Studenten prijzen masters Nyenrode vanwege hoge niveau docenten en goede voorbereiding op loopbaan

Master Fiscale Economie voor het eerst opgenomen in de keuzegids

21 maart 2024
Onderwijs

Nyenrode biedt studenten een optimale omgeving om zich klaar te stomen voor een succesvolle loopbaan. Dit wordt in de zojuist verschenen Keuzegids Masters 2024 benadrukt door studenten, die de cruciale rol van docenten benoemen. Deze docenten zijn vaak niet alleen werkzaam op Nyenrode, maar zijn ook actief in het bedrijfsleven. Alle masteropleidingen van Nyenrode scoren goed, waarbij met name de Master Fiscaal Recht en de Master of Science in Controlling opvallen vanwege hun uitzonderlijk hoge scores in vergelijking met andere universiteiten.

Focus op persoonlijke ontwikkeling en ethiek

De Master Fiscaal Recht van Nyenrode legt een bovengemiddelde focus op de persoonlijke ontwikkeling van studenten en ethische vraagstukken. Studenten waarderen ook dat deze deeltijdopleiding specifiek is ontworpen voor professionals, wat resulteert in een sterke link met de praktijk en vaste college-uren op een vast moment in de week.

Enige bedrijfskundige master op twee locaties

Nyenrode is de enige universiteit die een Master of Science in Management (bedrijfskunde) op twee locaties aanbiedt: in Breukelen en in Amsterdam. Studenten vinden het waardevol om te kunnen kiezen voor een locatie die het beste bij hen past. Bovendien biedt Nyenrode inhoudelijke keuzemogelijkheden waarmee studenten de opleiding kunnen afstemmen op hun individuele wensen en doelen, met specialisaties in digital business and innovation, financial management en global business.

Primeur voor de Master Fiscale Economie

Een primeur in de keuzegids is de vermelding van onze Master Fiscale Economie. In deze relatief nieuwe master van Nyenrode worden studenten ondergedompeld in de belastingwetenschap, met vakken als ondernemingsrecht, belastingrecht en fiscaal leiderschap. Net als de Master Fiscaal Recht is deze deeltijdopleiding gericht op werkenden, met vaste collegedagen, flexibiliteit in studietempo en een hechte groep gelijkgestemde medestudenten.

In de Keuzegids Masters 2024 staan nieuwe gegevens over de arbeidsmarkt en een overzicht van alle hbo- en wo-masterprogramma’s die in studiejaar 2024/2025 worden aangeboden. Bovendien is er dit jaar meer aandacht voor de inhoudelijke verschillen tussen de opleidingen.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.