Leadership Development Program

Breukelen
14 oktober 2024
5 - 6 maanden | 5 modules van 2,5 werkdagen
Nederlands
€ 17.500 (excl. btw)

Leadership, in deze tijd van onzekerheid en disruptie is het belangrijker dan ooit. Met het Leadership Development Program (LDP) breng je als startend manager of leidinggevende je persoonlijk leiderschap naar een volgend niveau. Je ontwikkelt de vaardigheden en houding voor een functie op strategisch niveau. Dit doe je door uitgebreid stil te staan bij je leiderschapsstijl en je zelfbewustzijn. Hoe ga je om met complexiteit, druk en spanning? Ga je nóg harder rennen of zet je wijze stappen vooruit? Hoe (bege)leid je ontwikkeling en verandering op verschillende niveaus? Het programma is erop gericht jouw effectiviteit als leider op korte termijn te vergroten. Je werkt intensief aan je ontwikkeling en kennis, samen met de sprekers, coaches en je mededeelnemers.

 • Focus op persoonlijk leiderschap en zelfbewustzijn
 • Mix van studievormen met maximale effectiviteit
 • Multidisciplinaire kijk op management ontwikkelen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan het Leadership Development Program? Vraag de brochure aan via de gele button of neem contact met ons op via ldp@nyenrode.nl.

Wat levert het je op?

 • Effectieve en persoonlijke leiderschapsstijl
 • Hoge mate van zelfbewustzijn en zelfinzicht
 • Verbinding tussen je persoonlijke missie en organisatiedoelstellingen
 • Nieuwste kennis van finance en management accounting
 • Strategische blik op de koers van je organisatie
 • Je weet hoe je organisatieveranderingen tot stand brengt

Voor meer ervaren leiders hebben we het Senior Leadership Development Program.

Return on Education

Ben je benieuwd wat deelname aan het Leadership Development Program oplevert? Bekijk dan deze video:Ook interessant voor jou

Dream Team The Pure Family Advanced Management Program

Advanced Management Program

Deeltijd | Nederlands | 19 november 2024
Afstand nemen om scherper te zien: ontwikkel up-to-date bedrijfskundige kennis en inspirerend leiderschap voor de juiste koers van je organisatie.
fma Foundations of Management

Foundations of Management

Deeltijd | Nederlands | 20 september 2024
De essentie van bedrijfskunde in 1 jaar in deeltijd. Ideaal als jij als manager een steeds grotere verantwoordelijkheid krijgt binnen je organisatie en te maken hebt met vakoverstijgende uitdagingen.
Excellent leiderschap Collegereeks Excellent Leiderschap

Collegereeks Excellent Leiderschap

< 10 dagen | Nederlands | 9 september 2024
Tijdens de collegereeks Excellent Leiderschap geven experts nieuwe invalshoeken op leiderschap en leer je hoe je dit toepast in jouw dagelijkse werk.

Wie begeleiden je in het Leadership Development Program?

Wanneer je het Leadership Development Program volgt, krijg je nieuwe inzichten van een team van Nyenrode-sprekers en een of meer gastsprekers uit het bedrijfsleven. De sprekers die aan Nyenrode verbonden zijn, werken ook vaak in de consultancy of hebben andere bedrijfskundige ervaring.

De hoogleraren, experts en begeleiders

Hoogleraar
Als hoogleraar Marketing doet Henry Robben onderzoek naar strategische marketing en innovatiemanagement. Zijn credo: 'Succesvolle marketing komt voort uit gedegen analyses, voorzien van een saus van gezond boerenverstand.'
Jeanine Jansen
Drs. Jeanine Jansen
Kerndocent
Jeanine Jansen is docent, trainer en begeleider, en promoveert op het onderwerp groepsdynamica. Met sprankeling en vol overgave geeft ze vorm aan haar motto: ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder.’
Dennis Vink
Hoogleraar
Dennis Vink is hoogleraar Finance & Investment. Hij helpt deelnemers inzicht te krijgen in de relevantie van financiën bij het managen van organisaties. En hij leert hen om te gaan met complexe financiële businesscases.
Fleur van Osch
Fleur van Osch
Programma-manager
Fleur van Osch is programma-manager en persoonlijk begeleider van het LDP. Ze krijgt energie van het helpen van talenten om de stap te zetten van hardwerkende professional naar impactvolle leider van teams.
Professor
Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
Karin Zwanikken
Karin Zwanikken
Gastspreker
Karin is leiderschapscoach en adviseur en heeft een specialisatie in familiebedrijven. Zij heeft een passie voor gedrag. Zij geniet ervan om gedrag te doorgronden, op zoek te gaan naar de drijfveren. Om iemand te verleiden te handelen vanuit de drijfveer die gericht is op creëren, en daarmee het potentieel te benutten en dat met vertrouwen in te zetten.
Koomen, Cees
Kerndocent
Bevlogen vaste (kern)docent financieel management, actief als board adviseur. Cees brengt complexe financiële vraagstukken op interactieve en plezierige wijze terug tot de kern. Accounting & Finance zijn leuk! Niet voor niets veelvuldig professor of the year bij verschillende instituten waaronder Nyenrode Business Universiteit.
Linge, Anjet van
Anjet van Linge
Gastspreker
Anjet van Linge is kunstenaar, hobby-boerin, begeleidt retraites en werkt ruim 30 jaar met internationale organisaties. Zij helpt klanten zien waar ze zijn in hun transitie, en waarom. Vanzelfsprekend gaat het dan ook over wie ze zijn. En hoe je beweging uitnodigt in jezelf en anderen.

Daarnaast krijg je onder meer begeleiding van

 • Eddy Lassche - executive coach
 • Kim Reijntjes - executive coach

De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Het Leaderschip Development Program is erop gericht jouw nieuwe bewustzijn, denken en doen direct naar je dagelijkse werkpraktijk te vertalen. Daarom schakel je in de workshops en andere werkvormen voortdurend tussen theorie, reflectie en experimenteren in de praktijk. Je volgt - online en op ons landgoed - colleges, simulaties, intervisie en begeleide reflectie.

Thema's Leadership Development Program

Het programma is opgebouwd rond 4 thematische invalshoeken, waarin telkens de Nyenrode-visie op leiderschap centraal staat:

 • Persoonlijk leiderschap en organisatiedynamiek
 • Strategisch kijken en denken
 • Finance en management accounting
 • Sturen van verandering en ontwikkeling

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Wil je meer weten over de inhoud van het programma? Vraag de brochure aan via de gele button. Hierin lees je meer informatie.


Leren van je groep

Je mededeelnemers zijn een essentieel onderdeel van je studie-ervaring tijdens het Leadership Development Program. Jij en de andere deelnemers vormen samen een groep ambitieuze, leergierige sparringpartners. Je bevraagt, coacht en adviseert elkaar over wat je aan het leren bent. Je hebt in iedere module ook intervisie met een viertal andere deelnemers.

 

Alumni summit

Onderdeel van het Leadership Development Program is de alumni summit; een eendaagse terugkomdag. Deze dag staat in het teken van elkaar weer zien, nieuwe inspiratie opdoen en netwerken met mededeelnemers. De eerst volgende Alumni summit zal plaatsvinden op 24 april 2025.


Het alumni summit kun je de eerste keer tegen gereduceerd tarief volgen. Aanmelding en facturering gebeurt apart en na de opleiding.

Voor wie is het Leadership Development Program?

Wanneer je het Leadership Development Program wilt gaan doen, verwachten we dat je het volgende profiel hebt:

 • Je bent een manager of professional met ambitie en wilt actief aan de slag met de ontwikkeling van je leiderschap.
 • Jouw organisatie ziet jou als een talentvolle leider die een sleutelpositie zal krijgen of net gekregen heeft.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan ten minste 2 in een leidinggevende functie.
 • Je bent opgeleid op academisch of hbo-niveau of hebt gelijkwaardige werkervaring.


Voor meer ervaren leiders hebben we het Senior Leadership Development Program.

Meld je nu aan

Je kan drie keer per jaar starten; in januari, april en oktober. We adviseren je om jezelf vroegtijdig (6 weken voor de start van de opleiding) aan te melden. De ervaring leert dat het programma snel vol zit. Daarnaast heb je ook tijd nodig om je op de eerste module voor te bereiden.

Als je jezelf aan wilt melden voor het Leadership Development Program, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de programma-manager. Stuur een e-mail naar ldp@nyenrode.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijk intakegesprek

Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen met ons. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van het Leadership Development Program ook ontstaan door onze selectie van deelnemers. Mocht het Leadership Development Program op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

Direct inschrijven

Je kan jezelf ook direct inschrijven voor het Leadership Development Program via de aanmeldbutton. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

Modules en data

Het Leadership Development Program start drie keer per jaar; in januari, april en oktober. De data voor de komende leergangen zijn:

Programma-manager Fleur van Osch

Module 1 Persoonlijk Leiderschap en Organisatiedynamiek
Maandag 14 t/m woensdag 16 oktober 2024
Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 2 Bedrijfskunde
Maandag 25 t/m woensdag 27 november 2024
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 14.00 uur

Module 3 (Bege)leiden van verandering en ontwikkeling
Maandag 6 t/m woensdag 8 januari 2025
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 4 Leiders in dialoog
Woensdag 5 t/m vrijdag 7 februari 2025
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 5 Leiders in de praktijk
Woensdag 19 maart en donderdag 20 maart 2025
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 22.00 uur

Programma-manager Jorien Loots

Module 1 Persoonlijk Leiderschap en Organisatiedynamiek
Woensdag 22 t/m vrijdag 24 januari 2025
Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 2 Bedrijfskunde
Woensdag 12 maart t/m vrijdag 14 maart 2025
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 3 (Bege)leiden van verandering en ontwikkeling
Maandag 14 t/m woensdag 16 april 2025
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 4 Leiders in dialoog
Woensdag 14 t/m vrijdag 16 mei 2025
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 3 om 17.00 uur

Module 5 Leiders in de praktijk
Donderdag 19 en vrijdag 20 juni 2025
Start dag 1 om 09.00 uur, einde dag 2 om 22.00 uur

Investering

De investering van het Leadership Development Program is opgebouwd uit programmakosten van € 14.500 (exclusief 21% btw) en accommodatiekosten van € 3.000 (exclusief 9% btw). De totale kosten zijn dus € 17.500 (exclusief btw) voor het programma inclusief lesmateriaal, hotelovernachtingen en culinaire verzorging.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Deelnemersprofiel

De groepen zijn beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Zo waarborgen we voldoende persoonlijke aandacht van onze docenten en programma-managers.

LDP Deelnemersprofielen

Wanneer je het Leadership Development Program wilt gaan doen, verwachten we dat je het volgende profiel hebt:

 • Je bent een manager of professional met ambitie en wilt actief aan de slag met de ontwikkeling van je leiderschap.
 • Jouw organisatie ziet jou als een talentvolle leider die een sleutelpositie zal krijgen of net gekregen heeft.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan ten minste 2 in een leidinggevende functie.
 • Je bent opgeleid op academisch of hbo-niveau of hebt gelijkwaardige werkervaring.
Voor meer ervaren leiders hebben we het Senior Leadership Development Program.

FAQ

Wanneer je overweegt om met het Leadership Development Program te beginnen, wil je mogelijk antwoord op één of meerdere van onderstaande vragen:

 • Hoe kan ik deze opleiding combineren met mijn werk en privéleven?
 • Hoeveel tijd ben ik kwijt met de voorbereiding?
 • Hoe kan ik mijn werkgever overhalen om te investeren?
 • Is het mogelijk om het programma in termijnen te betalen?
 • Is het verplicht om op het landgoed te overnachten?

Graag geven we je de antwoorden op alle bovenstaande vragen. Neem contact met ons op via ldp@nyenrode.nl om je te laten informeren over de verschillende mogelijkheden of een gesprek aan te vragen met een alumnus van de opleiding.