Bachelorstudenten Nyenrode worden tweede op Auditing-hackathon

17 maart 2023
Onderwijs

Zes tweedejaarsstudenten van de Bachelor of Science in Accountancy van Nyenrode bereikten de tweede plaats in de hackathon ‘Auditing the Future’. Chérie Offenberg, Nienke Bröring, Ricky Gerrese, Oscar Verkade, Pelle Koek en Jill de Leeuw namen het op tegen teams van vijf andere universiteiten om de titel ‘Accountant van de Toekomst’.

Auditing the Future is één van de campagnes waarmee de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) meer bekendheid wil geven aan het beroep van accountant. De wedstrijd werd gewonnen door het team van de VU. 

Proeven van data-analyse en duurzaamheidsverslaggeving

Chérie Offenberg vertelt: “De casus waar we mee aan de slag moesten was erg leuk uitgewerkt. Het ging om een koffiebonenbedrijf, waarbij twee acteurs de eigenaren speelden. Daar moesten we eerst een risicoanalyse voor maken, dat is iets wat wij als deeltijdstudenten in ons werk wel vaker doen. Maar vervolgens werd ook om een data-analyse gevraagd en ging het over duurzaamheidsverslaggeving. Daar hoor ik veel over maar ik kom het zelf nog niet bij klanten tegen, dus het was interessant om daar eens van te proeven.”

Ze moesten als team ook een vraag beantwoorden van de jury: “Bij ons ging die vraag over de relatie tussen de eigenaren en de Board of Directors. Die relatie was verstoord en we moesten daar een oplossing voor bedenken. Dat was wel spannend, je werd een beetje voor het blok gezet.”

Teamwork

Chérie kijkt met een goed gevoel terug op het teamwork: “Onze begeleider Maaike Westra, die ook docent is bij onze opleiding, bracht echt de spirit in ons team. Ze spoorde ons steeds aan om door te zetten. Het was ook leuk om de deelnemers van andere universiteiten te spreken. Ik zou medestudenten zeker aanraden om volgend jaar mee te doen!” 

Lees hier meer over de hackathon

Auditing the Future
hackathon NBA
hackathon
Auditing the Future
hackathon NBA
hackathon

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.