Web-bijeenkomst over de toekomst van corporate reporting

25 juni 2020
Onderzoek

Tijdens het symposium ‘The Evolving Role of Corporate Governance’ dat het Nyenrode Corporate Governance Instituut in januari van dit jaar organiseerde werd gesteld dat het debat met betrekking tot accounting en reporting centraal staat in de ontwikkeling van duurzame corporate governance. Om dit thema verder invulling te geven hoste het NCGI op 26 mei 2020 een online meeting, waarin de IIRC, NBA, ABNAmro, Alliance for Corporate Transparency, Frank Bold en de CDP ingingen op de toekomst van corporate reporting.

In de eerste presentatie besprak de IIRC, in de personen van Erik Breen, Paul Hurks en Tjeerd Krumpelman, de eerste revisie van het International <IR> Framework. De openbare consultatie voor deze revisie staat nog open tot augustus.

De tweede presentatie, namens de Alliance for Corporate Transparency, werd voorgezeten door Richard Howitt. Hierin werden de resultaten van een onderzoek naar de verslaggeving van 1000 Europese ondernemingen gepresenteerd. De resultaten van dit onderzoek vormen de basis voor een multi-stakeholder initiatief en een draft model law voor de hervorming van het EU Non-Financial Reporting Directive eind 2020. 
Voor meer informatie over het onderzoek, het multi-stakeholder initiatief en de draft model law kunt u contact opnemen met Joanne Houston (EU Policy Officer at Frank Bold): joanne.houston@frankbold.org.


Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, juni 2020.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.