Leergang IT Regie Management

Breukelen
Informatie volgt binnenkort
6 modules + afsluiting
Nederlands
€ 13.770 (excl. BTW)

IT Regie Management is een relatief nieuw vakgebied dat steeds relevanter wordt: primaire bedrijfsprocessen zijn steeds meer afhankelijk van een goed werkende informatievoorziening. Deze informatievoorziening vraagt sturing in een keten, waarbij veranderingen in de bedrijfsprocessen moeten worden vertaald naar nieuwe functionele en technische oplossingen. Deze veranderingen moeten op een optimale manier worden gerealiseerd in samenwerking met een netwerk van diverse partners binnen en buiten de organisatie. Continuïteit van de dienstverlening is daarbij een randvoorwaarde. Daarbij neemt het tempo van noodzakelijke veranderingen toe, zowel aan de bedrijfsmatige vraagkant als aan de technologische aanbodkant. Een goede implementatie en adoptie van IT in de organisatie is cruciaal voor het realiseren van toegevoegde waarde. Dit vraagt stevige grip en sturing: dat is het werk van de IT-regisseur.

De leergang IT Regie Management vormt een inventarisatie naar relevante thema’s bij diverse CIO’s en IT-(interim)managers en de ervaring van onze samenwerkingspartner InterExcellent. Een belangrijk thema is digitale transformatie en de groeiende rol van digitalisering in alle aspecten van de maatschappij. Organisaties maken grote veranderingen door om klaar te zijn voor deze digitale transformatie en zijn daarbij op zoek naar regisseurs om deze veranderingen beheerst en voortvarend te realiseren. Daarom is het als regisseur belangrijk om te weten hoe jij die verandering vormgeeft en welke interventiemogelijkheden je hebt.

 • Nieuwe praktische handvatten en actuele wetenschappelijke inzichten
 • Gastsprekers uit de praktijk
 • Collegiale coaching onder begeleiding van ervaren coaches

Het programma steunt op drie 'pijlers':

 • Digitalisering - presenteren en analyseren van actuele thema’s op het gebied van IT regievoering zoals governance, nieuwe samenwerkingsvormen tussen business en IT, sourcing, digitale transformatie, risicobeheersing en het toenemende belang van data.
 • Verandermanagement - ontwikkelen van vaardigheden op het terrein van verandermanagement bij regievoering, rekening houdend met de organisatiestrategie en actuele trends in bestuur en senior management
 • Persoonlijke ontwikkeling - ontwikkelen van vaardigheden op het terrein van verandermanagement bij regievoering, rekening houdend met de organisatiestrategie en actuele trends in bestuur en senior management.

De Leergang IT Regie Management is een maatwerkprogramma, ontwikkeld door Nyenrode Business Universiteit op initiatief van en in nauwe samenspraak met  InterExcellent.

Van wie krijg je college?

Tijdens de leergang IT Regie Management geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

 • Dr. ir. Gerard Wijers - Kerndocent van de module De moderne IT regie-organisatie. Hij is deeltijds verbonden aan Nyenrode, Antwerpen Management School en de TU Delft
 • Jan Veldsink MSc. - Kerndocent
 • Wim Andréa - Associate lecturer Masterclass Digital Transformation aan Nyenrode Bussiness Universiteit en eigenaar Interactim
Rob Blomme
Hoogleraar
Robert Jan is hoogleraar Organisatiegedrag. Zijn onderzoek betreft psychologische, sociologische, humanistische en institutionele aspecten van organisatiegedrag en -ontwikkeling.
Hoogleraar
Cokky is hoogleraar Business & IT. Ze doceert over onderwerpen als IT-investeringen, data-analyse en digitale transformatie. Verder werkte ze jarenlang bij PwC als Director Consulting Technology.
Hoogleraar
Lidewey is hoogleraar Organisatorisch Leiderschap en Strategisch Talent Management. Als denker en adviseur slaat ze een brug tussen theorie en praktijk. Daarbij staat de toekomst van werk centraal.
Hoogleraar
Prof. dr. mr. Bas Kodden is hoogleraar Leiderschap & Managementontwikkeling, coördinator van het Centrum voor Strategie, Organisatie & Leiderschap en academisch directeur van diverse leiderschapsprogramma’s van Nyenrode Business Universiteit.
Lecturer & PhD candidate
Jeroen is een lecturer en PhD kandidaat
Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

De IT-regisseur moet, naar onze mening, zorgen ‘dat het werkt’. In feite heeft de IT-regisseur een breed scala aan managementverantwoordelijkheden. In de leergang IT Regie Management komt de totale keten van informatievoorziening in beeld. Van externe ontwikkelingen en ambities van de organisatie tot en met de uitvoering. Dat is zeker in deze tijd complex en uitdagend. Dat vraagt om een unieke mix van management competenties op de volgende gebieden:

 • Innovatie – zorgen voor de juiste richting: begrijpen en beoordelen van innovaties en nieuwe vragen van de business; deze vertalen naar informatiebeleid en -plannen, architectuur, projectportfolio; borgen van opdrachtgeverschap
 • Transformatie- en programma management – zorgen dat de veranderingen worden doorgevoerd
 • Lijnmanagement – zorgen dat het werkt: borgen van het eindresultaat en de continuïteit van de dienstverlening.

De leergang IT Regie management bestaat uit 6 modules met de volgende onderwerpen:

 • Module 1: Regie en de regisseur - Setting the scene
 • Module 2: Digitale transformatie & veranderen vanuit strategisch perspectief
 • Module 3: De moderne IT regie-organisatie
 • Module 4: De laatste trends: Cyber security,Cloud, Agile en Artificial intelligence
 • Module 5: Risicomanagement en data gedreven werken
 • Module 6 Persoonlijk business statement en ontwikkelplan  

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent een senior IT- (interim)manager of IT-regisseur.

Data en tijden

De nieuwe data volgt binnenkort. Wil je op de hoogte gehouden worden? Neem dan contact op met programma-coördinator Lisa Baldé

  Meld je nu aan

  Vooraf aan de deelname zal er een intakegesprek plaatsvinden tussen de potentiële deelnemer en de Managing Partner van InterExcellent. Neem contact op met Lisa Baldé om een intakegesprek in te plannen. 

  Heb je nog andere vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

  Wat is de investering?

  De investering voor de leergang IT Regie Management bedraagt € 10.975,- (excl. btw). Deze kosten zijn inclusief studiemateriaal. Wij bieden de verblijfskosten (incl. catering) voor alle modules aan tegen een pakketprijs van € 2.795,- exclusief 9% btw.

   

  Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.