Keuzegids bestempelt opleidingen Nyenrode wederom als topopleiding

5 maart 2019
Onderwijs

Op 5 maart is de uitslag van de Nationale Studenten Enquete 2018 bekendgemaakt. Hieraan worden de waarderingen voor diverse masteropleidingen in Nederland gekoppeld. De masters Bedrijfskunde en Controlling zijn net als vorig jaar ‘Best Masters’. Voor Bedrijfskunde is het de tiende keer op rij dat de opleiding wordt bestempeld als ‘Best Master’.

De Executive Master of Finance & Control (EMFC) is met een 7,6 benoemd tot topopleiding en bezet de derde plek in zijn categorie.

Accountancy & Controlling

Nyenrode bekleedt in de categorie Accountancy & Fiscale Economie zowel de eerste als de tweede plek. De master Controlling scoort het hoogst met een 7,0. Accountancy heeft een score van 6,4 gekregen. De opleidingen onderscheiden zich doordat ze beiden in het Nederlands worden aangeboden, waarbij de opleidingen van concurrenten overwegend in het Engels worden aangeboden. De master Accountancy is geen best master omdat Nyenrodes master Controlling de eerste plaats al bezet.

De master Fiscaal Recht van Nyenrode scoort bovengemiddeld. De Keuzegids geeft over deze categorie aan: “Er zijn complimenten voor de goede begeleiding bij de best scorende universiteiten. Bij anderen is dit juist een verbeterpunt”.

Bedrijfskunde

Voor de tiende keer op rij zijn zowel de voltijd als de deeltijd MSc in Management van Nyenrode uitgeroepen tot beste Bedrijfskunde masters. Met scores van een 7,8 in 2017, een 8,0 in 2018 en een 8,9 in 2019 is de stijgende waardering van studenten doorgezet en zijn de opleidingen buitengewoon hooggewaardeerd door studenten. Studenten waarderen hun opleiding volgens de Keuzegids als topper: “De studenten waarderen de praktijkgerichte insteek. Ze leren praktische vaardigheden en hebben veel contact met professionals in de bedrijfskundige beroepspraktijk”.

Miša Džoljić, Rector Magnificus van Nyenrode Business Universiteit is blij met de scores van de diverse opleidingen: “Voor de tiende keer benoemd worden als beste master Bedrijfskunde is een knappe prestatie van de universiteit en het programma-team in het bijzonder. Deze waardering van onze studenten motiveert ons om te blijven letten op de juiste focus. Die focus richt zich onder andere op de link met het bedrijfsleven en de (individuele) toegevoegde waarde op de maatschappij.

Keuzegids Masters 2018
De Keuzegids Masters 2018 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en verschijnt ieder jaar. In de gids worden alle masters van Nederland gewaardeerd op basis van kwaliteitsoordelen door studenten via de Nationale Studenten Enquête en gedeeltelijk van experts van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Alle uitkomsten van de Keuzegids zijn na te lezen op www.keuzegids.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.