Docenten van het Jaar Pre- en Post-Master Accountancy

9 september 2022
Onderwijs

Deze zomer werden Marjan Heemskerk en Alidus Dannenberg verrast met hun verkiezing tot docent van het jaar 2021 bij de Accountancy-opleidingen van Nyenrode Business Universiteit. Zij ontvingen deze titel op basis van positieve studentenevaluaties, goede slagingspercentages en een prettige samenwerking met faculty en programma-management.

Zo uitleggen dat studenten vragen durven stellen

Marjan Heemskerk is docent van het jaar bij de Instroomprogramma’s Accountancy (Pre-Master en Instroomprogramma Post-Master). Zij geeft in de Pre-Master de vakken Business Research Methods (BRM) en Business Statistics in Practice (BSiP). Studenten gaven haar voor die vakken de rapportcijfers 8,6 en 8,7. Ze is trots en blij met deze uitverkiezing: “Ik word zelf altijd heel enthousiast van juist deze statistiekvakken en dan is het des te mooier dat dat enthousiasme bij mijn studenten ook overkomt. Een vak op zo’n manier uitleggen dat studenten veel vragen durven te stellen en zelf de interactie opzoeken.”

The Happy Financial

In 2019 was Marjan ook al scriptiebegeleider van het jaar bij de Master Accountancy, waar ze verder nog de vakken Advanced Research Course Accountancy en Advanced Auditing verzorgt. Ook begeleidt ze praktijkreferaten binnen de Praktijkopleiding. Naast haar docentschap bij Nyenrode is ze columnist, spreker en auteur. Als ‘The Happy Financial’ vlogt ze voor ondernemers en over persoonlijke financiën, en ze draagt daarmee actief bij aan de positieve beeldvorming van het vakgebied, aldus het programma-management. Er is ook veel waardering voor haar flexibiliteit in de samenwerking, en de manier waarop ze meedenkt over de invulling van haar colleges.

Hart voor de studenten

Alidus Dannenberg is docent van het jaar voor zijn betrokkenheid bij alle aspecten van het vak Externe Verslaggeving voor Accountants (EVAC) in de Post-Master. Studenten roemen hem om zijn enthousiasme en bevlogenheid, heldere en begrijpelijke uitleg, zijn hart voor de studenten en het vermogen om ze interactief aan het werk te krijgen, zowel in fysieke als online colleges. Voor de laatste twee cursussen EVAC kreeg hij van de studenten de rapportcijfers 8,6 en 8,9. Ook zijn individuele begeleiding van studenten wordt zeer gewaardeerd. Het programma-management noemt ook zijn bijdragen aan de totstandkoming en correctie van de tentamens.

Altijd genieten

“Om zo de voorbereiding voor het nieuwe collegejaar te mogen beginnen stemt me blij en dankbaar, Soli Deo Gloria,” zegt hij. “Het blijft altijd fijn samenwerken met alle medewerkers van het team Accountancy.” Kijkend naar zijn curriculum vitae blijkt Nyenrode alweer 15 jaar de rode draad: “En ik hoop dat dit bij leven en welzijn de komende 22 jaar tot mijn pensioen zo blijft. EVAC is altijd genieten, en dat geldt ook voor Externe Verslaggeving in de Master en het praktijkreferaat als afsluiting van het opleidingstraject tot registeraccountant!” Naast genoemde activiteiten voor Nyenrode werkt Alidus als docent ook bij onder meer de Radboud Universiteit en is hij als registeraccountant bij de Belastingdienst betrokken als verslaggevingsspecialist voor banken en verzekeraars.

Alidus Dannenberg en Marjan Heemskerk

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.