Return on Education

De Return on Education van Georgette Breas (Leadership Development Program)

7 april 2015
Onderwijs

“Bij aanvang van het Leadership Development Program worden deelnemers gevraagd om een voorbereidingsformulier in te vullen. De vragen gaan over je motivatie voor deelname aan het LDP en de leerdoelen waarmee je aan de slag wilt. Zo gaf ik aan dat ik toe was aan een volgende stap in mijn werkleven. Ik zag het LDP als ondersteuning om deze stap te gaan zetten, niet wetend wat ik precies kon gaan verwachten. Als ik daar nu op terugkijk, waren mijn antwoorden vrij algemeen én voorzichtig geformuleerd.”

Aftasten

“Tijdens de kennismaking op de eerste dag was iedereen wat aftastend en terughoudend. We vertelden elkaar maar al te graag wat we al bereikt hadden in ons werkende leven. Het voelde immers blijkbaar belangrijk om jezelf goed neer te zetten. Toch merkte ik ook dat iedereen zich vrij snel open stelde om de persoonlijke ontwikkeling echt aan te kunnen gaan. En dat gold ook voor mij. Ik heb mijn eigen missie in een veilige en integere omgeving mogen ontdekken. Beter inzicht in mijn drijfveren hielp om mijzelf nog beter te leren kennen. Op die manier heb ik vooral ontdekt en ervaren wat mij authentiek maakt als mens en hoe ik dat in mijn leidersrol kan integreren.”

Ruimte geven

“Ik weet dat ik een krachtig persoon ben met een enorme drive. In mijn werk maak ik op een natuurlijke wijze verbinding met mijn omgeving door mijn directheid, humor en sensitiviteit. Dat betekent ook dat ik, zonder dat ik daar mijn best voor hoef te doen of over nadenk, ruimte inneem. Door de ervaringen die ik in het LDP opdeed, ben ik me meer bewust van het mogelijke effect hiervan op anderen. Ik geef anderen nu bewust meer ruimte, zonder dat ik mijn authenticiteit uit het oog verlies.”

100 procent

“Het grote verschil van voor en na het LDP is dat ik nu ook kan vertalen naar gedrag wat ik vaak cognitief al wist over mijn ontwikkeling. Hiervoor was het tijdens het programma nodig om af en toe uit mijn comfortzone te treden. Toch is dat het absoluut waard geweest. Ik heb in korte tijd zoveel nieuwe inzichten gekregen en momenten van verwondering gehad. Het is heel lastig om dat allemaal in woorden uit te drukken. Je moet het echt zelf ervaren om dit goed te kunnen begrijpen. LDP was voor mij een rit in een rollercoaster die ik iedereen gun. Het allerbelangrijkste is dat je open staat voor persoonlijke ontwikkeling als mens en als leider. En dat je de uitdaging ook echt voor de volle 100% aangaat.”

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.