Nyenrodes Fulltime MBA en MSc in Management gestegen in FT ranking

FT-European business school ranking 2021 gepubliceerd

7 december 2021
Onderwijs

Financial Times heeft de jaarlijkse ranking voor Europese business schools gepubliceerd. De lijst is dit jaar voor de 18e keer samengesteld en is een wereldwijde graadmeter voor business schools. De fulltime MBA en de Master of Science in Management programma’s van Nyenrode Business Universiteit zijn enkele plaatsen gestegen in deze ranking. Nyenrode behoudt haar 41ste plaats in de Europese ranking.

Vanwege de coronapandemie heeft de Financial Times besloten om de huidige ranking te baseren op het gemiddelde van afgelopen drie jaar. Op de meeste onderdelen laat Nyenrode zowel op Europees als wereldniveau een stijging zien.

Veerkracht

Koen Becking, Rector Magnificus van Nyenrode is tevreden met het resultaat: “Mooi om te zien dat de MBA en de MSc in Management ondanks de uitdagingen van Covid-19 zijn gestegen en dat we onze algehele positie in de ranking vasthouden. Dit is te danken aan het harde werk van al onze collega’s en de veerkracht van onze studenten. Uiteraard zijn er altijd punten om te verbeteren en daar blijven we zeer gemotiveerd aan werken, maar ik ben blij met deze teamprestatie na zo’n roerig jaar. Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar de komende jaren waarbij onze focus ligt op transformatief onderwijs, de maatschappelijk impact van ons onderzoek en verdere internationalisering van Nyenrode.”

De Fulltime MBA opleiding van Nyenrode is in de ranking gestegen van de 32ste naar 29ste positie. Bas Kodden, programma-directeur Fulltime MBA: “Internationale studenten weten Nyenrode goed te vinden, ook in deze pandemie met reisbeperkingen en andere onzekerheden. Het feit dat we op de lijst gestegen zijn, vertelt iets over het vertrouwen van onze studenten in de universiteit. Ook bevestigt het de waardering van onze MBA, die we aanbieden vanuit het hart van Amsterdam, direct in verbinding met het internationale bedrijfsleven.”   

Kick-start

Ook de Fulltime Master of Science in Management wordt goed beoordeeld en stijgt 5 plaatsen naar een 64ste positie. Carlijn Wentzel, programma-directeur Fulltime MSc in Management: “Dit is een positief signaal over het curriculum dat we aanbieden in zowel Amsterdam als Breukelen. Het programma combineert academische inhoud met praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling en geeft studenten een kick-start in het bedrijfsleven via onze Nyenrode Alumni Community. Zowel Nederlandse als internationale studenten weten dit te waarderen.

Voor de Executive Education ranking heeft de Financial Times in verband met de corona pandemie besloten de resultaten van de afgelopen drie jaar te combineren. Hiermee zijn de Nyenrode Open Programs op de 16e plaats gebleven en zijn Customized Programs van de 43e naar de 45e plaats gegaan.

Nyenrode Business Universiteit neemt jaarlijks deel aan de Financial Times ranking. Het is een samengestelde ranglijst die is gebaseerd op de gecombineerde prestaties van Europa's toonaangevende scholen. Hierin worden vijf ranglijsten, MBA, Executive MBA, Masters in Management, Customized en Open programma’s, gecombineerd. De uitslagen worden jaarlijks begin december gepubliceerd. De resultaten van de ranking zijn hier te bekijken.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.