Leidinggeven met ziel en zakelijkheid

19 juni 2018
Community

Op 31 mei 2018 organiseerde Nyenrode Business Universiteit in samenwerking met de Alumni vereniging VCV de Leadership Alumni Meet-up. Dit evenement werd speciaal opgezet voor alumni van de open programma’s en in-company trajecten van Nyenrode. Deelnemers kregen een mentale opfrisser. Er werd stilgestaan bij de continue ontwikkeling van duurzaam leiderschap.

Tijdens negen verschillende interactieve presentaties werd dit onderwerp vanuit meerdere invalshoeken uitgelicht en besproken. Marianne van Iperen, programma-directeur en mede-organisator vertelt: ‘Je leven lang blijven leren is leuk én noodzakelijk. Naast opleidingen, organiseren we daarom graag verrassende ontmoetingen voor onze alumni. Tijdens sessies als deze ontstaan er verdiepende gesprekken met (oude) bekenden. Dan borrelen er nieuwe vragen op die je aan het denken zetten over het verleden en de toekomst en wat dit van je vraagt.’

Persoonlijk contact

De bijeenkomst was het startschot voor een jaarlijks terugkerend evenement voor alle alumni van Nyenrode met als doel het netwerk nog verder te verstevigen. Heleen van Hall, Head of Alumni & External Relations is verantwoordelijk voor het totale en eenduidige alumnibeleid van de universiteit: ‘Onze alumni hebben één ding gemeen: ze zijn trots op het feit dat ze een programma of studie op Nyenrode voltooid hebben. Dat schept een band. Het is onze verantwoordelijkheid om die band te behouden, te stimuleren en om te zorgen dat mensen graag terugkomen om elkaar op te zoeken. Het persoonlijke contact is een essentieel onderdeel van onze opleidingen. Dit evenement is daar een mooi voorbeeld van.’

Inspiratie en verwarring

Rogier Peters, online marketeer en alumnus van het Leadership Development Program, zei over de bijdrage van keynotespreker Allard Droste: ‘Het was voor mij zowel inspirerend als verwarrend. De ruimte werd gevuld met een klap energie die op menig podium niet zou misstaan. Hij wist zijn publiek bliksemsnel uit te leggen hoe alle bestaande organisatiestructuren linearecta de prullenbak in kunnen door het anders te doen, zoals hij.

Alumni event 31 mei-35 


Hij trok mij mee in zijn verhaal naar een organisatie van 100% vertrouwen geven en 100% verantwoordelijkheid nemen. Yes! Vet! Maar hoe dan? En hoewel ik op het puntje van mijn gevoelstoel zat hoorde ik mijn ratioradars draaien: Ja leuk verhaal, maar tegenover jouw succes staan vast ook vele mislukkingen. Ben ik als ras-optimist nu opeens de criticaster geworden?’ De presentatie gaf voldoende stof tot nadenken en discussie onder de deelnemers.

Hoe voelt het om twee minuten lang een vreemde groep recht in de ogen aan te kijken en dan te ervaren wat er gebeurt? Het was een opdracht tijdens één van de parallelsessies waarna deelnemers geïnspireerd en soms ontroerd naar buiten kwamen. Eén van de deelnemers: ‘Dat doet iets met je kan ik je vertellen. Voor, tijdens en na. Ik kan het je sterk aanraden dat eens te ervaren. De kern van de boodschap bij deze sessie luidde: leider zijn van een organisatie of een team begint bij leiding geven aan jezelf.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van deze dag.

Heeft jouw organisatie de mensen met leiderschapstalent op de juiste plek? Zijn er talenten in jouw organisatie die zich nog willen ontwikkelen? Of ben je dit misschien zelf? Met een leiderschapsopleiding krijg je verdieping in jouw vakgebied, werk je naar de volgende stap in jouw carrière en ontwikkel je de kwaliteiten van een sterke en inspirerende leider.

Bekijk onze General Management programma's.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.