Nieuwe economie & het veranderende mensbeeld

30 maart 2021
Opinie

De Goldschmeding Foundation, voor mens, werk en economie, werkt aan een inclusieve en duurzame samenleving vanuit de overtuiging dat een betere wereld ontstaat als mensen elkaars belangen dienen. Nyenrode onderschrijft dit belang vanuit haar missie serving society by shaping responsible leaders.

Op donderdag 15 april 2021 organiseert de Foundation een online event over leiderschap in de nieuwe economie. In die nieuwe economie verschuift de focus van ‘ik’ naar ‘de ander’. Daarachter schuilt een veranderend mensbeeld; van de homo economicus, die calculeert en rationeel uit eigen belang handelt, naar de homo florens, gericht op het welzijn en de bloei óók van de ander. Wat betekent dit mensbeeld en het nieuwe economische denkkader voor leiderschap in organisaties? En wat hebben onderwijs, bedrijfsvoering en ethiek daar mee te maken? Kijkend naar het programma en de sprekers belooft dit een boeiende bijeenkomst te worden.

Aanmelden voor het online event kan via deze link

 

 

 

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, maart 2021.

 

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.