100% circulaire infraroodpanelen voor appartementsgebouwen

Welnu volgt duurzaam advies studenten Nyenrode

30 maart 2021
Onderwijs

‘Maak je panelen 100% recyclebaar, zodat je product nog duurzamer is’, dat adviseren studenten Sustainability & Entrepeneurship van de Nyenrode Business Universiteit aan Welnu. De leverancier van infrarood warmtepanelen volgt dit advies meteen op. En dat betekent dat klanten hun huidige panelen direct of bij vervanging kunnen terugsturen en kosteloos circulaire panelen ontvangen. De studenten gaven hun advies tijdens een praktijkopdracht, waarbij ze zich verdiepten in warmtepanelen als hoofdverwarming voor Verenigingen van Eigenaren.

Veel Verenigingen van Eigenaren staan voor de opgave om het verwarmingssysteem van hun appartementengebouw te moderniseren. Enerzijds om kosten te besparen en warmteklachten op te lossen, anderzijds om bij te dragen aan verduurzaming en vermindering van CO2 uitstoot.

Welnu infraroodverwarming biedt hiervoor een oplossing met hoog rendement warmtepanelen en programmering afgestemd op het leefritme van bewoners. Maar, hoe kan je deze duurzame vorm van verwarming onder de aandacht brengen bij Verenigingen van Eigenaren?’ Dat was de vraag aan 60 studenten van Nyenrode.

Circulair product is aantrekkelijk

Een antwoord? ‘Biedt de panelen aan als echt duurzaam en volledig recyclebaar product’, aldus de studenten. ‘Daardoor is het nog aantrekkelijker om ze toe te passen.’ Want als je jezelf presenteert als duurzaam dan moet jouw systeem circulair zijn. Deze eyeopener is voor Welnu direct toepasbaar, omdat de grondstoffen van de panelen al volledig circulair zijn.

Innovatie voor bewoners

Onder leiding van professor Sustainable Building, Anke van Hal en consultant Innovation Acceleration Arjen Hemelaar werkten de studenten drie weken aan de casus. ‘Ik vind het belangrijk dat een innovatie toepasbaar is voor bewoners. Het was leuk om te zien dat Welnu onze studenten hierbij hielp door bijvoorbeeld bij een bewoner thuis een video te maken over de panelen in een woonsituatie. Door Covid-19 konden studenten niet zelf binnen kijken. Dit was een slimme oplossing’, vertelt Anke. 

Naar aanleiding van de casus gaven de studenten nog meer adviezen over onder andere de website en marketing. Welnu onderzoekt de komende tijd welke adviezen ze nog meer over neemt. 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.