Olaf Hussein: “Succesvol ondernemen begint vaak met simpele stappen”

De studenten van de Ondernemend Nyenrode Podcast in gesprek met Olaf Hussein, oprichter van het gelijknamige modemerk

3 oktober 2023
Community

“Elke succesvolle ondernemer in de mode heeft eigenlijk dezelfde simpele stappen ondernomen. Dat is grappig om te zien, zo moeilijk is het eigenlijk niet.” In de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast is ondernemer Olaf Hussein te gast, oprichter van het gelijknamige modemerk. Hij vertelt over die ‘simpele stappen’ en legt uit waarom hij momenteel een leiderschapsprogramma aan Nyenrode volgt. 

Luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

Modeontwerper en ondernemer Olaf Hussein

De studenten van Ondernemend Nyenrode hadden het geluk om Olaf tegen het lijf te lopen tijdens zijn verblijf op Nyenrode. Tijdens een spontaan potje beerpong in de Zolderbar vertelde Olaf over het verhaal achter zijn modemerk en zijn reis als ondernemer. Dit toevallige treffen leidde tot een boeiende en inspirerende aflevering van de podcast over zijn onconventionele reis in de mode-industrie.

Tommy Hilfinger

Want Olafs modecarrière is atypisch te noemen. Hij doorliep een lang pad van mavo tot universiteit, zonder een studie te volgen op het gebied van mode. Hij leerde het vak in de praktijk, onder andere tijdens een waardevolle periode bij Tommy Hilfiger. Nu oogst hij succes met zijn eigen modemerk, wat aantoont dat passie en doorzettingsvermogen een doorslaggevende rol spelen in het behalen van je doelen.

Vriendschap en community

Vriendschap en community vormen de hoekstenen van Olafs merk. 'Our Life as Friends' vertaalt zich naar een hechte gemeenschap die elkaar adviseert en ondersteunt op de weg naar groei. Daarnaast deelt Olaf zijn expertise door gratis cursussen aan te bieden aan jongeren die hun weg willen vinden in de mode-industrie. Dit onderstreept zijn overtuiging dat ondernemers drijfveren nodig hebben voor succes: “Geld is natuurlijk vaak een drijfveer. Maar als je iets doen dat uit je hart komt, dan kan dat kan het grote verschil maken.” 

Leider kiest uitdaging

Opvallend is Olafs keuze om zich te positioneren als Managing Director, in plaats van als Creatief Directeur. Dit bewuste besluit illustreert zijn streven naar uitdaging en ontwikkeling als leider. De keuze om het Advanced Management Program aan Nyenrode te volgen weerspiegelt zijn commitment aan zijn leiderschapsrol en de groei van zijn onderneming.

Olaf deelt een waardevolle les over het omgaan met de onvermijdelijke uitdagingen die ondernemerschap met zich meebrengen. Hij benadrukt het belang van een positieve instelling. "Je moet positief zijn en mentaal inprenten dat alles altijd goed komt. En als het niet goed komt, dan heb je iets geleerd."

Mis dit inspirerende gesprek met Olaf Hussein niet en luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast. Meer leren van ondernemers in de modewereld? Luister dan eens naar de aflevering met Fabienne Chapot.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen! 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.