Nyenrode Amsterdam organiseert events sociaal verantwoord ondernemen

21 december 2017
Community

'Vanuit onze Nyenrode missie delen we op events in onze vestiging in Amsterdam, concrete praktijkverhalen van ondernemers met onze studenten om invulling en betekenis te geven aan social responsible leadership en entrepreneurship. Op 14 december konden wij genieten van een speciale lunch en gastcollege van de jonge duurzaam ondernemer Manuel Oostveen van detweedejeugd.nl.

Manuel, de oprichter van het in Amsterdamse bedrijf, heeft ons zijn tosti’s en soep geserveerd, nadat we via Frans Pigeaud (docent bij Nyenrode in Amsterdam) met hem in contact zijn gekomen. De producten worden bereid volgens de ‘best practices of the circular economy’. Zo worden zijn tosti’s gemaakt van brood dat gisteren niet verkocht is bij de beste bakkerijen van de stad en maakt hij soep van ingrediënten die niet meer mooi genoeg zijn om supermarkten te liggen. Deze etenswaren zijn vaak niet meer vers genoeg om zo te eten, maar verantwoord en uitstekend te verwerken in andere producten.

Manuel Oostveen

Tijdens het gastcollege heeft Manuel uitleg gegeven over hoe en waarom hij zijn bedrijf heeft opgestart. Hij gaf de studenten een belangrijke les mee: staar je als ondernemer niet blind op groei of omzet, want dan vergeet je waar het echt om gaat. Toen Manuel merkte dat hij alleen nog maar bezig was met managen en resultaten, ging het niet goed met hem en het bedrijf. Toen hij zich weer ging richten op de ‘purpose’ voor hem en zijn onderneming, werd hij vrij, gelukkig en gaan de tosti’s inmiddels weer als warme broodjes over de toonbank!’

Blog door Carlijn Wentzel - Manager Operations Nyenrode Business Universiteit Amsterdam / Nyenrode New Business School

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.