Executive Pensions Program

Breukelen
9 januari 2024
10 modules van 2 dagen
maximaal 5 uur per bijeenkomst
dag 1 van 12.15 - 21.30 uur, dag 2 van 9.00 - 16.00 uur
Nederlands
€ 22.500 (vrij van btw)

Het Executive Pensions Program® is de constante factor sinds 2007 in het pensioencurriculum bij Nyenrode Business Universiteit. Per januari 2024 wordt de 16e editie van dit programma aangeboden. Nog altijd als een executive Nyenrode programma en nu ook versterkt én geborgd vanuit het sectorale karakter van SPO, dé opleider in de pensioensector. 

Onze kerndoelstelling voor de deelnemende executive is: De bestuurder van de toekomst worden en het geheel van de vraagstukken van de sector in samenhang overzien. Nadat je dit programma hebt gevolgd bent je oprecht een gecertificeerde pensioenbestuurder op niveau B+ en heb je een reward for life.


 • Registeropleiding op maat voor pensioenbestuurders
 • Hoogste deskundigheids- en geschiktheidseisen die DNB en AFM stellen
 • CPION/SPEN-certificering

Deelnemers bereiden zich online voor op de colleges en bijeenkomsten. In de tien modules worden ongeveer 60 colleges verzorgd. Alle colleges, generiek of specifiek worden vertaald door opdrachten en discussie naar de pensioensector. Daarnaast werken de deelnemers veelvuldig in groepen aan actuele en concrete vraagstukken die in de pensioensector aan de orde zijn. Transitie, leiderschap en inhoud komen permanent samen. Op deze wijze leren de deelnemers veel van de inhoudsexpert, de moderators en niet op de laatste plaats van elkaar.  

Deelnemers studeren af door het schrijven en verdedigen van een persoonlijke /of groepsthesis. Bij het verder ontwikkelen van academische vaardigheden, het verdiepen op een actueel en relevant vraagstuk en reflectie op ontwikkeling wordt begeleiding geboden. De ontwikkeling van deze kwaliteiten komen samen in het schrijven van een thesis en daarmee ontwikkel je je naar een effectieve bestuurder van de toekomst. De kwaliteitseisen aan de thesis zijn hoog en moeten minimaal publicabel zijn. Alle thesissen tezamen worden gebundeld en vormen de pensioenbundel van het EPP-programma.

Het Executive Pensions Program heeft het predicaat ‘Registeropleiding BDP’ en succesvolle afronding van dit programma levert in combinatie met het schrijven van een essay de titel ‘Executive Pensions Professional’ op (EPP).  

Wat levert het je op?

 • Na succesvolle afronding de titel ‘Executive Pensions Professional’ (EPP).
 • De meest actuele kennis en ervaring overgedragen door deskundigen uit de academische wereld en de praktijk.
 • Diep inzicht in toekomstscenario’s van de pensioensector en de concrete vertaalslag naar uw eigen organisatie.
 • Leiderschap in tijden van transitie
 • Je ziet kansen voor nieuwe bestuurlijke kracht en wendbaarheid;
 • Praktische kennis op het gebied van pensioenen;
 • 138 PE-uren bij NBA.

Voor wie

Je bent executive en houd je bezig met het toezicht, bestuur of management van een pensioenfonds of uitvoeringsorganisatie. Je hebt relevante ervaring in de pensioensector, jouw geschiktheid staat onomstotelijk vast. Je zoekt verdieping en reflectie en wil jouw leiderschap in de complexe pensioenomgeving naar een hoger plan brengen; je gedachtes scherpen, jouw meningen challengen en met peers leiderschap ontwikkelen. Het verder bouwen aan een netwerk is mooi meegenomen.

Aankomende bestuurders adviseren we eerst niveau A en niveau B te verwerven. Op basis van een zorgvuldige intake adviseren we je graag over de te bewandelen leerroute.

 

Data en tijden

Het programma bestaat uit tien modules van twee dagen.

 • Dag 1 van 12.15 uur tot 21.30 uur inclusief overnachting
 • Dag 2 van 09.00 uur tot 16.00 uur

De volgende editie start op 7 december online en de eerste klassikale bijeenkomst is op 9 januari 2024.

Meld je aan

Tijdens een intakegesprek met de programma-directeur bespreken we de verwachtingen en krijg je persoonlijk advies in hoeverre de opleiding aansluit bij je wensen en ambities.

Aanmelden voor het Executive Pensions Program doe je via de aanmeldbutton.

Voor praktische vragen neem je contact op met de programma-coördinator. We helpen je graag!

Investering

De investering voor het Executive Pensions Program is €22.500,-. Het volgende is in de prijs inbegrepen:

 • alle lesmaterialen
 • dagarrangementen voor de klassikale bijeenkomsten met onbeperkt, koffie, thee, water, uitgebreide lunches en diner op de eerste dag van de klassikale bijeenkomsten
 • overnachting dag één van iedere module

Dit programma is vrijgesteld van BTW.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Van wie krijg je college?

De sprekers van het Executive Pensions Program zijn vooraanstaande praktijkprofessionals en gerenommeerde hoogleraren bij Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast verzorgen vooraanstaande personen van binnen én buiten de sector als gastsprekers colleges en workshops.