Stagebureau | P.O. Assurance

Breukelen
Verschillend
Nederlands
Stage

Voor het behalen van de RA-titel volg je parallel aan de theoretische opleiding een drie jaar durende praktijkopleiding. De Praktijkopleiding is onderdeel van je werk en is vereist om registeraccountant te worden. Het Nyenrode Stagebureau (formeel erkend door de NBA) omvat de totale organisatie van de Praktijkopleiding Assurance voor trainees die hun praktijkopleiding bij Nyenrode volgen. 

 • Werkgevers hebben één centraal aanspreekpunt
 • Naadloze overgang tussen theoretische en praktische training
 • De enige universiteit die het complete accountancy-opleidingspakket aanbiedt

Voor wie is het stagebureau?

Wij zijn er voor alle trainees die via de eigen werkgever niet beschikken over een eigen Stagebureau of met het bureau van de werkgever afspreken dat de Praktijkopleiding gevolgd gaat worden via Nyenrode. Zowel Nyenrode studenten als studenten die de theoretische opleiding elders volgen of hebben gevolgd, zijn van harte welkom!

Als trainee bij het Nyenrode Stagebureau doorloop je alle onderdelen van de Praktijkopleiding. Je hebt daarmee toegang tot inspirerende trainingsprogramma’s, intervisiegesprekken onder professionele leiding en het verkorte praktijkreferaattraject bij Nyenrode. 

Ook interessant voor jou

Controlling - Nyenrode Spreken met impact | P.O. Assurance

Spreken met impact | P.O. Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 9 oktober 2024
Veel mensen denken dat iemand overtuigen betekent dat je een verhaal goed neerzet.
Accountancy 2018 25-05-2018 LR-19 Effectief communiceren in gesprek en tekst | P.O. Assurance

Effectief communiceren in gesprek en tekst | P.O. Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 9 september 2024
Je werkt in deze module samen met anderen aan opdrachten, je doet spreek- en schrijfoefeningen en krijgt theoretische kaders en concepten aangereikt.
Hero Image Data Science in Auditing | P.O. Assurance

Data Science in Auditing | P.O. Assurance

< 10 dagen | Nederlands | 5 november 2024
In de audit wordt het gebruik van big data analytics ook steeds belangrijker om via statistische methoden nieuwe inzichten op te doen uit alle beschikbare gestructureerde en ongestructureerde data.

Haal het beste uit theorie én praktijk bij Nyenrode

Het stagebureau is een aanvulling op de bestaande theoretische accountantsopleiding. Je kan sinds 2021 bij ons terecht voor de gehele Praktijkopleiding. Nyenrode is hiermee de enige universiteit die dit totaalpakket aanbiedt.

Volg je de theoretische opleiding tot Registeraccountant aan Nyenrode dan bieden we een naadloze overgang tussen je theoretische en praktische training. Jouw werkgever heeft één centraal aanspreekpunt voor de volledige opleiding van hun personeel, inclusief de mogelijkheid voor gezamenlijke facturatie.

Docenten en beoordelaars

Nyenrode heeft ruime ervaring met de integratie van theorie en praktijk. De docenten zijn doorgaans werkzaam in de praktijk en de kerngroep die verantwoordelijk is voor de Praktijkopleiding is ook betrokken bij de theoretische opleiding. De beoordelaars van het Nyenrode stagebureau zijn een mix van ervaren professionals en jonge RA's die zelf de Praktijkopleiding hebben doorlopen.

Praktijkopleiding op maat

Ben je werkzaam in de accountantspraktijk, maar niet in loondienst bij een accountantsorganisatie? Of je nu ZZP'er bent of accountant in business, het kan een uitdaging zijn om aan alle vereisten van de praktijkopleiding te voldoen. Ook het vinden van een geschikte praktijkbegeleider die jouw ontwikkeling tijdens de gehele opleiding monitort, kan lastig zijn.

Ondersteuning door het Nyenrode Stagebureau

Het Nyenrode Stagebureau staat klaar om je hierbij te ondersteunen. We bieden maatwerkoplossingen voor jouw praktijkopleiding, zodat je aan alle vereisten kunt voldoen en je professioneel kunt ontwikkelen.

Samenwerking met kantoren

Daarnaast werkt het Nyenrode Stagebureau nauw samen met diverse kantoren en stagebureaus. Ben je een werkgever of stagebureau en wil je meer weten over de onderdelen van de Praktijkopleiding? Of ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie en trainees kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op.

Contactinformatie stagebureau

Het programma-management bestaat uit:

 • Sanne van Rijssen; programma-manager;
 • Carlijn Huijbregts; programma-coördinator.

Wij zijn bereikbaar via stagebureau@nyenrode.nl of telefonisch via +31 346 295 838.

Accreditatie

De Praktijkopleiding van Nyenrode is geaccrediteerd door de Raad voor de Praktijkopleidingen van de Nederlandse
Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Toelatingseisen

Je kan met de praktijkopleiding beginnen nadat je bent toegelaten tot de Master Accountancy of het instroomprogramma van de Post-Masteropleiding tot Registeraccountant. Volg je jouw theoretische opleiding elders dan kan je je ook aanmelden voor het Stagebureau bij Nyenrode. Aanmelden kan eenvoudig via de groene aanmeldbutton.

Toelatingsverklaring 

Om te kunnen starten met de Praktijkopleiding heb je een verklaring van jouw universiteit nodig waaruit blijkt dat je aan de toelatingseisen voor de Praktijkopleiding voldoet. Deze kan je opvragen bij het betreffende onderwijsinstituut. Heb je bij Nyenrode gestudeerd dan kan je de verklaring opvragen door een mail te sturen naar praktijkopleiding@nyenrode.nl. Als je de theoretische opleiding al hebt afgerond dan volstaat ook een gewaarmerkt kopie van het theoretisch getuigschrift.

Wil je overstappen van stagebureau?

Wil je overstappen dan ben je van harte welkom bij Nyenrode. Hoe je snel en eenvoudig kan overstappen vind je op de FAQ-pagina

  Wat is de investering?

     
  Nulmeting€135 
  1-meting€135 
  Praktijkbegeleiding Nyenrode€670 per half jaar* 
  Beoordelingen rapportages Stagebureau€425 per half jaar*Inclusief 1e herkansing
  2e herkansing rapportage€250 
  Verkortingsverzoek€250Inclusief 1e herkansing
  2e herkansing verkortingsverzoek€250 
  Trainingsprogramma's€1.790Per trainingsprogramma
  Extra dagdeel intervisiegesprekken€260 
  Intervisiegesprekken€520 per praktijkjaarJaar 1 en 2
  Referaat€2.695 
  NBA deelnamebijdrage (eenmalig)€915 
  NBA slotexamen€847 
  Beoordeling ICAIS-casus€250** 
     

  *Wordt de startdatum van de opleiding na de start naar een later moment verschoven, stop je halverwege een termijn met de praktijkopleiding of stap je over naar een ander Stagebureau, dan is restitutie van deze tarieven niet mogelijk.

  **Heb je de ICAIS-casus in het Post-Master vak BIV-IC voltooid, dan is dit tarief niet op jou van toepassing. 

     
  De vermelde tarieven zijn onder voorbehoud van periodieke wijzigingen (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven).

  Mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen aan onderdelen van de praktijkopleiding, dan is het Annuleringsbeleid Praktijkopleiding Assurance van kracht en mag je tot 4 weken voorafgaand aan de start kosteloos annuleren.

  1 jaar verkorting kun je aanvragen als je minimaal 4 jaar relevante werkervaring hebt. Bij minimaal 8 jaar relevante werkervaring kun je mogelijk 2 jaar verkorting krijgen. Alle voorwaarden met betrekking tot de verkortingsregeling zijn terug te vinden in H17 van de Informatiegids Praktijkopleiding Assurance van de NBA

  Een verkortingsverzoek vraag je aan bij jouw Stagebureau. Je schrijft je ook in bij de NBA voor de praktijkopleiding zodat je een account krijgt in de Elektronische LeerOmgeving (ELO) waar je het verkortingsverzoek in kan leveren. Voor het indienen van het verkortingsverzoek kan je gebruik maken van het Nyenrode sjabloon.

  Wil je verkorting aanvragen voor 1 jaar dan moet de relevante werkervaring betrekking hebben op opdrachten/werkzaamheden die in de vijf jaar voorafgaand aan de start met de praktijkopleiding zijn uitgevoerd (of 6 jaar bij een parttime dienstverband). Wil je verkorting aanvragen voor 2 jaar dan moet de relevante werkervaring betrekking hebben op opdrachten/werkzaamheden die in de tien jaar voorafgaand aan de start met de praktijkopleiding zijn uitgevoerd. De opdrachten die ten behoeve van RAP zijn uitgevoerd in deze periode mogen worden meegenomen in een verkortingsverzoek. 
  Je kan de overstap maken van een ander stagebureau naar het Nyenrode Stagebureau. In dat geval dien je via de Elektronische Leeromgeving van de NBA een ‘verzoek tot overdracht van dossier naar ander Stagebureau’ aan te vragen en aan te geven dat je jouw Praktijkopleiding wilt voortzetten bij ons.

  Daarnaast dien je een inschrijving te doen voor het Nyenrode Stagebureau via de groene aanmeldbutton 'online aanmelden' op de website.

  Je past vervolgens je POP of jaarplan aan of schrijft een nieuw POP/jaarplan dat ziet op de situatie bij de nieuwe werkgever/opdrachtgever(s) en levert deze binnen 4 weken na de overstap in. Het Nyenrode Stagebureau voorziet het POP/jaarplan van een beoordeling.

  Vindt de overdracht midden in een praktijkopleidingsjaar plaats? Dan maak je met beide Stagebureaus goede afspraken over de afwikkeling van de rapportages. Wij adviseren je om de achterliggende periode bij je oude Stagebureau voor de overdracht af te sluiten met een gesprek met je praktijkbegeleider en een rapportage conform de halfjaarrapportage, waarbij je praktijkbegeleider en jij dus samen afstemmen wat nog nodig is om je praktijkopleiding(sjaar) met succes af te wikkelen. Je (oude) beoordelaar toetst of dit realistisch is. Hiermee weten je nieuwe praktijkbegeleider en beoordelaar waar je staat en hoe zij de begeleiding vanaf dat moment kunnen oppakken.

   

  Wat moet je doen als je halverwege het praktijkjaar overstapt naar het Nyenrode stagebureau en al een deel van je trainingsuren hebt doorlopen?

  Trainees van het Nyenrode Stagebureau doorlopen ook het Nyenrode trainingsprogramma van de Praktijkopleiding.

  Stap je halverwege een praktijkjaar over naar het Nyenrode Stagebureau, en heb je al voldaan aan een deel van de trainingsuren van dat jaar, dan kan je gebruik maken van de overstapregeling.

  Deze regeling houdt in dat als je vanuit het vorige Stagebureau al een deel van de trainingsuren voor dat praktijkjaar hebt doorlopen, en dat bureau heeft in de ELO akkoord gegeven op die uren, je de overige uren mag aanvullen met een trainingsprogramma van een externe aanbieder.

  Daarbij stellen wij als Nyenrode de eis dat dit een door de Raad van de Praktijkopleidingen geaccrediteerde aanbieder is en het ook een geaccrediteerd trainingsprogramma is die een koppeling heeft met de generieke eindtermen van de Praktijkopleiding. Daarvan ontvangen wij graag een bevestiging van de aanbieder via stagebureau@nyenrode.nl.

  Wordt deze regeling in een eerste of tweede jaar van de praktijkopleiding toegepast dan dien je in een volgend praktijkjaar wel weer gewoon een driedaags trainingsprogramma van Nyenrode te volgen.