Ronald Doesburg van Shell wint Young Captain Award 2017

21 november 2017
Community

Ronald Doesburg (39) van Shell Chemicals Europe is de winnaar van de Young Captain Award 2017. Deze nationale erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Doesburg ontving de Award namens de Minister van Economische Zaken & Klimaat uit handen van Bertholt Leeftink, Directeur-Generaal Bedrijfsleven & Innovatie, op Paleis Het Loo te Apeldoorn. Als winnend finalist krijgt Ronald de mogelijkheid om het New Board Program aan Nyenrode Business Universiteit te volgen.

Ronald Doesburg is bij Shell als General Manager Base Chemicals verantwoordelijk voor het managen van vijf productlijnen op zes verschillende productlocaties, waarbij zijn team bulkchemicaliën levert en verkoopt aan de Europese chemische industrie.

Doesburg stond in de finale met twee andere managementtalenten uit het Nederlandse bedrijfsleven: Stefan Wijnen, Manager Unit Hardwaren bij HEMA en Ahmet Eraslan, Vice President Consulting Services bij CGI. De Award werd uitgereikt in de aanwezigheid van 120 bestuurders en managers uit het bedrijfsleven en van de overheid.

Ronald DoesburgDe winnaar van 2016, Maarten Meijs van Talpa Global, draagt de titel over na een intensief jaar als Young Captain. Hij is komend jaar voorzitter van de finalisten-alumni. Ronald Doesburg ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma van Nyenrode om zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling in zijn weg naar de boardroom verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain finalisten dat sinds 2005 is opgebouwd.

Marjan Lubbers, Program Director van Executive MBA aan Nyenrode, nam dit jaar na 10 jaar afscheid als lid van het bestuur van de Stichting Young Captain. Zij wordt opgevolgd door Ruud Kok, Program Director Board and Governance aan Nyenrode.

Over de Young Captain Award
Met de jaarlijkse toekenning van de Young Captain Award brengt Stichting Young Captain Nederland de aankomende generatie decision makers van het toonaangevende Nederlandse bedrijfsleven in een vroege fase van hun carrière onder publieke aandacht. De jaarlijks gekozen Young Captain Nederland is het boegbeeld voor beoogd innovatief, inspirerend en toekomstig zakelijk leiderschap. Zij zijn het die straks hét verschil maken waar het gaat om de positie van ondernemend Nederland in Europa en daarbuiten. In samenwerking met Nyenrode Business Universiteit organiseert de Stichting Young Captain met de finalisten jaarlijks de Young Bilderberg Conferentie, een unieke denktank van jonge business leiders. Ook organiseert de Young Captain Award in samenwerking met de Award-partners het tweedaagse Young Captains Program waarin kandidaten voorbereid worden op de volgende stappen in hun carrière.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.