Senior Leadership Development Program

In het kort

 • Breukelen
 • 6 april 2021
 • 5-6 maanden
 • 5 modules van 2,5 tot 3 werkdagen
 • Nederlands
 • € 14.995 (excl. btw)

Senior Leadership Development Program (SLDP)

Tijdens het Senior Leadership Development Program (SLDP) focus je als senior manager op de succesvolle implementatie van organisatiestrategieën. Je verbindt oude en nieuwe manieren van organiseren en managen met elkaar. Je reflecteert op je eigen rol tussen de top en de rest van je organisatie. Bovendien ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap. Aan het einde van de opleiding heb je een plan van aanpak gemaakt voor een strategie die je wilt implementeren.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan het Senior Leadership Development Program? Vraag de brochure aan via de gele button of neem contact met ons op via sldp@nyenrode.nl.

Wat levert het je op?

 • Handvatten om de strategie eigen te maken om deze met succes door te vertalen.
 • Ontwikkelen van je leiderschapsrol om beter richting te geven aan medewerkers binnen je organisatie.
 • Inzicht in patronen binnen de organisatie en communicatie.
 • Je weet bewegingen in gang te zetten en te behouden.
 • Focus op strategie en organisatieverandering
 • Concrete resultaten voor jou en je organisatie
 • Intensief en interactief studieprogramma

Contact

Wie begeleiden je?

Tijdens het Senior Leadership Development Program krijg je nieuwe inzichten van een groot aantal Nyenrode-sprekers en een of meer gastsprekers. De sprekers die aan Nyenrode verbonden zijn, werken ook vaak in de consultancy of zijn op een andere manier actief in het bedrijfsleven of de overheid.

De hoogleraren, experts en begeleiders

 • Dr. Edgar Karssing
 • Prof. dr. Dennis Vink
 • Prof. dr. Robert Jan Blomme MLD CMC MSIM MSc BSc Euring
 • Prof. dr. Danielle Zandee
 • Prof. dr. Lidewey van der Sluis
 • Prof. dr. Hans Bakker
 • Bart Gevers - programma-begeleider
 • Executive coaches
De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Contact

Wat ga je doen?

In het Senior Leadership Development Program krijg je de concepten en praktische kaders aangeboden om je kennis over strategie-implementatie en bedrijfsvoering te verrijken. Je doorgrondt je persoonlijke drijfveren en je stijl van leiderschap om de impact op de strategische executie van je organisatie direct te vergroten.

Het Senior Leadership Development Program bestaat uit 5 intensieve modules van 2 tot 2,5 werkdag op Nyenrode. Tijdens een module overnacht je op of in de directe omgeving van Nyenrode. Het programma is interactief van opzet, met veel ruimte voor reflectie en een praktische koppeling met je werk. Naast de colleges werk je aan een plan van aanpak voor de implementatie van een strategie waarvoor jij verantwoordelijk bent. Dit plan heb je klaar aan het einde van de opleiding. De leergang is intensief en waar nodig confronterend. Het gaat immers om de persoon van de leider, de mens maakt het verschil.

Thema's

De 5 modules van het programma volg je over een periode van 5 of 6 maanden (afhankelijk van wanneer je start). Onder andere de volgende thema’s worden behandeld:

 • Omgaan met dilemma’s en besluitvorming
 • Organiseren in een veranderende context
 • Playing Field Dynamics
 • Persoonlijk leiderschap
 • Impact op ontwikkelen van talenten
Wil je meer weten over de inhoud van het programma? Vraag de brochure aan via de gele button. Hierin lees je meer informatie.

Zie onderstaand de eindpresentatie van SLDP-deelneemster Marieke Hogeterp.

Contact

Voor wie?

Je bent senior manager met een strategische opdracht of veranderopgave. Je hebt vragen op het snijvlak van organisatie, strategie en leiderschap en je bent ongeveer tussen de 38 en 60 jaar oud. Je hebt een brugfunctie tussen de top van je organisatie en de medewerkers. Bovendien ben je een schakel tussen oude en nieuwe manieren van organiseren.

Ben je koersbepalend voor de strategie van je organisatie of afdeling en wil je jouw strategisch leiderschap hierin vergroten? Bekijk het Strategic Leadership Program.

Data en tijden

Ver vooruit plannen is vandaag de dag lastig. Ons uitgangspunt is om je op Nyenrode Business Universiteit te kunnen ontvangen. Mocht dit vanwege corona-maatregelen niet mogelijk zijn, dan bieden wij het programma in een andere vorm aan: online, hybride of blended. In ieder geval een vorm die past bij de opzet van het desbetreffende programma. 

Voor de leiderschapsprogramma’s met een lange looptijd van minimaal 5 maanden geldt voor bepaalde onderdelen dat deze worden opgeschoven als deze niet in een andere vorm aangeboden kunnen worden dan fysiek. We zullen je hier dan tijdig van op de hoogte stellen. Het verschilt dus per programma en daarom raden we je aan altijd contact op te nemen met het programma-management. Uiteraard zorgen we ervoor dat je in al onze lesvormen dezelfde impactvolle leerervaring beleeft.

Leergang 17 - voorjaar 2021
Module 1 Organization dynamics and personal values
Dinsdag 6  t/m donderdag 8 april 2021
Start dag 1 om 16.00 uur, einde dag 3 om 17.30 uur

Module 2 Gaining business insight: strategy and financial drivers
Maandag 17 en dinsdag 18 mei 2021
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Module 3 Personal leadership
Woensdag 16 en donderdag 17 juni 2021 
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Module 4 Leading sustainable change
Maandag 13 t/m woensdag 15 september 2021
Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 3 om 17.30 uur

Module 5 Impact & empowerment
Maandag 11 en dinsdag 12 oktober 2021
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 22.00 uur (inclusief slotdiner)

Data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Meld je nu aan

Als je jezelf aan wilt melden voor het Senior Leadership Development Program, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met programma-manager Bart Gevers. Stuur een e-mail naar sldp@nyenrode.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijk intakegesprek

Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen met ons. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van het Senior Leadership Development Program ook ontstaan door onze selectie van deelnemers. Mocht het Senior Leadership Development Program op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

Direct aanmelden

Je kan jezelf ook direct inschrijven via de aanmeldbutton rechts. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

Contact

Wat zijn de kosten?

De kosten van het Senior Leadership Development Program zijn opgebouwd uit programmakosten van € 12.900 (exclusief 21% btw) en accommodatiekosten van € 2.095 (exclusief 9% btw). De totale kosten zijn dus € 14.995 (exclusief btw) voor het programma inclusief lesmateriaal, hotelovernachtingen en culinaire verzorging.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Contact

Deelnemersprofiel

De groepen zijn beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Zo waarborgen we voldoende persoonlijke aandacht van onze docenten en programma-managers.

 SLDP Deelnemersprofielen

Wanneer je het Senior Leadership Development Program wilt gaan doen, verwachten we dat je het volgende profiel hebt:

 • Je bent senior manager met een strategische opdracht of veranderopgave.
 • Je hebt vragen op het snijvlak van organisatie, strategie en leiderschap.
 • Je bent ongeveer tussen de 38 en 60 jaar oud.
 • Je hebt een brugfunctie tussen de top van je organisatie en de medewerkers.
 • Bovendien ben je een schakel tussen oude en nieuwe manieren van organiseren.

Pas je niet in bovenstaand profiel? Neem dan eens een kijkje bij ons Leadership Development Program.