Senior Leadership Development Program

Breukelen
1 november 2022
5-6 maanden - 5 modules van 2,5 tot 3 werkdagen & 1 elective
Nederlands
€ 15.995 (excl. btw)

Startmomenten

1 november 2022
3 april 2023

Senior Leadership Development Program (SLDP)

Tijdens het Senior Leadership Development Program (SLDP) focus je als senior manager op de succesvolle implementatie van organisatiestrategieën. Je verbindt oude en nieuwe manieren van organiseren en managen met elkaar. Je reflecteert op je eigen rol tussen de top en de rest van je organisatie. Bovendien ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap. Aan het einde van de opleiding heb je een plan van aanpak gemaakt voor een strategie die je wilt implementeren.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan het Senior Leadership Development Program? Vraag de brochure aan via de gele button of neem contact met ons op via sldp@nyenrode.nl.

Wat levert het je op?

 • Handvatten om de strategie eigen te maken om deze met succes door te vertalen.
 • Ontwikkelen van je leiderschapsrol om beter richting te geven aan medewerkers binnen je organisatie.
 • Inzicht in patronen binnen de organisatie en communicatie.
 • Je weet bewegingen in gang te zetten en te behouden.
 • Focus op strategie en organisatieverandering
 • Concrete resultaten voor jou en je organisatie
 • Intensief en interactief studieprogramma

Ook interessant voor jou

Executive Education 4 Advanced Management Program

Advanced Management Program

Deeltijd | Nederlands | 7 november 2022
Afstand nemen om scherper te zien: ontwikkel up-to-date bedrijfskundige kennis en inspirerend leiderschap voor de juiste koers van je organisatie.
Excellent leiderschap Collegereeks Excellent Leiderschap

Collegereeks Excellent Leiderschap

< 10 dagen | Nederlands | 6 september 2022
Tijdens de collegereeks Excellent Leiderschap geven experts nieuwe invalshoeken op leiderschap en leer je hoe je dit toepast in jouw dagelijkse werk.
Psychologie van leiderschap Collegereeks Psychologie van Leiderschap

Collegereeks Psychologie van Leiderschap

< 10 dagen | Nederlands | 10 november 2022
Tijdens deze collegereeks leer je van experts om psychologische inzichten te koppelen aan concrete managementvraagstukken.

Wie begeleiden je?

Tijdens het Senior Leadership Development Program krijg je nieuwe inzichten van een groot aantal Nyenrode-sprekers en een of meerdere gastsprekers. De sprekers die aan Nyenrode verbonden zijn, werken ook vaak in de consultancy of zijn op een andere manier actief in het bedrijfsleven of de overheid.

De hoogleraren, experts en begeleiders

Hans Bakker portret
Hoogleraar
Hans is Emeritus Hoogleraar Samenwerkingsstrategieën. Zijn expertise: het ontwerpen en realiseren van bedrijfsstrategieën als onderdeel van digitale transformaties. Hans heeft gewerkt bij Twynstra & Gudde en KPMG.
Hoogleraar
Lidewey is hoogleraar Organisatorisch Leiderschap en Strategisch Talent Management. Als denker en adviseur slaat ze een brug tussen theorie en praktijk. Daarbij staat de toekomst van werk centraal.
bart gevers
Bart Gevers
Programma-manager
Bart is begeleider van dit programma. Als consultant, docent, auteur, executive coach en trauma-therapeut ondersteunt hij mensen en organisaties bij een gezonde krachtige groei en positionering.
Rob Blomme
Hoogleraar
Robert Jan is hoogleraar Organisatiegedrag. Zijn onderzoek betreft psychologische, sociologische, humanistische en institutionele aspecten van organisatiegedrag en -ontwikkeling.
Hoogleraar
Danielle is professor Sustainable Organizational Development. Ze doceert over dynamieken rondom veranderingen bij organisaties. En ze verkent hoe organisaties innovatie en samenwerking stimuleren.
Dennis Vink
Hoogleraar
Dennis is hoogleraar Finance & Investment. Hij helpt deelnemers inzicht te krijgen in de relevantie van financiën bij het managen van organisaties. En hij leert hen om te gaan met complexe financiële businesscases.
Hoogleraar
Edgar is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.

Daarnaast wordt je begeleid door diverse executive coaches. Download de brochure voor meer informatie over de sprekers en begeleiders.

De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

In het Senior Leadership Development Program krijg je de concepten en praktische kaders aangeboden om je kennis over strategie-implementatie en bedrijfsvoering te verrijken. Je doorgrondt je persoonlijke drijfveren en je stijl van leiderschap om de impact op de strategische executie van je organisatie direct te vergroten.

Het Senior Leadership Development Program bestaat uit 5 intensieve modules van 2 tot 2,5 werkdag en 1 elective. Tijdens een module overnacht je op of in de directe omgeving van Nyenrode. Het programma is interactief van opzet, met veel ruimte voor reflectie en een praktische koppeling met je werk. Naast de colleges werk je aan een plan van aanpak voor de implementatie van een strategie waarvoor jij verantwoordelijk bent. Dit plan heb je klaar aan het einde van de opleiding. De leergang is intensief en waar nodig confronterend. Het gaat immers om de persoon van de leider, de mens maakt het verschil.

Thema's

De 5 modules van het programma volg je over een periode van 5 of 6 maanden (afhankelijk van wanneer je start). Onder andere de volgende thema’s worden behandeld:

 • Omgaan met dilemma’s en besluitvorming
 • Organiseren in een veranderende context
 • Playing Field Dynamics
 • Persoonlijk leiderschap
 • Impact op ontwikkelen van talenten

Electives

Het grootste deel van het programma volg je met een vaste groep zodat je bouwt aan een duurzaam netwerk en vertrouwen binnen de groep. Daarnaast is een deel van het programma flexibel en maak je een keuze voor een onderwerp waar je je inhoudelijk verder in wilt verdiepen naast de modules die je volgt in het programma. 
De thema’s van deze keuze-modules (electives) zijn actueel en daarmee aansluitend bij ontwikkelingen die gaande zijn binnen veel organisaties. Binnen het Senior Leadership Development Program kan je deelnemen aan één elective. Mocht je er meer willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

De Nyenrode General Management programma’s bieden zo het beste van twee werelden. Een duurzaam programma met ruimte voor diepgang met een vaste, vertrouwde groep en een flexibel deel waar je kiest voor inhoudelijke thema’s die aansluiten bij jouw interesse. 

Op dit moment kun je de volgende electives kiezen:

 • Strategisch financieel management
 • Samenwerken en leidinggeven binnen de digitale organisatie
 • Duurzaam Ondernemen

De opzet van de electives
De electives zijn blended opgezet. Wat betekent dit? Een blended elective is een optimale combinatie tussen online leren en een fysieke bijeenkomst. Op deze manier kom je snel en effectief tot resultaat en doe je voor een deel kennis op over het desbetreffende thema waar en wanneer jij wilt als voorbereiding op de fysieke bijeenkomst.

Wat zijn de voordelen van deze opzet?

 • Je opleiding wordt nog meer op maat voor jou. Extra verdieping waar jij hem wilt hebben.
 • Online kennis opdoen op meerdere manieren. Deze vorm geeft je de flexibiliteit om op jouw moment en in jouw tempo kennis te vergaren.
 • Verdieping van vakinhoudelijke kennis door middel van een bijeenkomst op Nyenrode Business Universiteit, én het online leertraject. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten en ervaringen uitwisselen & leren van je mede-cursisten.
 • Naast je eigen programma, ontmoet je nieuwe mensen uit andere programma’s die met vergelijkbare vraagstukken bezig zijn.

Wil je meer weten over de inhoud van het programma? Vraag de brochure aan via de gele button. Hierin lees je meer informatie.

Zie onderstaand de eindpresentatie van SLDP-deelneemster Marieke Hogeterp.

Voor wie?

Je bent senior manager met een strategische opdracht of veranderopgave. Je hebt vragen op het snijvlak van organisatie, strategie en leiderschap en je bent ongeveer tussen de 38 en 60 jaar oud. Je hebt een brugfunctie tussen de top van je organisatie en de medewerkers. Bovendien ben je een schakel tussen oude en nieuwe manieren van organiseren.

Ben je koersbepalend voor de strategie van je organisatie of afdeling en wil je jouw strategisch leiderschap hierin vergroten? Bekijk het Strategic Leadership Program.

Data en tijden

Ver vooruit plannen is vandaag de dag lastig. Ons uitgangspunt is om je op Nyenrode Business Universiteit te kunnen ontvangen. Mocht dit vanwege corona-maatregelen niet mogelijk zijn, dan bieden wij het programma in een andere vorm aan: online, hybride of blended. In ieder geval een vorm die past bij de opzet van het desbetreffende programma.

Het Senior Leadership Development Program start twee keer per jaar, in april en november. De data voor de leergang die start in november zijn:

Data leergang 20 - najaar 2022
Module 1 Strategic Leadership in a Dynamic World
Dinsdag 1 t/m donderdag 3 november 2022
Start dag 1 om 16.00 uur, einde dag 3 om 17.30 uur

Module 2 Organizational & leadership Dynamics
Woensdag 30 november en donderdag 1 december 2022
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Keuze voor Elective(s)
Dinsdag 17, woensdag 18 of donderdag 19 januari 2023  
De datum hangt af van de elective die je kiest.  

Module 3 Leading Change & Personal Dynamic
Dinsdag 10 & woensdag 11  januari 2023  
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Module 4 Leading Yourself
Maandag 6 en dinsdag 7 februari 2023
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Module 5 Embodiment of Impact & empowerment
Woensdag 15 en donderdag 16 maart 2023
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 22.00 uur


Data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Meld je nu aan

Als je jezelf aan wilt melden voor het Senior Leadership Development Program, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met programma-manager Bart Gevers. Stuur een e-mail naar sldp@nyenrode.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijk intakegesprek

Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen met ons. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van het Senior Leadership Development Program ook ontstaan door onze selectie van deelnemers. Mocht het Senior Leadership Development Program op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

Direct aanmelden

Je kan jezelf ook direct inschrijven via de aanmeldbutton rechts. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het Senior Leadership Development Program zijn opgebouwd uit programmakosten van € 13.900 (exclusief 21% btw) en accommodatiekosten van € 2.095 (exclusief 9% btw). De totale kosten zijn dus € 15.995 (exclusief btw) voor het programma inclusief lesmateriaal, hotelovernachtingen en culinaire verzorging.

Naast de 5 programma-modules kan je binnen het Senior Leadership Development Program deelnemen aan één elective. Deze elective is in de programma-prijs inbegrepen. Mocht je meer electives willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk. 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Deelnemersprofiel

De groepen zijn beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Zo waarborgen we voldoende persoonlijke aandacht van onze docenten en programma-managers.

 SLDP Deelnemersprofielen

Wanneer je het Senior Leadership Development Program wilt gaan doen, verwachten we dat je het volgende profiel hebt:

 • Je bent senior manager met een strategische opdracht of veranderopgave.
 • Je hebt vragen op het snijvlak van organisatie, strategie en leiderschap.
 • Je bent ongeveer tussen de 38 en 60 jaar oud.
 • Je hebt een brugfunctie tussen de top van je organisatie en de medewerkers.
 • Bovendien ben je een schakel tussen oude en nieuwe manieren van organiseren.

Pas je niet in bovenstaand profiel? Neem dan eens een kijkje bij ons Leadership Development Program.