Paul Polman wint Prix Voltaire International

29 november 2018
Opinie

Op 9 november 2018 is voor de eerste keer de prestigieuze Prix Voltaire International uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich met succes inzet om de wereld ten goede te veranderen en daarmee een bijdrage levert aan een duurzame samenleving.

Nyenrode Business Universiteit is betrokken als nomination commitee. De criteria waaraan de genomineerden moeten voldoen zijn deels gebaseerd op de zeventien Sustainable Development Goals (SDG's), geformuleerd door de Verenigde Naties (VN). Een onafhankelijke, internationale jury bestaande uit vier leden heeft Paul Polman, CEO van Unilever, uitgeroepen tot de winnaar van de eerste Prix Voltaire International.
 
De jury bestaat uit:
• Mevrouw Debra Benton
• De heer Jaap de Hoop Scheffer
• De heer Mervyn King
• Mevrouw Melanie Schultz van Haegen
 
Volgens de jury vertegenwoordigt Paul Polman de waarden van de Prix Voltaire International. Zijn 'Unilever's sustainable living strategy' die hij in 2010 presenteerde, leek op dat moment niet realistisch. Als een 'Friendly Fighter For Future-proof Fundamentals' bewees hij dat de critici ongelijk kregen.

Vanwege het feit dat een multinational als Unilever veel mensen kan bereiken, hebben de ingezette veranderingen door Paul Polman grote impact. De Prix Voltaire International moedigt 'Friendly Fighters' aan om hun droom en visie na te streven om zo de wereld toekomstbestendig te maken.


Meer informatie is te vinden op de website Prix Voltaire International.

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, november 2018.


Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.