Deelnemers waarderen focus op leiderschap en ondernemerschap

15 mei 2020
Onderwijs

De Financial Times Executive Education Ranking 2020 is onlangs gepubliceerd. Deze lijst is een wereldwijde graadmeter voor kortlopend onderwijs voor professionals. De open programma’s van Nyenrode Business Universiteit zijn de beste van Nederland en België. Wereldwijd bekleedt de universiteit de 27e positie, waar dit vorig jaar nummer 34 was. De totale lijst bestaat uit de beste 75 universiteiten. De deelnemers van de open programma’s waarderen met name de voorbereiding, opzet en lesmethodes van de programma’s en de behaalde leerdoelen.

Door middel van de ‘hoofd-hart-handen’ methode combineert Nyenrode academische theorie, persoonlijke ontwikkeling en praktische relevantie. Dit blijkt voor veel deelnemers een toegevoegde waarde in hun leerproces. Ruud Kok, Associate Dean Executive Education, is blij met de waardering van deelnemers: “Dit resultaat geeft vertrouwen om de kwaliteit die we leveren ook door te voeren naar onze maatwerkprogramma’s. Daar zijn in de afgelopen maanden al grote stappen in gezet, maar daarin behoren we nog niet tot de wereldtop. Dat is uiteraard wel het streven.”

Kernwaarden
Op de graadmeters nieuwe vaardigheden en werkwijzen ontwikkelen, is de universiteit gestegen van de 17e naar de 13e plek. Dat is noemenswaardig volgens Kok: “Naast de ‘hoofd-hart-handen’ methode verweven wij waar mogelijk ook onze kernwaarden Leadership, Entrepreneurship en Stewardship in onze programma’s. We laten deelnemers zien en ervaren dat je door leiderschap te tonen en te ondernemen samenwerkingen kan aangaan en wat terug kan doen voor de maatschappij. Juist in deze tijd is dat een groot goed”.

De eerste plaats in de ranking open programma’s is net als vorig jaar voor IMD Business School uit Zwitserland. Hier vind je de volledige Financial Times Executive Education Ranking 2020.

Nyenrode biedt in totaal meer dan 120 zowel online als blended open programma’s aan voor professionals in diverse vakgebieden en sectoren.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.