Senior Leadership Development Program

Breukelen
30 september 2024
5-6 maanden - 5 modules van 2,5 tot 3 werkdagen & 1 elective
Nederlands
€ 17.650,- (excl. btw)

Tijdens het Senior Leadership Development Program (SLDP) focus je als senior manager op de succesvolle implementatie van organisatiestrategieën. Je verbindt oude en nieuwe manieren van organiseren en managen met elkaar. Je reflecteert op je eigen rol tussen de top en de rest van je organisatie. Bovendien ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap. Aan het einde van de opleiding heb je een plan van aanpak gemaakt voor een strategie die je wilt implementeren.

 • Focus op strategie en organisatieverandering
 • Concrete resultaten voor jou en je organisatie
 • Intensief en interactief studieprogramma

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan het Senior Leadership Development Program? Vraag de brochure aan via de gele button of neem contact met ons op via sldp@nyenrode.nl.

Wat levert het je op?

 • Handvatten om de strategie eigen te maken om deze met succes door te vertalen.
 • Ontwikkelen van je leiderschapsrol om beter richting te geven aan medewerkers binnen je organisatie.
 • Inzicht in patronen binnen de organisatie en communicatie.
 • Je weet bewegingen in gang te zetten en te behouden.

Bekijk hier de ervaring van deelnemer Joost Huijbrechts:

Ook interessant voor jou

Psychologie van leiderschap Collegereeks Psychologie van Leiderschap

Collegereeks Psychologie van Leiderschap

< 10 dagen | Nederlands | 7 november 2024
Tijdens deze collegereeks leer je van experts om psychologische inzichten te koppelen aan concrete managementvraagstukken.
Excellent leiderschap Collegereeks Excellent Leiderschap

Collegereeks Excellent Leiderschap

< 10 dagen | Nederlands | 9 september 2024
Tijdens de collegereeks Excellent Leiderschap geven experts nieuwe invalshoeken op leiderschap en leer je hoe je dit toepast in jouw dagelijkse werk.
Dream Team The Pure Family Advanced Management Program

Advanced Management Program

Deeltijd | Nederlands | 19 november 2024
Afstand nemen om scherper te zien: ontwikkel up-to-date bedrijfskundige kennis en inspirerend leiderschap voor de juiste koers van je organisatie.

Wie begeleiden je?

Tijdens het Senior Leadership Development Program krijg je nieuwe inzichten van een groot aantal Nyenrode-sprekers en een of meerdere gastsprekers. De sprekers die aan Nyenrode verbonden zijn, werken ook vaak in de consultancy of zijn op een andere manier actief in het bedrijfsleven of de overheid.

De hoogleraren, experts en begeleiders

Hans Bakker portret
Hoogleraar
Hans Bakker is Emeritus Hoogleraar Samenwerkingsstrategieën. Zijn expertise: het ontwerpen en realiseren van bedrijfsstrategieën als onderdeel van digitale transformaties. Hans heeft gewerkt bij Twynstra & Gudde en KPMG.
Professor
Lidewey van der Sluis is hoogleraar Organisatorisch Leiderschap en Strategisch Talent Management. Als denker en adviseur slaat ze een brug tussen theorie en praktijk. Daarbij staat de toekomst van werk centraal.
Rob Blomme
Hoogleraar
Robert Jan Blomme is hoogleraar Organisatiegedrag. Zijn onderzoek betreft psychologische, sociologische, humanistische en institutionele aspecten van organisatiegedrag en -ontwikkeling.
Hoogleraar
Danielle Zandee is professor Sustainable Organizational Development. Ze doceert over dynamieken rondom veranderingen bij organisaties. En ze verkent hoe organisaties innovatie en samenwerking stimuleren.
Dennis Vink
Hoogleraar
Dennis Vink is hoogleraar Finance & Investment. Hij helpt deelnemers inzicht te krijgen in de relevantie van financiën bij het managen van organisaties. En hij leert hen om te gaan met complexe financiële businesscases.
Professor
Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
Marieke Halenbeek
Programma-manager
Marieke Halenbeek is programma-manager en persoonlijk begeleider van het SLDP.
Lecturer
Erik Maier werkt als docent, programma-manager en promovendus aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Bij voorkeur werkt hij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling: het gebied waar strategische doelen van de organisatie en de individuele behoeften van het individu met elkaar in verbinding staan.
Blekkingh, Bas
Bas Blekkingh
Ondernemer en oprichter
Bas Blekkingh is de auteur en thought leader van het bedrijf Authentiek Leiderschap. Hij coacht met veel impact al 28 jaar het hoger segment leidinggevenden en hun teams.
Geerts, Ingrid
Ingrid Geerts
Coach, trainer
Ingrid Geerts is praktisch filosoof en veranderkundige. Ze daagt leiders uit om die vragen te onderzoeken die er werkelijk toe doen.
Gorkom, Rob van
René Grimbergen
Coach, trainer
René Grimbergen is coach persoonlijk leiderschap. Zijn drijfveer: mensen hun potentieel te laten ontdekken. Zijn motto: Mensen veranderen niet door iets af te leren, maar veranderen door iets bij te leren.
Margit Sleeuwenhoek
Coach, trainer
Margit Sleeuwenhoek is trainer, coach en docent op Nyenrode Business Universiteit en is gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling.
Wegter, Herman
Herman Wegter
Gastspreker
Herman Wegter is storytelling-expert en heeft een achtergrond als tv-maker in Hilversum. Hij is gastdocent bij Nyenrode en partner bij Jawel, trainingsbureau voor leiderschap en teamontwikkeling. Herman’s storytelling-methodiek helpt leiders en organisaties verbinden, groeien en veranderen.
Karin Zwanikken
Karin Zwanikken
Gastspreker
Karin is leiderschapscoach en adviseur en heeft een specialisatie in familiebedrijven. Zij heeft een passie voor gedrag. Zij geniet ervan om gedrag te doorgronden, op zoek te gaan naar de drijfveren. Om iemand te verleiden te handelen vanuit de drijfveer die gericht is op creëren, en daarmee het potentieel te benutten en dat met vertrouwen in te zetten.

Daarnaast wordt je begeleid door diverse executive coaches. Download de brochure voor meer informatie over de sprekers en begeleiders.

De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

In het Senior Leadership Development Program krijg je de concepten en praktische kaders aangeboden om je kennis over strategie-implementatie en bedrijfsvoering te verrijken. Je doorgrondt je persoonlijke drijfveren en je stijl van leiderschap om de impact op de strategische executie van je organisatie direct te vergroten.

Het Senior Leadership Development Program bestaat uit 5 intensieve modules van 2 tot 2,5 werkdag en 1 elective. Tijdens een module overnacht je op of in de directe omgeving van Nyenrode. Het programma is interactief van opzet, met veel ruimte voor reflectie en een praktische koppeling met je werk. Naast de colleges werk je aan een plan van aanpak voor de implementatie van een strategie waarvoor jij verantwoordelijk bent. Dit plan heb je klaar aan het einde van de opleiding. De leergang is intensief en waar nodig confronterend. Het gaat immers om de persoon van de leider, de mens maakt het verschil.

Thema's

De 5 modules van het programma volg je over een periode van 5 of 6 maanden (afhankelijk van wanneer je start). Onder andere de volgende thema’s worden behandeld:

 • Omgaan met dilemma’s en besluitvorming
 • Organiseren in een veranderende context
 • Playing Field Dynamics
 • Persoonlijk leiderschap
 • Impact op ontwikkelen van talenten

Electives

Het grootste deel van het programma volg je met een vaste groep zodat je bouwt aan een duurzaam netwerk en vertrouwen binnen de groep. Daarnaast is een deel van het programma flexibel en maak je een keuze voor een onderwerp waar je je inhoudelijk verder in wilt verdiepen naast de modules die je volgt in het programma. 
De thema’s van deze keuze-modules (electives) zijn actueel en daarmee aansluitend bij ontwikkelingen die gaande zijn binnen veel organisaties. Binnen het Senior Leadership Development Program kan je deelnemen aan één elective. Mocht je er meer willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

De Nyenrode General Management programma’s bieden zo het beste van twee werelden. Een duurzaam programma met ruimte voor diepgang met een vaste, vertrouwde groep en een flexibel deel waar je kiest voor inhoudelijke thema’s die aansluiten bij jouw interesse. 

Op dit moment kun je de volgende electives kiezen:

 • Business Spiritualiteit -  Prof. dr. Sharda Nandram
 • Strategic Finance - Prof. dr. Dennis Vink
 • Duurzaam ondernemen - Prof. dr. ir. André Nijhof en Prof. dr. ir. Anke van Hal
 • Spanningsvelden in het hybride werken en de rol van leider - Prof. dr. Pascale Peters en Bregje Spijkerman

De opzet van de electives
De electives zijn blended opgezet. Wat betekent dit? Een blended elective is een optimale combinatie tussen online leren en een fysieke bijeenkomst. Op deze manier kom je snel en effectief tot resultaat en doe je voor een deel kennis op over het desbetreffende thema waar en wanneer jij wilt als voorbereiding op de fysieke bijeenkomst.

Wat zijn de voordelen van deze opzet?

 • Je opleiding wordt nog meer op maat voor jou. Extra verdieping waar jij hem wilt hebben.
 • Online kennis opdoen op meerdere manieren. Deze vorm geeft je de flexibiliteit om op jouw moment en in jouw tempo kennis te vergaren.
 • Verdieping van vakinhoudelijke kennis door middel van een bijeenkomst op Nyenrode Business Universiteit, én het online leertraject. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten en ervaringen uitwisselen & leren van je mede-cursisten.
 • Naast je eigen programma, ontmoet je nieuwe mensen uit andere programma’s die met vergelijkbare vraagstukken bezig zijn.

Wil je meer weten over de inhoud van het programma? Vraag de brochure aan via de gele button.

Bekijk hieronder de video met Bart Gevers, ook programma-manager van het Senior Leadership Development Program. Hij vertelt je hierin meer over het programma.

Alumni summit

Onderdeel van het Senior Leadership Development Program is de alumni summit; een eendaagse terugkomdag. Deze dag staat in het teken van elkaar weer zien, nieuwe inspiratie opdoen en netwerken met mededeelnemers. De datum hiervan krijg je van het programma management.

Het alumni summit kun je de eerste keer tegen gereduceerd tarief volgen. Aanmelding en facturering gebeurt apart en na de opleiding.

Voor wie?

Je bent senior manager met een strategische opdracht of veranderopgave. Je hebt vragen op het snijvlak van organisatie, strategie en leiderschap en je bent ongeveer tussen de 38 en 60 jaar oud. Je hebt een brugfunctie tussen de top van je organisatie en de medewerkers. Bovendien ben je een schakel tussen oude en nieuwe manieren van organiseren.

Ben je koersbepalend voor de strategie van je organisatie of afdeling en wil je jouw strategisch leiderschap hierin vergroten? Bekijk het Strategic Leadership Program.

Meld je nu aan

Als je jezelf aan wilt melden voor het Senior Leadership Development Program, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met programma-manager Marieke Halenbeek. Stuur een e-mail naar sldp@nyenrode.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijk intakegesprek

Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen met ons. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van het Senior Leadership Development Program ook ontstaan door onze selectie van deelnemers. Mocht het Senior Leadership Development Program op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

Direct aanmelden

Je kan jezelf ook direct inschrijven via de aanmeldbutton rechts. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

Data en tijden

Het Senior Leadership Development Program start twee keer per jaar; in het najaar en in het voorjaar. De data voor de eerstvolgende leergang is:

Module 1 Strategic Leadership in a Dynamic World
Maandag 30 september 2024 t/m woensdag 2 oktober 2024
Start dag 1 om 16.00 uur, einde dag 3 om 17.30 uur

Module 2 Organization & Leadership Dynamics
Maandag 4 en dinsdag 5 november
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Module 3 Leading (Organizational) Change & Personal Dynamics
Maandag 9 en dinsdag 10 december 2024
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Keuze voor een elective*
Maandag 15 t/m 19 januari 2025

Module 4 Leading Yourself/ Leading Tomorrow
Dinsdag 21 en woensdag 22 januari 2025
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Module 5 Embodiment of Impact & empowerment
Dinsdag 4 en woensdag 5 maart 2025
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 22.00 uur (inclusief slotdiner)

*Naast de 5 programma-modules kan je binnen het Senior Leadership Development Program deelnemen aan één electives. Deze elective is in de programma-prijs inbegrepen. Mocht je meer electives willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs. De data per thema zijn nader te bepalen.

Data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Module 1
 • Maandag 10 t/m woensdag 12 maart 2025
 • Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 3 om 12.30 uur

Module 2

 • Dinsdag 15 en woensdag 16 april 2025                                           
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Module 3

 • Maandag 26 en dinsdag 27 mei 2025                                  
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Keuze voor elective*

 • Maandag 2 t/m donderdag 5 juni 2025

Module 4

 • Maandag 23 en dinsdag 24 juni 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 17.30 uur

Module 5

 • Dinsdag 2 en woensdag 3 september 2025
 • Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 22.00 uur

 Naast de 5 programma-modules kan je binnen het Senior Leadership Development Program deelnemen aan één electives. Deze elective is in de programma-prijs inbegrepen. Mocht je meer electives willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs. De data per thema zijn nader te bepalen. 

Data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het Senior Leadership Development Program zijn opgebouwd uit programmakosten van € 15.200 (exclusief 21% btw) en accommodatie kosten van € 2.450 (exclusief 9% btw). De totale kosten zijn € 17.650,- (exclusief btw) voor het programma inclusief lesmateriaal, hotelovernachtingen en culinaire verzorging.

Naast de 5 programma-modules kan je binnen het Senior Leadership Development Program deelnemen aan één elective. Deze elective is in de programma-prijs inbegrepen. Mocht je meer electives willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Deelnemersprofiel

De groepen zijn beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Zo waarborgen we voldoende persoonlijke aandacht van onze docenten en programma-managers.

 SLDP Deelnemersprofielen

Wanneer je het Senior Leadership Development Program wilt gaan doen, verwachten we dat je het volgende profiel hebt:

 • Je bent senior manager met een strategische opdracht of veranderopgave.
 • Je hebt vragen op het snijvlak van organisatie, strategie en leiderschap.
 • Je bent ongeveer tussen de 38 en 60 jaar oud.
 • Je hebt een brugfunctie tussen de top van je organisatie en de medewerkers.
 • Bovendien ben je een schakel tussen oude en nieuwe manieren van organiseren.

Pas je niet in bovenstaand profiel? Neem dan eens een kijkje bij ons Leadership Development Program.