“Echt iets willen achterhalen, dat helpt je ook als professional”

Samenwerking BusySeasonTalks en Nyenrode Business Universiteit

4 juni 2024
Community

De podcast BusySeasonTalks maakt alles in de accountancy bespreekbaar, maar dan luchtig. Vanaf nu gebeurt dat vanuit een vaste studio op Nyenrode Business Universiteit. Hosts en bestuursleden Tülay Dilsiz-Gedik en Leo H.R. Veldhuizen ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst met Nyenrode-bestuurslid Barbara Majoor. Constant Rams, programma-directeur Accountancy, Controlling en Tax, zag instemmend toe.

Ontstaan uit verveling 

“BusySeasonTalks is ooit begonnen uit verveling,” vertelt Leo. “Initiatiefnemers Arif Dursun en Hakan Koçak hadden tijdens de covid-periode behoefte om te praten over het vak. Dat deden ze wekelijks via de app Clubhouse, en het trok steeds meer luisteraars.” “In de afgelopen jaren sprak een steeds grotere groep jonge hosts in deze ‘huiskamer van accountants’ met diverse gasten, over uiteenlopende zaken: van duurzaamheid tot fraude, van sport  en ondernemerschap tot humor in de accountancy”, vult Tülay aan.

Goede vragen stellen kun je ook in je werk gebruiken

Leo: “We wilden podcasts maken met betere kwaliteit en gingen pionieren met eigen apparatuur. Die ging overal mee naartoe, dat zorgde voor veel gedoe. En nu kan het op een vaste plek, hier op Nyenrode.” Leo behaalde onlangs zijn slotexamen voor de titel registeraccountant. Zijn activiteiten voor BusySeasonTalks beschouwt hij als een onderdeel van zijn ontwikkeling: “Het vragen stellen en echt iets willen achterhalen kun je ook in je werk gebruiken. In die zin helpt het je ook als professional.”

Lerende organisatie

“En dat past natuurlijk heel goed bij Nyenrode als lerende organisatie,” vindt Barbara: “Leren doe je via mensen, samen ontwikkel je die kennis. Dat we ons nu verbinden met deze groep enthousiaste collega’s, waarmee we samen aan de toekomst van het vak bouwen, dat is supermooi. Ze hebben het over heel actuele onderwerpen voor het accountancyvak en de ontwikkeling daarvan. Goed dat we dat hier op Nyenrode doen, omdat we hier dé accountantsopleiding van Nederland hebben.”

De doelgroep die we willen bereiken is hier 

Tülay volgde haar deeltijdopleiding tot accountant op Nyenrode, van Bachelor tot en met Post-Master, en is hier nog regelmatig als ESG-docent. Ze sluit zich bij Barbara aan: “Dit is de plek waar ik als student ben ontwikkeld tot vertrouwenspersoon van het maatschappelijk verkeer. Ik heb hier veel geleerd van geweldige docenten, van technische vakken tot ethiek. Hoe mooi is het dan om op deze locatie met onze gastsprekers in gesprek te gaan over onze mooie rol, met studenten of juist heel ervaren collega’s. We blijven autonoom over de inhoud van de podcasts. Ik denk dat het een win-win is.” Leo beaamt dit: “Onze gasten komen graag naar Nyenrode. Tegelijkertijd willen we er zijn voor de jonge mensen in de accountancy. De doelgroep die we willen bereiken is hier.” 

Trots op initiatieven van jonge accountants en studenten

Constant benadrukt dat Nyenrode niet alleen die universiteit met de meeste accountancy-studenten is: “We kijken breder, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van programma’s voor life long learning en de Praktijkopleiding Assurance die we ook aanbieden op Nyenrode. Ik zie hier jonge accountants en studenten die zich actief inzetten voor het beroep. Al die initiatieven, zoals van de Vereniging van Accountancy Studenten, The Accountables, de NBA Young Profs, de studenten die meedoen aan de Brenda Westra Opinieprijs en nu ook BusySeasonTalks, daar ben ik enorm trots op.”

BusySeasonTalks NBU 2024-05-24 - 2 web
BusySeasonTalks NBU 2024-05-24 - 4
BusySeasonTalks NBU 2024-05-24 - 2 web
BusySeasonTalks NBU 2024-05-24 - 4

BusySeasonTalks is een stichting die de wereld van accountancy inspireert en verbindt met de bredere samenleving door middel van dialogen, podcasts en evenementen. Door open discussies te faciliteren en kennis te delen, stimuleert BusySeasonTalks vernieuwing binnen het beroep en bevordert het wederzijds begrip en vertrouwen tussen accountants en hun stakeholders. De bestuursleden van de stichting zijn Hakan Koçak, Arif Dursun, Tülay Dilsiz-Gedik, Mitchell de Caluwé en Leo H.R. Veldhuizen.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.