Executive Master of Finance & Control (EMFC/RC) (deeltijd)

Breukelen
September en februari
1 aug en 1 december
2 jaar + scriptie
12-16 uur per week
Wekelijks op donderdag of vrijdag
Nederlands
ca. €30.000
NVAO, VRC, EQUIS

Word een Register Controller met impact!

In de Executive Master of Finance & Control (EMFC) staat de transformatie van jou, je organisatie en daarmee de samenleving centraal. In een kleinschalige en persoonlijke setting ga je dieper in op de grote thema’s van vandaag: duurzaamheid, digitalisering en ‘resilience’. Aan de hand van multidisciplinaire problemen en real-life cases ontdek je waar en hoe je als business controller impact kan maken. Daarmee lever je een concrete bijdrage aan een gezonde (financiële) toekomst van zowel je organisatie als van de samenleving.

 • Kleine groepen en persoonlijke aandacht
 • Focus op duurzaamheid (ESG), digitalisering en wendbaarheid
 • Flexibel studeren; per vak betalen en je diploma halen binnen 2,5 tot 6 jaar

Wat levert het je op?

 • Titels: EMFC en RC (Registercontroller)
 • Je bent in staat je organisatie in beweging te brengen en houden.
 • Je creëert impact door strategie om te zetten in resultaat.
 • Je weet hoe je het aanpassings- en herstelvermogen van je organisatie verbetert. 
 • Je maakt deel uit van het Nyenrode alumni netwerk.
 • Toegang tot de Vereniging van Registercontrollers (VRC)

   Ook interessant voor jou

Professional Programs Nyenrode 12-06-2023-31_600x400 Post-bachelor Controlling (deeltijd)

Post-bachelor Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Korte, flexibele deeltijd post-bachelor in Controlling met specialisaties Business Controlling en Financial Controlling.
7012 (Pre-)Master of Science in Controlling (deeltijd)

(Pre-)Master of Science in Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Praktijkgerichte, universitaire controllersopleiding. Ontwikkel jezelf in deeltijd tot financiële business partner.
PTMSc 10-03-2017-1klein Schakeltraject Accountancy & Controlling (deeltijd)

Schakeltraject Accountancy & Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en januari
Na deze 1-jarige deeltijdopleiding kan je zonder financiële achtergrond toch accountancy of controlling op universitair niveau studeren.

Vergroot jouw impact met de RC-opleiding


De Executive Master of Finance & Control (EMFC) is een praktijkgerichte opleiding tot Registercontroller (RC). Met deze post-master in deeltijd breng je je financieel-strategisch inzicht en je bedrijfskundige kennis op een hoog niveau. Naast de belangrijkste vakgebieden is er bijzondere aandacht voor duurzaamheid, digitalisering en wend- en weerbaarheid van je organisatie.


Professional Ethics, Leadership & Personal Impact

Kenmerkend aan Nyenrode besteden we ruimschoots aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. We versterken de kunst om je eigen weg te vinden, je morele kompas te ijken én je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Daarmee bouwen we voort op de kwaliteiten die je al bezit en geven we je inhoudelijke bagage mee om als ‘het geweten van de organisatie’ de integriteit van de organisatie te bewaken en stimuleren. Je ontwikkelt je tot een financiële businesspartner die waarde creëert voor jezelf, je bedrijf en de samenleving.  


Lever een concrete bijdrage aan jouw organisatie

Tijdens de colleges komen theorie en praktijk samen en dagen we je uit om de nieuwe inzichten gelijk in praktijk te brengen. Het business project en de thesis gaan daarin nog een stap verder: je gaat aan de slag met een controllingvraagstuk dat speelt binnen jouw eigen organisatie. Door middel van inzichten uit de vakken, wetenschap en van medestudenten realiseer jij een directe, concrete verbetering die daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden in je organisatie.


Praktijkrelevantie en kwaliteit gewaarborgd

Nyenrode Business Universiteit kent een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en non-profitsector. Het programma-management van de EMFC ontvangt van topfunctionarissen advies vanuit de praktijk over de invulling van de opleiding. Het zogenaamde curatorium houdt daarnaast toezicht, met name op het terrein van kwaliteit, innovatie en continuïteit van de opleiding.

Het curatorium voor de EMFC bestaat uit de volgende leden:

Drs. Peter Fleurkens RC RA RE          CFO|Managing Director Smurfit Kappa Recycled Paper Cluster 
Anne Pietersma                                   Manager Business Control Royal Schiphol Group
Bas Sprong RA                                     CFO Pon Holding
Prof. Dr. Allard C.R. van Riel              Professor of Service Innovation Management
Drs. Mirjam Velthuizen – Lormans  CFO ProRail
Drs. Linda Weijters RC                       CFO Mediq Benelux
Drs. Femke Wiersma RC                    CFO Verder International

 

Wat zijn de toelatingseisen?

We zijn ervan overtuigd dat het leren van elkaar minstens zo belangrijk is als de theoretische kennis. Daarom hechten we veel waarde aan de samenstelling van de lichtingen en hanteren we een maximale groepsgrootte. 

Om te starten met de Executive Master of Finance & Control dien je te voldoen aan de volgende eisen: 

1. Wetenschappelijke master (WO/Doctoraal), of MBA (AMBA-geaccrediteerd).
2. Minimaal twee jaar werkervaring in een relevante financiële functie. 


Toelating verloopt in 3 stappen

Wil je meer inzicht in je toelaatbaarheid en eventuele deficiënties en/of vrijstellingen, meld je dan via de groene button aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

STAP 1: Documenten uploaden

In het aanmeldportaal upload je de volgende documenten:

1. Curriculum vitae
2. Kopieën van je bachelor-, (pre)master-, post-masterdiploma's en -cijferlijsten

STAP 2: Vrijblijvend intakegesprek

Wanneer je deze documenten hebt geüpload, zal het programma-management deze controleren en word je uitgenodigd voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens het gesprek staat jouw achtergrond en de aansluiting bij het EMFC-programma centraal. Het gesprek kan digitaal of op Nyenrode plaatsvinden. 

STAP 3: Besluit tot toelating

Ben je door de selectie? Dan ontvang je na het intakegesprek een toelatingsbrief. Wil je vervolgens starten met de opleiding of deficiënties, dan kan je via het aanmeldportaal je inschrijfformulier officieel indienen. 


Inschrijfdeadline

De inschrijfdeadlines zijn respectievelijk 1 aug  en 1 december. We adviseren je ruim van tevoren een intake aan te vragen, zodat je op tijd weet of je toegelaten wordt en hoe je programma eruit gaat zien. 

Heb je de inschrijfdeadline gemist en wil je toch nog starten? Neem dan contact op met ons voor de mogelijkheden.

De start van het programma is in september en in februari.


Heb je vragen over je toelaatbaarheid of de toelatingsprocedure? Neem dan contact op met onze programma-adviseurs via controlling@nyenrode.nl

Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling van deze opleiding.

 

 

Wat is de investering?

De kosten* voor de Executive Master of Finance & Control zijn als volgt opgebouwd: 

 • Collegejaar 1 € 13.000,-
 • Collegejaar 2 € 10.500,-
 • Scriptiebegeleiding € 4.420,-
 • Literatuur per jaar circa € 800,-
 • Inschrijfgeld jaarlijks € 310,-

We brengen elk vak apart in rekening, waardoor jij flexibel kan studeren. Deze kosten zijn van toepassing op collegejaar 2024/2025.

 

Financieringsmogelijkheden

Als je overweegt deel te nemen aan de Executive Master van Nyenrode, dan is het belangrijk om te weten hoe jij jouw studie kan financieren. De meerderheid van de studenten ontvangt een bijdrage voor de studiekosten van de werkgever. Het volgen van een opleiding heeft immers een positieve impact op jouw organisatie. Wil je jouw studie liever zelf betalen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren.

Heb je hulp nodig bij het overtuigen van je werkgever of ben je benieuwd naar de financieringsmogelijkheden? Klik dan op onderstaande button voor de brochure met tips over het bekostigen van een opleiding. 


*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen. 

Wat levert het je op?

Door de Executive Master of Finance & Control onderscheid je jezelf als financial met lef, inzicht en impact. Jouw persoonlijke groei geeft je carrière een impuls. Zo’n 50% tot 65% van de studenten groeit in functie tijdens of vlak na de opleiding.

Bron: LinkedIn onderzoek Nyenrode EMFC-alumni (voorjaar, 2021)


Na het behalen van je diploma krijg je de internationaal erkende titel EMFC en kan jij je inschrijven bij de Vereniging van Registercontrollers (VRC) om de RC titel te voeren. 

Een netwerk voor het leven

Om onze studenten en alumni ook buiten het programma te blijven inspireren, organiseren we jaarlijks meerdere masterclasses en bijeenkomsten. Zo vergroot je gedurende en na de studie jouw professioneel netwerk. Daarnaast heeft Nyenrode meer dan 30.000 alumni verspreid over 100 landen waar je altijd op kunt rekenen.

Behaal versneld de CGMA-titel

Na het behalen van de Executive Master of Finance & Control heb je als lid van de VRC de optie om de wereldwijd bekende Chartered Global Management Accountant (CGMA) titel te behalen. Voor VRC-leden is er een verkort online programma van 3 maanden. Na succesvolle afronding van het Strategic Case Study exam behaal je de CGMA en CIMA Professional Qualification. Kijk voor meer informatie op de website van de VRC Finance Academy.


Vakverantwoordelijken

In de Executive Master of Finance & Control krijg je college van top hoogleraren en senior expert professionals. Deze professionals zijn autoriteit in hun vakgebied en delen hun praktijkervaring uit het bedrijfsleven in de colleges.
Assistant professor
Diane Zandee heeft een bedrijfskundige achtergrond en is registercontroller. In het bedrijfsleven heeft zij diverse executive posities bekleed. Vooral bij maatschappelijk georiënteerde bedrijven.
Professor
Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
Hoogleraar
Jacques de Swart is hoogleraar toegepaste wiskunde. Zijn rol is het ontwikkelen, vernieuwen en onderwijzen van modules op het gebied van wiskunde, onderzoeksmethoden, statistiek en datawetenschappen.
Hoogleraar
Cokky Hilhorst is hoogleraar Business & IT. Ze doceert over onderwerpen als IT-investeringen, data-analyse en digitale transformatie. Verder werkte ze jarenlang bij PwC als Director Consulting Technology.
Tineke Lambooy
Hoogleraar
Tineke Lambooy is sinds 2015 hoogleraar Ondernemingsrecht aan Nyenrode Business Universiteit en daarvoor sinds 2007 onderzoeker en universitair docent bij Nyenrode.
Reinald Minnaar
Universitair hoofddocent
Reinald Minnaar is docent en coördinator van cursussen voor de EMFC en Controlling masters.
Hoogleraar
Ivo de Loo is professor Management Accounting & Control aan Nyenrode Business Universiteit en academisch verantwoordelijk voor alle Controlling opleidingen.
Universitair hoofddocent
Frans Schaepkens is aan Nyenrode verbonden als docent en onderzoeker voor Externe Verslaggeving en Management Control.
Lecturer
Erik Maier werkt als docent, programma-manager en promovendus aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Bij voorkeur werkt hij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling: het gebied waar strategische doelen van de organisatie en de individuele behoeften van het individu met elkaar in verbinding staan.
Roland Speklé
Hoogleraar
Roland Speklé is hoogleraar Management Accounting & Control aan Nyenrode Business Universiteit en academisch verantwoordelijk voor alle Controlling opleidingen. Voordat hij bij Nyenrode kwam, bekleedde hij verschillende academische functies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte hij als auditor en consultant bij een groot openbaar accountantskantoor.