Advanced IT Program

Breukelen
9 oktober 2024
7 dagen
Dag 1 van 9.00 - 22.00 uur, dag 2 van 8.30 - 17.00 uur
Nederlands
€ 6.695 (excl. btw)

Advanced IT Program

Strategie. Innovatie. Leiderschap. Drie eigenschappen die IT-leiders van vandaag en morgen nodig hebben. Met verandering als constante is de sleutel tot succes het leren om op wereldwijde schaal het tempo gelijk te houden, te innoveren en waarde creërende ideeën in je organisatie te ontwikkelen. De innovatieve IT-leider geeft business managers de data, tools en technieken om procesverbetering te stimuleren en technologie in de hele onderneming te benutten.

Het Advanced IT Program biedt je de kennis, vaardigheden en hulpmiddelen die nodig zijn om een succesvolle en dynamische IT-leider te zijn. Aan het einde van het programma heb je inzicht in jouw leiderschapscapaciteiten ontwikkeld wat je helpt om een strategische richting te bepalen, innovatie te stimuleren en de waarde van digitale en IT-investeringen te optimaliseren.

 • Verbetert jouw positie in de markt
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Concreet en toepasbaar

Wat levert het je op?

 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale innovatie.
 • Je weet hoe je deze ontwikkelingen moet toepassen in jouw organisatie.
 • Je beschikt over essentiële vaardigheden en competenties die jou helpen bij het vormgeven van de strategische richting op het gebied van IT binnen jouw organisatie.

Wat levert het op voor je organisatie?

Als je organisatie in jouw talent investeert, is het ook een investering in de toekomst van de organisatie. Met het Advanced IT Program vergroot je je perspectieven op zaken en leer je nieuwe kennis en begrip op het gebied van digitalisering, betere leiderschapscompetenties en de inzichten, energie en inzet om anderen te inspireren – je maakt hiermee een ongekende impact op je bedrijf. Het programma versnelt de ontwikkeling van cruciale leiderschapscompetenties, hulpmiddelen, mindset en gedrag.

Ervaring van een deelnemer:

Bianca van der Laan, Manager Corporate ICT Luchtverkeersleiding Nederland, vertelt in deze testimonial over haar ervaring met het Advanced IT Program.

Ook interessant voor jou

Professional Programs Nyenrode 12-06-2023-26_600x400 Masterclass Digitaal leiderschap in het bedrijfsleven

Masterclass Digitaal leiderschap in het bedrijfsleven

< 10 dagen | Nederlands | 10 september 2024
Als je organisaties succesvol wilt transformeren naar het digitale tijdperk dan heb je leiders nodig met een visie op alle aspecten van de digitalisering.
Professional Programs Nyenrode 12-06-2023-2_600x400 Masterclass Digital Transformation

Masterclass Digital Transformation

< 10 dagen | Nederlands | 3 juni 2024
Leid een succesvolle digitale transformatie.
Professional Programs Nyenrode 12-06-2023-29_600x400 Masterclass Advanced Project Management

Masterclass Advanced Project Management

< 10 dagen | Nederlands | 1 oktober 2024
Tijdens de masterclass Advanced Project Management leer je de essentiële soft skills voor project managers.

Van wie krijg je college?

Tijdens het Advanced IT Program geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

Hoogleraar
Lidewey van der Sluis is hoogleraar Organisatorisch Leiderschap en Strategisch Talent Management. Als denker en adviseur slaat ze een brug tussen theorie en praktijk. Daarbij staat de toekomst van werk centraal.
Hoogleraar
Bob de Wit is Professor Strategic Leadership. Zijn expertise is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen door digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
Hoogleraar
Lineke Sneller is hoogleraar Bestuurlijke Informatievoorziening aan Nyenrode Business Universiteit.
Hoogleraar
Cokky Hilhorst is hoogleraar Business & IT. Ze doceert over onderwerpen als IT-investeringen, data-analyse en digitale transformatie. Verder werkte ze jarenlang bij PwC als Director Consulting Technology.
Universitair hoofddocent
Jeroen van der Velden is universitair hoofddocent Strategy Alignment en directeur van het Center for Strategy, Organization & Leadership aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is gefascineerd door de manier waarop nieuwe technologieën organisaties en het dagelijkse leven van mensen beïnvloeden en veranderen.
Andere sprekers:
 • Dr. Ir. Gerard Wijers - Founder Anderson MacGyver, executive lecturer, Nyenrode Business Universiteit
 • Ir. Rob Douwes - Lead Business Architect, Rabobank
 • Harry Oosterhuis - Agile & Transformation lead, ING
 • Jan Veldsink - Lead AI and ML bij Rabobank
 • Dr. Roel Wagter - management consultant, partner Solventa en promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van Enterprise Architecture
 • Rob Mellegers – Directeur Cyber4Z
 • Cris Zomerdijk - Veranderkundige en managing partner Holland Consulting Group
 • Ir. Jan Willem Rietdijk - Programma-manager Nyenrode, Partner Upturn

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Wat ga je doen?

Tijdens deze masterclass geven experts hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

Het Advanced IT programma bestaat uit 3 modules waar je kennis en nieuwe inzichten op doet om je persoonlijke presentaties te verbeteren als effectief IT leider.

Modules:

Module 1 - Business/IT Strategie, Innovatie en Leiderschap
In deze module ligt de focus van het Advanced IT programma op het zo goed mogelijk ondersteunen van de business strategie en doelstellingen. Door het nemen van de juiste IT beslissingen rond IT investeringen leer je blijvende toegevoegde waarde te creëren.

Module 2 - IT Governance & Architectuur
Tijdens module 2 ligt het accent op de juiste positionering, processen en ownership van IT binnen de organisatie. Het COBIT 2019 raamwerk zal als leidraad dienen waarna je aan de slag gaat met je eigen praktijk.

Module 3 - Transformatie & Operatie
In de laatste module wordt er aandacht besteed aan de transformatie van de (IT) organisatie, kritische succesfactoren en de migratie naar de gewenste situatie. Daarnaast ga je aan de slag met talent management en specifieke digitale IT leadership skills.

Slotdag
Presenteren van de groepsopdrachten en certificaatuitreiking

Werkwijze

Om je denken over Advanced IT verder te ontwikkelen en het leerproces te ondersteunen met concrete resultaten, werken we met een mix van werkvormen. Denk daarbij aan presentaties, cases, brainstorms en (het maken van) maturity scans .

Tijdens de masterclass werk je in groepen van vier deelnemers aan een actueel thema. Daarnaast werk je aan een case uit je eigen werksituatie en een paper van maximaal 8 pagina's. Hierin beschrijf je op welke manier je (delen van) het materiaal uit de masterclass toepast of gaat toepassen.

Na afloop van de masterclass heb je een concreet plan van aanpak, diagnose of analyse waar je direct mee aan de slag kan binnen jouw organisatie.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent IT-directeur, regievoerder, programma- & portfoliomanager, directie- of businessmanager, informatiemanager, senior adviseur, senior IT-manager, verandermanager, IT enterprise architect of business consultant.

Data en tijden

Het programma vindt plaats op de volgende data:

 • Module 1: 9 en 10 oktober 2024
 • Module 2: 6 en 7 november 2024
 • Module 3: 3 en 4 december 2024
 • Slotdag: 18 december 2024

De colleges vinden plaats op onze locatie in Breukelen. Ook de overnachtingen vinden plaats in Breukelen.  Op dag 1 start het programma om 9.00 uur en eindigt de dag om 22.00 uur. Dag 2 begint om 8.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

Meld je nu aan

Aanmelden voor het Advanced IT Program doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog andere vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor het Advanced IT Program is € 6.695,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, hotelovernachting en maaltijden. Je ontvangt een deelnamecertificaat. 

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.