Data Science in Auditing | P.O. Assurance

Breukelen
8 november 2023
3 dagen
9.30 – 16.30 uur (tijden onder voorbehoud)
Nederlands
€ 1790.-

Big Data is Big Business, of tenminste in theorie. In de praktijk blijkt het nog wel eens lastig om uit grote hoeveelheden data maximale waarde te halen. In de audit wordt het gebruik van big data analytics ook steeds belangrijker om via statistische methoden nieuwe inzichten op te doen uit alle beschikbare gestructureerde en ongestructureerde data.

De juiste toepassing in de praktijk leidt vaak tot discussie. Hier ga je in deze 3-daagse training (verspreid over 6 dagdelen) mee aan de slag.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen

  • Wanneer is data big?
  • Welke rol speelt machine learning bij het verwerken van grote databestanden?
  • Hoe kwantificeer je het risico dat een materiële fout niet wordt opgemerkt door een analyse gebaseerd op big data?
  • Wat zijn succesvolle toepassingen van big data analytics in auditing? Welke rol speelt cloud computing daarin?

Data: woensdag 8 november 2023, woensdag 22 november 2023 en woensdag 6 december 2023.

Klik hier om je aan te melden.  

De vermelde tarieven zijn onder voorbehoud van periodieke wijzigingen (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven).

**Deze training wordt aangeboden voor trainees die de cursus Data Science in Auditing niet hebben gevolgd in de Master Accountancy of de theoretische Accountancy opleiding bij een andere universiteit volgen/hebben gevolgd. Heb je de cursus DSA in de Master Accountancy gevolgd, dan is het niet mogelijk deze training als trainingsprogramma op te voeren voor de Praktijkopleiding. 

Zijn er nog geen nieuwe data beschikbaar voor de training die jij wilt volgen of is de training die jij wilt volgen vol? Stuur dan een e-mail naar praktijkopleiding@nyenrode.nl. Zodra de data gepland zijn en/of er een plek vrij komt, word je door ons geïnformeerd. 

Alle trainingen vinden in een fysieke setting op Nyenrode Breukelen plaats. Mocht een training in fysieke vorm toch niet mogelijk blijken, dan worden de deelnemers daarvan op de hoogte gebracht.

Trainers

Hoogleraar
Jacques de Swart MBA is hoogleraar toegepaste wiskunde. Zijn rol is het ontwikkelen, vernieuwen en onderwijzen van modules op het gebied van wiskunde, onderzoeksmethoden, statistiek en datawetenschappen.
Ruud Wetzels
Hoogleraar
Prof. dr. Ruud Wetzels is werkzaam als hoogleraar Data Science aan Nyenrode Business Universiteit.

Opzet en resultaat

In deze training besteden we aandacht aan recente ontwikkelingen van de toepassing van data analytics in auditing. Welke big data kan audit comfort opleveren, maar ook: welke levert alleen maar schijnzekerheid? Je leert meer over in- en externe databronnen. Ook verbreden we jouw kennis van de statistische technieken. Er wordt een theoretische basis gegeven in de training, maar de focus ligt op toepassingen in de auditpraktijk. Dit zorgt ervoor dat je hier zelf mee aan de slag kan binnen jouw werkzaamheden.

Klik hier om je aan te melden