Business Spiritualiteit op alumni-avond Foundations of Management

21 maart 2017
Onderwijs

Het thema op de alumniavond van Foundations of Management (FMA) van 14 maart was 'Business Spiritualiteit'. Gert-Jan van Schaik, gespecialiseerd in coaching, leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering, nam de deelnemers mee in zijn levensverhaal en er ontstond een uitwisseling tussen de aanwezigen over: wat is business spiritualiteit en wat maakt die combinatie spannend?

Al snel bleek dat business spiritualiteit lastig onder woorden te brengen is. Een van de uitkomsten was dat het niet gaat om een definitie, het is niet te omvatten in een paar sheets. “Je moet het vooral zijn, voelen, doen en er bewust van zijn.” Volgens Gert-Jan gaat het dan ook om bewustzijn. In zijn boek ‘Excelleren in je werk’ beschrijft hij hoe je kunt excelleren; door de kwaliteit van het bewustzijn waarmee je optreedt te vergroten.

Volgens de deelnemers was het een avond die uitnodigt tot nadenken over jezelf en jezelf in je organisatie. Met de aanwezige alumni van heel lang en minder lang geleden was het na afloop nog lang napraten. 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.