Onderzoek Nyenrode naar markttransformatie naar hogere niveaus van duurzaamheid

20 december 2018
Onderzoek

NCGI-lid André Nijhof, Professor Sustainable Business & Stewardship, en Lucas Simons, CEO van NewForesight, werken samen aan een onderzoeksprogramma gericht op de integratie van duurzaamheidsissues in het functioneren van markten. Daaruit blijkt dat bestuurders geregeld inzetten op beleid waar de markt nog niet aan toe is.

Of omgekeerd dat de markt allang ruimte biedt voor nieuwe business modellen terwijl bestuurders nog bezig zijn met experimenteren en leren. Sensitiviteit voor de fase van markttransformatie en begrip voor welke rollen overheden, bedrijven, financiële instellingen, ngo’s en onderzoeksinstituten in elk van die fasen kunnen vervullen biedt houvast. In 2019 zal hierover een nieuw boek verschijnen bij de internationale uitgever Taylor & Francis. Recent is hierover alvast een voorproefje gepubliceerd in P+.


Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, december 2018.


Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.