Business Ethics in context - MBA module Business & IT

Breukelen
9 september 2024
20 augustus 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Engels
€ 7.145,- (btw vrij)


Business Ethics in context

Wat loont, wat mag en wat hoort? Bedrijven opereren op de markt, ze zijn gebonden aan het recht en ze worden geacht ethisch te handelen. Tegelijkertijd is deze situatie vol paradoxen en dilemma’s: wat winstgevend is, is niet altijd ethisch en wat moreel is, is niet altijd juridisch correct. In de module Business Ethics in context leer je de raakvlakken tussen markt, recht en ethiek te verkennen en herkennen. Daardoor leer je de sociale rol en verantwoordelijkheden van je organisatie beter begrijpen.

Wat levert het je op?

 • kennis over hoe je de gebieden markt, recht en ethiek kan mixen tot nieuwe positioneringscombinaties;
 • capaciteiten in verantwoord leiderschap, leren om te gaan met complexe maatschappelijke vraagstukken in  organisatorische context
 • kwalitatieve onderzoeksvaardigheden en verbeterd academisch schrijven
 • paper waarin je aantoont hoe je het geleerde hebt toegepast op jouw eigen business case.

Lees hier de ervaring van deelneemster Alice Ogink met de module

Alice Ogink werkt als product owner data analytics bij Solera Nederland, een bedrijf dat software ontwikkelt en smart data levert rondom schades aan auto’s en huizen. Ze schreef haar paper voor de module Business Ethics in Context over de data die connected cars genereren.  Naar het interview.

 • Inhoud afgestemd op werkveld deelnemer
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & IT. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

Wat ga je doen?

De module Business Ethics in context is bedoeld om de deelnemers een denkraam aan te bieden waarmee de sociale rol en verantwoordelijkheid van organisaties kan worden begrepen. Uiteraard leer je de kennis ook in de praktijk toe te passen. De module bestaat uit 3 blokken:

 • markt, recht en ethiek als coördinatiemechanismen, introduceren van de live-case, introduceren van debatten als een middel voor kritisch denken;
 • de live case onderzoeken; klassikale sessies over marketing, juridische theorie en ethiek; toepassen van debatvaardigheden;
 • de live case presenteren; peer review sessies over de paper; fire side chat met een senior CIO.

Stel zelf je MBA samen

De module is onderdeel van de Modulair Executive MBA, track Business & IT. Bij het Modulair Executive MBA-programma volg je één of meerdere modules of een volledig MBA. Aan jou de keuze.  Wil je alleen deze module volgen? Dat kan!

Meer informatie

Wil je nog graag wat meer informatie ontvangen over de module en het modulaire MBA-programma, download dan de brochure of meld je aan voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.


   Wat zijn de toelatingseisen?

   • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
   • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
   • Beheersing van de Engelse taal.

   Meld je aan

   Enthousiast over de module Business Ethics in context? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

   Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

   Data en tijden

   Blok 1:
   September 9, 2024 - 09:00-22:00 (incl. dinner)
   September 10, 2024 - 09:00-17:00

   Blok 2:
   Oktober 7, 2024- 09:00-22:00 (incl. dinner)
   Oktober 8, 2024 - 09:00-17:00

   Block 3:
   November 25, 2024 - 09:00-22:00 (incl. diner)
   November 26, 2024 - 09:00-17:00

   Application deadline: Augusust 20, 2024


   Wat is de investering?

   De investering voor deze module is € 7.145,- (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.