Vernieuwde fulltime MSc in Management met nieuwe trajecten

30 augustus 2017

We zetten ons in voor onze studenten en dit vormde de aanleiding voor een herindeling van het programma door twee nieuwe trajecten toe te voegen. Vanaf januari 2018 kunnen studenten kiezen uit de volgende trajecten:

  • Digital Business & Innovation
  • Financial Management
  • Global Strategies & Sustainability

Digital Business & Innovation
Dit nieuwe traject is het resultaat van een succesvolle cursus die de faculteit van Nyenrode samen met studenten heeft gemaakt. De cursus ‘Digital Business’ die in 2016 voor het eerst werd aangeboden, bracht studenten dichterbij de realiteit van digitale transformatie. Een aantal studenten heeft nog voor het afstuderen een baan binnen het betreffende vakgebied gevonden, bijvoorbeeld bij bedrijven als PwC en IBM. Tijdens dit traject krijgen studenten te maken met een verscheidenheid aan onderwerpen, van de impact van digitalisering op ondernemen en de samenleving tot de mogelijkheden en bedreigingen die big data, digitale bedrijfsmodellen, bedrijfsinformatie en cyberbeveiliging vormen.

Global Strategies & Sustainability
In dit traject verdiepen we ons in onderwerpen als concurrentie in een globale wereld, duurzame, mondiale waardeketens, nieuwe economische machten in de verschuiving van West naar Oost, maatschappelijk ondernemerschap en ontwrichtende best practices. In het kader hiervan worden studenten gedurende de cursussen in contact gebracht met wereldwijd actieve bedrijven en werken ze met ervaren internationale gastsprekers.

Financial Management
Dit populaire traject is uitgebreid met de laatste trends in de financiële wereld. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals tarifering, kapitaalbegroting met het oog op risico, hedgefondsstrategieën, duurzaam bankieren en financiële technologie. Studenten krijgen de noodzakelijke basiskennis om succesvol te kunnen bewegen in de complexe wereld van corporate financial management.

Modules, keuzevakken en het Company Project
Gemeenschappelijke cursussen voor zowel de premaster- als masterfase van het programma zijn samengebracht in kennismodules. Hiermee kunnen studenten hun aandacht richten op specialismen en de wisselwerking tussen verschillende onderwerpen in de betreffende vakgebieden maximaliseren.

Net zoals in de afgelopen twee jaar werken studenten ook aan een Nyenrode Company Project, waarvoor ze gedurende zes maanden het hoofd bieden aan een uitdaging waar een bedrijf op dat moment daadwerkelijk voor staat. Gedurende deze periode volgen de studenten trainingen van de faculteit van Nyenrode, alumni en bedrijfsleiders. In deze trainingen wordt aandacht besteed aan onder andere consultancyvaardigheden, coaching, ondernemerschap en duurzaamheid.

Daarnaast kunnen studenten, om hun kennis binnen een bepaald specialisme nog verder uit te breiden, twee keuzevakken toevoegen aan hun pakket. Het aanbod is divers. Denk hierbij aan cursussen in sportleiderschap, ondernemingsrecht, onderhandeling en conflictoplossing en financieel management voor banken.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.