T-Systems Nederland en Nyenrode onderzoeken IT-ecosystemen en digitale transformatie

30 augustus 2017
Over Nyenrode

T-Systems Nederland B.V. en Nyenrode Business Universiteit zijn een samenwerking aangegaan om gezamenlijk activiteiten te ondernemen ter bevordering van IT-ecosystemen en digitale transformatie. Doel is onder meer onderzoeken hoe deze activiteiten kunnen resulteren in een mogelijke hoogleraarspost en een “instituut ter bevordering van IT-ecosystemen en digitale transformatie” op Nyenrode.

IT-ecosystemen worden steeds belangrijker voor organisaties die overstappen naar de cloud. Zo zetten zij een eerste stap richting digitale transformatie. Een IT-ecosysteem optimaliseert de dienstverlening, kennisdeling en informatieoverdracht tussen partners die elkaar aanvullen. Een goede relatie met de juiste partners op alle gebieden is noodzakelijk om de goede beslissingen te kunnen nemen. Zo kunnen zij maximaal inspelen op innovaties.

Sleutel tot succes
Sake Algra, Managing Director T-Systems Nederland licht toe hoe IT-ecosystemen voor T-Systems functioneren: “Investeren in een ecosysteem van platformen, partners en producten is belangrijk om bijvoorbeeld een volledige end-to-end- Internet of Things-oplossing te bieden aan onze klanten. Door samen met Nyenrode hier verder onderzoek naar te doen en gesprekken met bedrijven te voeren, ben ik ervan overtuigd dat dit zowel providers als uitbesteders verder zal helpen. De sleutel tot succes is het end-to-end-samenwerken op IT-vlak, maar zeker ook op het businessvlak.”

Belangen erkennen
Prof. dr. ir. Andrzej Hajdasinski van Nyenrode Business Universiteit is gespecialiseerd in transformatie van complexe systemen en transformationele outsourcing en zegt over de onderzoeksthema’s: “Om de toekomstige digitale transformatie te bevorderen en efficiënt te benutten, moeten we de belangen van optimalisatie en aansturing van de ecosystemen én het gebruik van innovatieve IT oplossingen erkennen”. Hajdasinski gaat, zo stelt hij, met volle energie en toewijding, zijn kennis en enthousiasme in de gezamenlijke trajecten met T–Systems Nederland inzetten.

De samenwerking loopt tot 1 juli 2018 en omvat onder andere workshops, een executive seminar, studie-onderzoek en een publicatie.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.