouw kantoor geen eigen Stagebureau, dan bepaal je in overleg met je werkgever waar je de praktijkstage wilt doorlopen.

Praktijkopleiding op maat

Ben je binnen de accountantspraktijk actief maar ben je niet in loondienst bij een accountantsorganisatie (bijvoorbeeld ZZP of accountant in business)? Dan kan het zijn dat je uitdagingen ziet bij het volledig kunnen voldoen aan de vereisten van de praktijkopleiding of het vinden van een praktijkbegeleider die gedurende de gehele praktijkopleiding jouw ontwikkeling monitort.

Het Nyenrode Stagebureau kan je hierbij helpen. Wil je de mogelijkheden bespreken?

Het programma-management bestaat uit:

 • Sanne van Rijssen; programma-manager;
 • Carlijn Huijbregts; programma-coördinator.

Wij zijn bereikbaar via stagebureau@nyenrode.nl of telefonisch via +31 346 291 556.

Wil je overstappen van stagebureau?

Bekijk dan voor meer informatie de FAQ-pagina

Partnerinformatie

Het Nyenrode stagebureau werkt met een aantal kantoren en stagebureaus samen. Wil je als stagebureau of werkgever meer informatie over de onderdelen van de Praktijkopleiding? Of ben je benieuwd wat het Nyenrode stagebureau voor jou als werkgever en diens trainees kan betekenen? Neem dan zeker contact met ons op.

Trainingsprogramma's

Wij bieden diverse driedaagse trainingsprogramma’s aan die je kan opvoeren voor jouw Praktijkopleiding. Het doel van de trainingsprogramma’s is om te trainen op de beroepshouding en op de communicatieve vaardigheden die nodig zijn voor de uitoefening van het accountantsberoep.

Hero Image Data Science in Auditing | P.O. Assurance

Data Science in Auditing | P.O. Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 21 mei 2024
In de audit wordt het gebruik van big data analytics ook steeds belangrijker om via statistische methoden nieuwe inzichten op te doen uit alle beschikbare gestructureerde en ongestructureerde data.
Accountancy 2018 25-05-2018 LR-19 Effectief communiceren in gesprek en tekst | P.O. Assurance

Effectief communiceren in gesprek en tekst | P.O. Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 11 maart 2024
Je werkt in deze module samen met anderen aan opdrachten, je doet spreek- en schrijfoefeningen en krijgt theoretische kaders en concepten aangereikt.
Accountancy 2018 25-05-2018 LR-10 Intervisiegesprekken | P.O. Assurance

Intervisiegesprekken | P.O. Assurance

< 10 dagen | Nederlands |
Voor de professionele ontwikkeling van accountants is het voeren van intervisiegesprekken een bewezen en effectieve methode.
Master Fiscaal Recht LR 19-06-2017-7 Introductie ESG Reporting en Assurance

Introductie ESG Reporting en Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 13 mei 2024
Vanaf 2024 moeten grote bedrijven verplicht rapporteren over duurzaamheid. ESG reporting vraagt om expertise op het vlak van de verslaggeving van ESG-informatie en in het bijzonder de interne beheersing hiervan.
Accountancy 2018 25-05-2018 LR-2 Personal Mastery | P.O. Assurance

Personal Mastery | P.O. Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 17 oktober 2024
Je gaat de diepte in met betrekking tot je eigen doen en laten, waarbij je nieuwsgierigheid het wint van je angst voor kritiek.
Executive Education 8 Projectmanagement | P.O. Assurance

Projectmanagement | P.O. Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 8 mei 2024
Onrealistische planningen, multitasken, de juiste prioriteiten stellen en goede communicatie zijn een aantal van de belangrijkste uitdagingen die accountants tegenkomen.
BSc ACC Referaat | P.O. Assurance

Referaat | P.O. Assurance

Deeltijd | Nederlands | april 2024
In de Praktijkopleiding wordt ruime aandacht besteed aan het kunnen omgaan met dilemma’s.
Studenten Relatiemanagement bij de MKB controle-klant

Relatiemanagement bij de MKB controle-klant

< 10 dagen | Nederlands | 29 mei 2024
Als accountant in het MKB gaat jouw rol vaak verder dan alleen het controleren van de jaarrekening: de klant ziet jou immers als allround trusted advisor en wil vooral ontzorgd worden. Als allround adviseur en ontzorger bouw je vaak een langdurige en vertrouwde relatie met elkaar op.
Controlling - Nyenrode Spreken met impact | P.O. Assurance

Spreken met impact | P.O. Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 9 oktober 2024
Veel mensen denken dat iemand overtuigen betekent dat je een verhaal goed neerzet.

Wat is de investering?

   
Nulmeting€135 
1-meting €135 
Praktijkbegeleiding Nyenrode €670 per half jaar*  
Beoordelingen rapportages Stagebureau €425 per half jaar* Inclusief 1e herkansing
2e herkansing rapportage €250 
Verkortingsverzoek €250Inclusief 1e herkansing
2e herkansing verkortingsverzoek €250 
Trainingsprogramma's €1.790Per trainingsprogramma
Extra dagdeel intervisiegesprekken€260 
Intervisiegesprekken €520 per praktijkjaar Jaar 1 en 2
Referaat €2.695 
NBA deelnamebijdrage (eenmalig) €915 
NBA slotexamen €847 
Beoordeling ICAIS-casus€250** 
   

*Wordt de startdatum van de opleiding na de start naar een later moment verschoven, stop je halverwege een termijn met de praktijkopleiding of stap je over naar een ander Stagebureau, dan is restitutie van deze tarieven niet mogelijk.

**Heb je de ICAIS-casus in het Post-Master vak BIV-IC voltooid, dan is dit tarief niet op jou van toepassing. 

   
De vermelde tarieven zijn onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

 

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen aan onderdelen van de praktijkopleiding, dan is het Annuleringsbeleid Praktijkopleiding Assurance van kracht.

Referaat

Klik hier voor uitgebreide informatie over startdata, locaties, het downloaden van de brochure en het aanmeldingsproces. 

FAQ Praktijkopleiding Assurance

Bekijk hier de meest gestelde vragen:

Je kunt je Geïntegreerd Slotexamen aanvragen wanneer je de Post Master én de Praktijkopleiding hebt afgerond.

 • Als na inschrijving voor de praktijkopleiding blijkt dat het theoretische diploma ouder is dan zes jaar, dan dien je een entreetoets te maken via de NBA.
 • Heb je de theoretische RA opleiding afgerond en de praktijkopleiding minstens 5 jaar later? Dan vindt er tijdens het geïntegreerd slotexamen een aanvullende toetsing plaats.
 • Heb je de praktijkopleiding afgerond maar de theoretische opleiding nog niet? Dan heb je hiervoor maximaal twee jaar de tijd omdat het certificaat van het Praktijkreferaat maximaal twee jaar geldig is.  

1 jaar verkorting kun je aanvragen als je minimaal 4 jaar relevante werkervaring hebt. Bij minimaal 8 jaar relevante werkervaring kun je mogelijk 2 jaar verkorting krijgen. Alle voorwaarden met betrekking tot de verkortingsregeling zijn terug te vinden in H17 van de Informatiegids Praktijkopleiding Assurance van de NBA

Een verkortingsverzoek vraag je aan bij jouw Stagebureau. Je schrijft je ook in bij de NBA voor de praktijkopleiding zodat je een account krijgt in de Elektronische LeerOmgeving (ELO) waar je het verkortingsverzoek in kan leveren. Voor het indienen van het verkortingsverzoek kan je gebruik maken van het Nyenrode sjabloon.

Hoeveel werkervaring je kan opvoeren is afhankelijk van hoeveel uren per week je hebt gewerkt in de periode waar dit betrekking op heeft. Er geldt een minimum van 20 uren per week om de werkervaring te kunnen inbrengen. Zie hiervoor ook pagina 45 van de Informatiegids van de NBA. 
Wil je verkorting aanvragen voor 1 jaar dan moet de relevante werkervaring betrekking hebben op opdrachten/werkzaamheden die in de vijf jaar voorafgaand aan de start met de praktijkopleiding zijn uitgevoerd (of 6 jaar bij een parttime dienstverband). Wil je verkorting aanvragen voor 2 jaar dan moet de relevante werkervaring betrekking hebben op opdrachten/werkzaamheden die in de tien jaar voorafgaand aan de start met de praktijkopleiding zijn uitgevoerd. De opdrachten die ten behoeve van RAP zijn uitgevoerd in deze periode mogen worden meegenomen in een verkortingsverzoek. 
Nee, het portfolio van het schakeltraject kan niet gebruikt worden ten behoeve van het aanvragen van de verkortingsregeling.


Je hebt een GEB deficiëntie als
:

 • Je voor 1 september 2019 het theoretisch RA diploma hebt behaald

Tenzij:

 • Je met de Bachelor Accountancy bent gestart in of na september 2014
 • Je met de Pre-master Accountancy bent gestart in of na september 2016
 • Je met de Post-Master Custom Made/Instroomprogramma Post-Master bent gestart in of na september 2016.


Wat moet je doen als je al een deficiëntie hebt voor deze vakgebieden?

Je kan kiezen voor het zelfstudie programma van de NBA of een programma bij een andere onderwijsinstelling. 

 

De ICAIS opdracht staat in de tekening van de NBA in jaar 2, maar met de kanttekening dat deze in andere jaren gedaan mag worden. Een ICAIS praktijkopdracht die behaald wordt in het post-master vak BIV-IC is 2 jaar na datum van behalen nog in te brengen in de praktijkopleiding.  

 

Komen de ICAIS eindtermen niet per definitie aan de orde in de opdracht van het vak BIV-IC?

Het kan zijn dat in jouw praktijkopdracht niet alle eindtermen behandeld zijn die verplicht zijn voor de praktijkopleiding. De praktijkbegeleider/Intern begeleider bij deze opdracht bepaalt of je eventueel nog een aantal eindtermen eigen moet maken in andere rapportages.

Bekijk hier de informatiegids.

Het kan zijn dat in jouw praktijkopdracht niet alle eindtermen behandeld zijn die verplicht zijn voor de praktijkopleiding. De praktijkbegeleider/Intern begeleider bij deze opdracht bepaalt of je eventueel nog een aantal eindtermen eigen moet maken in andere rapportages.

Bekijk hier de informatiegids.

Je kan de overstap maken van een ander stagebureau naar het Nyenrode Stagebureau. In dat geval dien je via de Elektronische Leeromgeving van de NBA een ‘verzoek tot overdracht van dossier naar ander Stagebureau’ aan te vragen en aan te geven dat je jouw Praktijkopleiding wilt voortzetten bij ons.

Daarnaast dien je een inschrijfformulier voor het Nyenrode Stagebureau ingevuld in te sturen via stagebureau@nyenrode.nl waarna de inschrijving formeel verwerkt kan worden.

Je past vervolgens je POP of jaarplan aan of schrijft een nieuw POP/jaarplan dat ziet op de situatie bij de nieuwe werkgever/opdrachtgever(s) en levert deze binnen 4 weken na de overstap in. Het Nyenrode Stagebureau voorziet het POP/jaarplan van een beoordeling.

Vindt de overdracht midden in een praktijkopleidingsjaar plaats? Dan maak je met beide Stagebureaus goede afspraken over de afwikkeling van de rapportages. Wij adviseren je om de achterliggende periode bij je oude Stagebureau voor de overdracht af te sluiten met een gesprek met je praktijkbegeleider en een rapportage conform de halfjaarrapportage, waarbij je praktijkbegeleider en jij dus samen afstemmen wat nog nodig is om je praktijkopleiding(sjaar) met succes af te wikkelen. Je (oude) beoordelaar toetst of dit realistisch is. Hiermee weten je nieuwe praktijkbegeleider en beoordelaar waar je staat en hoe zij de begeleiding vanaf dat moment kunnen oppakken.

 

Wat moet je doen als je halverwege het praktijkjaar overstapt naar het Nyenrode stagebureau en al een deel van je trainingsuren hebt doorlopen?

Trainees van het Nyenrode Stagebureau doorlopen ook het Nyenrode trainingsprogramma van de Praktijkopleiding.

Stap je halverwege een praktijkjaar over naar het Nyenrode Stagebureau, en heb je al voldaan aan een deel van de trainingsuren van dat jaar, dan kan je gebruik maken van de overstapregeling.

Deze regeling houdt in dat als je vanuit het vorige Stagebureau al een deel van de trainingsuren voor dat praktijkjaar hebt doorlopen, en dat bureau heeft in de ELO akkoord gegeven op die uren, je de overige uren mag aanvullen met een trainingsprogramma van een externe aanbieder.

Daarbij stellen wij als Nyenrode de eis dat dit een door de Raad van de Praktijkopleidingen geaccrediteerde aanbieder is en het ook een geaccrediteerd trainingsprogramma is die een koppeling heeft met de generieke eindtermen van de Praktijkopleiding. Daarvan ontvangen wij graag een bevestiging van de aanbieder via stagebureau@nyenrode.nl.

Wordt deze regeling in een eerste of tweede jaar van de praktijkopleiding toegepast dan dien je in een volgend praktijkjaar wel weer gewoon een driedaags trainingsprogramma van Nyenrode te volgen.