Leren is belangrijk voor geluksbeleving

12 oktober 2017
Onderwijs

Veel mensen worstelen om een goede balans te vinden tussen werk, vrije tijd, gezin en alle interessante keuzes die men kan maken in het leven. In het nieuwste boek van Nyenrode Learning & Development professor Nick van Dam “Ga doen wat je écht belangrijk vindt!” wordt methodisch uiteengezet hoe je keuzes in het leven kunt maken die voor jou het beste zijn en waar je je het beste bij voelt. Eén van de inzichten in het boek is dat leren een belangrijke plaats inneemt in de geluksbeleving.

Nick van DamNick van Dam over een van de inzichten uit het boek: “Een heel belangrijk motief in het leven van mensen is geluk. Als we kijken naar onderzoek naar geluk dan zien we dat mensen gelukkig zijn als ze sociale relaties hebben, zingeving ervaren in het leven en tenslotte als ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Leren is heel belangrijk voor geluk, en bepaald een keuze die je zelf kunt maken.”

Balans

In het boek is een raamwerk ontwikkeld met verschillende praktijkoefeningen en tien verschillende mindsets. Van Dam: “Die oefeningen en mindsets helpen je de juiste keuzes te maken in je leven. Door het maken van de juiste keuzes kom je beter in balans en word je een gelukkiger mens.” De oefeningen en methoden zijn gebaseerd op onderzoek. In het boek wordt de theorie geïllustreerd aan de hand van interviews met mensen die zelf keuzes hebben gemaakt voor datgene wat ze zelf belangrijk vinden.

Van Dam schreef het boek samen met Judith Grimbergen, Paul Sherman en David Garten. De opbrengsten van het boek worden gedoneerd aan de Stichting E-learning for Kids, een organisatie die zich richt op het kosteloos aanbieden van onderwijs op het internet aan kinderen van 5 tot 12 jaar.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.