Data Science in Auditing | P.O. Assurance

Breukelen
8 november
3 dagen
9.30 – 16.30 uur (tijden onder voorbehoud)
Nederlands
€ 1790.-

Big Data is Big Business, of tenminste in theorie. In de praktijk blijkt het nog wel eens lastig om uit grote hoeveelheden data maximale waarde te halen. In de audit wordt het gebruik van (big) data analytics ook steeds belangrijker om via statistische methoden nieuwe inzichten op te doen uit alle beschikbare gestructureerde en ongestructureerde data. 

De juiste toepassing in de praktijk leidt vaak tot discussie. Hier ga je in deze 3-daagse training (verspreid over 6 dagdelen) mee aan de slag.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen

  • Wat zijn succesvolle toepassingen van (big) data analytics in auditing?
  • Hoe kwantificeer je het risico dat een materiële fout niet wordt opgemerkt door een analyse gebaseerd op (big) data? Hoe kan dat efficiënter? 
  • Welke rol kan machine learning spelen bij het verkrijgen van audit comfort? 
  • Hoe doe ik zelf data-analyse met behulp van open-source software?

Data 2023: woensdag 8 november, woensdag 22 november en woensdag 6 december. 

Data 2024: dinsdag 21 mei, dinsdag 28 mei en dinsdag 4 juni.

Klik hier om je aan te melden.  

* De vermelde tarieven zijn onder voorbehoud van periodieke wijzigingen (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven).

**Deze training wordt aangeboden voor trainees die de cursus Data Science in Auditing niet hebben gevolgd in de Master Accountancy of de theoretische Accountancy opleiding bij een andere universiteit volgen/hebben gevolgd. Heb je de cursus DSA in de Master Accountancy gevolgd, dan is het niet mogelijk deze training als trainingsprogramma op te voeren voor de Praktijkopleiding. 

Alle trainingen vinden in een fysieke setting op Nyenrode Breukelen plaats. Mocht een training in fysieke vorm toch niet mogelijk blijken, dan worden de deelnemers daarvan op de hoogte gebracht.

Trainers

Hoogleraar
Jacques de Swart is hoogleraar toegepaste wiskunde. Zijn rol is het ontwikkelen, vernieuwen en onderwijzen van modules op het gebied van wiskunde, onderzoeksmethoden, statistiek en datawetenschappen.
Hoogleraar
Ruud Wetzels is werkzaam als hoogleraar Data Science aan Nyenrode Business Universiteit.

Opzet en resultaat

In deze training maken we je bewust van de vele mogelijkheden van data-analyse in de audit en besteden we aandacht aan recente ontwikkelingen in dit snel groeiende veld. Welke (big) data kan audit comfort opleveren, maar ook: welke data levert alleen maar schijnzekerheid? We vergroten je kennis van statistische technieken door te beginnen met een innovatieve kijk op , om vervolgens complexere data-analyse te behandelen en uit te komen bij de toepassing van machine learning in de audit. Er wordt een theoretische basis gegeven in de training, maar de focus ligt op toepassingen in de auditpraktijk middels open-source software. Dit zorgt ervoor dat je na de training meteen zelf met deze technieken aan de slag kan binnen jouw werkzaamheden.

Klik hier om je aan te melden