Foundations of Management

Breukelen
20 september 2024
12 maanden
8-10 uur per week
vrijdag t/m zaterdagochtend
Nederlands
€ 16.025 (excl. btw)
PWO Registeropleiding diploma (CPION)

Krijg jij als manager een steeds grotere verantwoordelijkheid binnen je organisatie? Stijg je uit boven je vakgebied en heb je behoefte aan een stevig bedrijfskundig fundament? Met het Foundations of Management programma maak je jezelf in 1 jaar de essentie van bedrijfskunde eigen en ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap.

Juist in een turbulente tijd van disruptie en transitie is het zaak daadkrachtig en flexibel in te kunnen spelen op organisatie-overstijgende uitdagingen. Het Foundations of Management helpt jou niet alleen met de meest actuele wetenschappelijke kennis over de essentiële onderdelen van de bedrijfskunde, maar faciliteert je ook in het per direct toepassen van je deze kennis op ‘wicked problems’ en verandertrajecten in je eigen organisatie. Dit in continue afstemming en sparring met gelijkgestemde deelnemers uit uiteenlopende sectoren en branches. Het FMA verstevigt je toekomst.

  • Essentie van bedrijfskunde in 1 jaar
  • Ontwikkeling van je persoonlijke leiderschap
  • Academisch niveau met praktijkfocus

  Je krijgt een brede academische vorming met direct toepasbare bedrijfskundige concepten en instrumenten. Je gaat aan de slag met casestudies en wisselt kennis en ervaring uit met sprekers en mededeelnemers met dezelfde ambities als jij.

  Wil je meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan Foundations of Management? Vraag de brochure aan via de gele button of neem contact met ons op via fma@nyenrode.nl.

  Wat levert het je op?

  • PWO Registeropleiding (CPION)
  • Academische bedrijfskundige kennis en vaardigheden
  • Je bent een betere gespreks- en sparringpartner
  • Sterkere persoonlijke leiderschapskwaliteiten
  • Je verlegt je grenzen en ontdekt je passies
  • Een netwerk voor het leven
  • Je groeit sneller door als (algemeen) manager

  Wie begeleiden je?

  Tijdens Foundations of Management krijg je college van een team van Nyenrode-sprekers en enkele gastsprekers uit het bedrijfsleven. De sprekers die aan Nyenrode verbonden zijn, werken ook vaak in de consultancy of hebben andere bedrijfskundige ervaring. Elke module heeft een kernspreker van Nyenrode die zorg draagt voor het academische niveau van de opleiding.

  De hoogleraren, experts en begeleiders

  De hoogleraren en experts voor deze opleiding zijn:

   Hoogleraar
   Anke van Hal is hoogleraar Sustainable Building and Development aan Nyenrode Business Universiteit waar ze zich richt op de businesscase van duurzaamheid.
   Professor
   Lidewey van der Sluis is hoogleraar Organisatorisch Leiderschap en Strategisch Talent Management. Als denker en adviseur slaat ze een brug tussen theorie en praktijk. Daarbij staat de toekomst van werk centraal.
   Senior researcher
   Birgit Dulski werkt als onderzoeker in het Nyenrode Center for Entrepeneurship, Governance and Stewardship.
   Hoogleraar
   André Nijhof is hoogleraar op het gebied van Duurzaam Ondernemen en Stewardship aan Nyenrode Business Universiteit. André is kerndocent van blok 1: Leiderschapsstijlen en hun context. Hij is misschien wel de verpersoonlijking van Nyenrode's missie 'Serving society by shaping responsible leaders’ en neemt de deelnemers mee in hun eigen purpose en waarden.
   Lecturer
   Erik Maier werkt als docent, programma-manager en promovendus aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Bij voorkeur werkt hij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling: het gebied waar strategische doelen van de organisatie en de individuele behoeften van het individu met elkaar in verbinding staan.
   Hoogleraar
   Als hoogleraar Marketing doet Henry Robben onderzoek naar strategische marketing en innovatiemanagement. Zijn credo: 'Succesvolle marketing komt voort uit gedegen analyses, voorzien van een saus van gezond boerenverstand.'
   Hoogleraar
   Jack van der Veen is hoogleraar en doceert over Supply Chain Management. Hij publiceert regelmatig over ketensamenwerking, duurzaamheid en sociale innovatie. Multidisciplinaire samenwerking maakt hem enthousiast.
   Assistant professor
   Richard Janssen is hoofddocent en gefascineerd door thema’s als transformatie, vernieuwing en ontwikkeling. Hij helpt bedrijven die willen veranderen om hun positieve impact op de wereld te vergroten.
   Hoogleraar
   Bo van der Rhee is hoogleraar Operations Management bij het Nyenrode Center for Marketing & Supply Chain Management.
   Universitair hoofddocent
   Sam Solaimani is Reseach Associate aan het Nyenrode Center of Marketing and Supply Chain Management.
   Job Andreoli
   Assistant professor
   Job Andreoli is Assistant Professor, promovendus Entrepreneurial Finance en leidt de Nyenrode Incubator in Amsterdam. Job zoekt de aansluiting tussen theorie en praktijk, betrekt de buitenwereld actief en stimuleert discussies actief in zijn colleges. Daarnaast waardeert hij de betrokkenheid van ondernemers en ondersteunt hij waar mogelijk hun marktsucces.
   Professor
   Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
   Universitair hoofddocent
   Jeroen van der Velden is universitair hoofddocent Strategy Alignment en directeur van het Center for Strategy, Organization & Leadership aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is gefascineerd door de manier waarop nieuwe technologieën organisaties en het dagelijkse leven van mensen beïnvloeden en veranderen.
   Koomen, Cees
   Kerndocent
   Bevlogen vaste (kern)docent financieel management, actief als board adviseur. Cees brengt complexe financiële vraagstukken op interactieve en plezierige wijze terug tot de kern. Accounting & Finance zijn leuk! Niet voor niets veelvuldig professor of the year bij verschillende instituten waaronder Nyenrode Business Universiteit.
   Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

   Wat ga je doen?

   Foundations of Management is opgebouwd rond 6 bedrijfskundige thema's. Je maakt je hiermee de elementaire bedrijfskundige concepten eigen die je nodig hebt in een managementpositie. Je volgt in totaal 13 keer college op Nyenrode. Meestal op vrijdagmiddag en -avond, met de zaterdagochtend erbij. Je overnacht op Nyenrode of in de directe omgeving. Reken op ongeveer 8-10 uur zelfstudie per week tijdens je studiejaar.

   Je gebruikt een mix aan werkvormen: interactieve colleges en workshops, literatuurstudie, cases, kennisclips, maar ook simulaties en gesprekken in- en rondom jouw organisatie.

   Thema's

   • Accounting & Finance
   • Marketing
   • Operations & Supply Chain Management
   • Organizational Development & HRM
   • Strategy
   • Sustainability

   De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

   Accreditatie

   Wanneer je het programma succesvol afrondt, ontvang je een PWO Registeropleiding diploma van CPION (onderdeel van de Lloyds Register Group).

   Ervaring van een deelnemer:

   Bekijk de ervaring van Preschana Misri - Revalisatiearts & Co-founder Shantim Welnessresorts met het Foundations of Management.


   Voor wie?

   Je bent werkzaam in een (algemene) managementfunctie of hebt op korte termijn perspectief op deze stap. We verwachten minimaal werk- en denkniveau hbo+ van je en ten minste 5 jaar werkervaring. Je hebt een open en positieve houding en wilt ervaringen met je mededeelnemers delen en van ze leren.

   Persoonlijk intakegesprek

   Als je jezelf aan wilt melden voor Foundations of Management, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de programma-manager via fma@nyenrode.nl.

   Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen met ons. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van Foundations of Management ook ontstaan door onze selectie van deelnemers. Mocht Foundations of Management op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

   Online belevingssessie

   Tijdens een online belevingssessie heb je de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze kennis te maken met de programma-manager, je vragen te stellen en ervaringen van (oud)-deelnemers te horen. Onder 'gerelateerde evenementen' tref je de eerstvolgende belevingssessie aan.

   Meld je aan

   Je kan jezelf ook direct inschrijven via het aanmeldformulier. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

   Startdata

   Je kan tweemaal per jaar instromen bij Foundations of Management: in maart of september. De exacte data voor september 2024 tref je aan in dit overzicht.

   2 groepen deelnemers

   Omdat Foundations of Management 2 groepen deelnemers tegelijk heeft, delen we je in een van beide groepen in. Dit doen we op basis van volgorde van inschrijving, je intakegesprek en de beschikbare plaatsen. Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk met jouw wensen rekening te houden.

   Wat zijn de kosten?

   De investering per instroom is € 16.025 (exclusief btw) voor de colleges, lesmateriaal, hotelovernachtingen en culinaire verzorging. De instroommomenten zijn in maart en september.

    

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

   Deelnemersprofiel

   De groepen zijn beperkt tot maximaal 25 deelnemers. Zo waarborgen we een persoonlijke benadering voor deelnemers onderling én voldoende aandacht van onze docenten en programma-managers.

   FMA Deelnemersprofielen

    

   Alumni

   Lees hieronder wat onze alumni vinden van het FMA.
   "Het FMA geeft je de tools om vanuit een professionele blik een andere weg te kiezen. Het maakt je rijper en meer zelfverzekerd doordat het je meer bagage geeft. FMA verlegt als het ware (opnieuw) je grenzen."
   Arie Hofman - Head of Corporate Risk & Treasury Management bij Rabobank

   "Ik kwam erachter dat ik een bredere blik op bedrijfskundige processen nodig had. FMA biedt hiervoor een kort en krachtig programma. Kracht van de opleiding is de onmiddellijke praktische vertaalslag die je maakt naar je eigen onderneming en functie. De diversiteit en ervaring die de medecursisten inbrengen zijn daarbij voor mij van enorme toegevoegde waarde geweest. Dit alles maakt FMA voor mij tot een inspirerend en zeer effectief programma."
   Marja van den Tweel - Zelfstandig consultant

   "Het sterke aan het FMA vind ik vooral de brede oriëntatie die het je biedt op de totale bedrijfsvoering. Dit is een voordeel in mijn werk bij gesprekken met externe partijen, maar het leerde mij met name om mijn eigen organisatie goed te kunnen doorgronden. Je leert echt om buiten je eigen kaders te denken. De vele cases maken de stof erg praktisch. Gewoon een prima opleiding!"
   Martin Jansen - Commercieel Manager bij Interpolis
   "Deze leergang binnen Nyenrode heeft mij naast een gedegen bedrijfskundige verbreding het volgende gebracht: Fun: dat was er in overvloed en belangrijk om je concentratie op peil te houden. Management: de aangeboden bedrijfskundige concepten en theorieën zijn een waardevolle vulling voor de rugzak van een manager. Actie: de combinatie van zeer kundige docenten en een actieve deelnemersgroep prikkelt je tot actie binnen je eigen werk- en leefomgeving."
   Marieta Peek-Marlet - Directeur-bestuurder bij Woningstichting Putten