Call to action: langetermijn verantwoorde waardecreatie

30 maart 2021
Opinie

Samen met Andrew Johnston, Richard Howitt en de Responsible Companies Section van Frank Bold heeft NCGI-lid Jeroen Veldman een 'Call to action' met betrekking tot sustainable corporate governance gepubliceerd. Het doel van de brief is aandacht vragen voor de rol van corporate governance in het bewerkstelligen van langetermijn verantwoorde waardecreatie.

Het belang van een snelle omschakeling wordt onderschreven door veel partijen, maar ondervindt ook regelmatig tegenwind. De brief is opgesteld om de urgentie van deze veranderingen te benadrukken en om steun te betuigen aan de voorstellen van de Europese Commissie met betrekking tot sustainable corporate governance.

Internationale aandacht

De open brief is getekend door prominente thought leaders als Paul Polman, prof. Mervyn King, prof. Bob Tricker, PWC Global Chairman Robert E. Moritz, ICGN CEO Kerrie Waring, Robeco CEO Gilbert Van Hassel, en meer dan 90 internationale academici. Deze brief heeft internationaal aandacht gekregen in de Wall Street Journal, Le Monde, het Harvard Law School Forum on Corporate Governance, de Tagesspiegel Background, Responsible Investor (open access), Board Agenda en op andere plekken.

De tekst kan worden ondertekend  op de website van het Modern Corporation Project


 

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, maart 2021.

 

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.