Studenten Nyenrode tevreden dankzij hoge niveau docenten en sterke koppeling praktijk

Stevig fundament voor een succesvolle loopbaan

31 mei 2024
Onderwijs

Studenten benadrukken opnieuw dat Nyenrode Business Universiteit de ideale plek is om een solide basis te leggen voor een succesvolle carrière, dankzij de sterke koppeling met de praktijk en het hoge niveau van de docenten. Dat blijkt uit de recente Nationale Studenten Enquête (NSE) van Studiekeuze123.

De studenten van de Master Fiscaal Recht zijn het meest tevreden, met een score van 4,4. De Executive Master of Finance & Control ontving met een score van 4,2 ook een hoge waardering, net als de Bachelor of Science in Business Administration en de Master of Science in Controlling met 4,1. De Master of Science in Management doet er nauwelijks voor onder met een score van 4,0.

Sterke voorbereiding op loopbaan

Bij Nyenrode wordt de sterke koppeling met de praktijk hoog gewaardeerd, wat de opleidingen uiterst relevant maakt voor de professionele loopbaan van studenten. Het ontwikkelen van praktische vaardigheden en leiderschapskwaliteiten vormt een waardevolle aanvulling op hun studie. Studenten waarderen de docenten enorm, vooral omdat zij vaak nog actief zijn in het bedrijfsleven.

Zelfbewuste en zelfkritische studenten

Barbara Majoor"Bij Nyenrode streven we ernaar om een leeromgeving te creëren waar studenten zich volledig kunnen ontplooien," zegt Barbara Majoor, Vice Rector Magnificus. “Daarbij vinden wij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten net zo belangrijk als hun academische groei.”

“Ons transformatieve onderwijs draait dus niet alleen om kennisoverdracht”, vervolgt Majoor. “Wij richten ons ook op het zelfbewustzijn en de praktische vaardigheden van studenten. Dit doen we door kritisch en reflectief denken te bevorderen, empathie en ethiek te koesteren en nauw verbonden te blijven met het bedrijfsleven. Verder omarmen we innovaties in het onderwijs, waarbij onze kenmerkende persoonlijke aanpak gewaarborgd blijft.”

De waarde van NSE-resultaten

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) spelen een cruciale rol in het verbeteren van ons onderwijs. Ze bieden inzichten die ons helpen om de kwaliteit en relevantie van onze opleidingen te versterken.

De Nationale Studenten Enquête is een landelijk onderzoek waarin studenten jaarlijks hun mening geven over hun opleiding. De studenten worden bevraagd over uiteenlopende thema’s, zoals inhoud en opzet, studiefaciliteiten en de aansluiting op de beroepspraktijk.

Klik hier voor een uitgebreide rapportage op de website van Studiekeuze123

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.