Topvrouwen.nl tikt 5.000 speeddates aan

23 mei 2019
Community

Op 26 april organiseerde Topvrouwen.nl een speeddatesessie op Nyenrode Business Universiteit. Topvrouwen.nl geeft een impuls aan de doorstroom van vrouwen naar topposities. Nyenrode Business Universiteit doet dit eveneens en staat voor het belang van een groter aandeel vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. De missie van Nyenrode is “Serving society by shaping responsible leaders”. De bevordering van goed bestuur vloeit rechtstreeks uit deze missie voort. Goed bestuur vraagt om het voortdurend opleiden van sleutelfiguren binnen de organisatie. Nyenrode draagt met haar programma’s zoals het New Board Program, de Commissarissencyclus en het Advanced Management Program bij aan het professionaliseren van de boardroom.

De speeddates vonden plaats in twee sessies, waarbij elke kandidaat de kans had zichzelf in tien minuten te pitchen en aan te geven welk type functie zij ambieert en in welk type organisatie. Daarnaast konden deelneemsters een keuze maken uit drie workshops. In de workshop ‘Oog voor Talent’ kwam aan bod hoe bestuurders en commissarissen zicht houden op talentontwikkeling, in het bijzonder van ‘divers’ talent. Ook de sessie ‘Boardroom Dynamics’, over geschreven én ongeschreven regels en rituelen in de boardroom, werd druk bezocht. Dat gold ook voor de workshop ‘Perfect Profiel’, waar de vrouwen advies kregen hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun profiel in het Topvrouwen.nl-dashboard de aandacht krijgt die het verdient.

Daarnaast was er een meet & eat, zodat iedereen onder het genot van gerechtjes ongedwongen kon netwerken. Daarmee werd de middag, met uitloop naar de avond, een groot succes.

Topvrouwen.nl heeft inmiddels kunnen evalueren met de kandidaten en de deelnemende (non)executive searchbureaus. Deze gaven unaniem aan enthousiast te zijn over het niveau van de kandidaten en de pitches van een groot aantal deelnemers. Daarnaast heeft Topvrouwen.nl van zowel de kandidaten als de executive bureaus waardevolle feedback gekregen die zij graag ter harte nemen en verwerken in de volgende events die georganiseerd worden.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.