Nyenrode verhuist Full-time MBA naar Amsterdam

24 februari 2017

Nyenrode Business Universiteit zal vanaf september 2017 zijn Full-time MBA-programma verzorgen vanuit het centrum van Amsterdam om studenten een betere aansluiting te bieden met het Europese bedrijfsleven. De Full-time MBA, het paradepaardje onder het lesaanbod van de universiteit, zal worden verzorgd vanuit De Vijf Keijzers, een complex aan de iconische Keizersgracht.

Studenten verbinden met het Europese bedrijfsleven

De verhuizing vindt plaats in het kader van een breder initiatief dat ten doel heeft om het programma beter aan te laten sluiten op de Europese zakenwereld. Nyenrode brengt studenten reeds in contact met de Nederlandse arbeidsmarkt door middel van activiteiten zoals 'Meet the CEO'-sessies en de loopbaanevenementen die worden georganiseerd door het Career & Personal Development Centre van de universiteit. In 2016 introduceerde Nyenrode daarnaast European Immersion Modules binnen de Full-time MBA. Deze bieden studenten de mogelijkheid om bedrijven in uiteenlopende sectoren te bezoeken in vijf belangrijke Europese hoofdsteden: Brussel, Kopenhagen, Dublin, Milaan en Parijs.

Dichterbij kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt

De groeiende behoefte van internationale studenten om tijdens hun studie bij Nyenrode meer aansluiting te vinden bij het Europese bedrijfsleven speelde eveneens een cruciale rol bij de recente ontwikkelingen binnen het programma.

Voor prof. dr. Dennis Vink, programmadirecteur van de Full-time MBA, was het verhuizen van het programma naar Amsterdam een logische zet.

“Bedrijfsbezoeken brengen onze studenten in contact met managers van topbedrijven en -instellingen. Dit biedt hen een perfecte gelegenheid om hun netwerk uit te breiden en meer te weten te komen over de laatste ontwikkelingen binnen het internationale bedrijfsleven. Dit stelt hen ook in staat om loopbaanmogelijkheden te verkennen", aldus Vink.

“Onze sterke banden met de zakenwereld spelen een grote rol bij het bevorderen van de arbeidsperspectieven van onze studenten. Momenteel vindt 82 procent binnen drie maanden na hun afstuderen een baan. Wonen en studeren in Amsterdam zal onze studenten nog dichter in de buurt brengen van kansen op de arbeidsmarkt."

Raadpleeg de Full-time MBA website voor meer informatie.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.