Herman Mulder Officier in de Orde van Oranje-Nassau

30 oktober 2017
Community

Op maandag 23 oktober 2017 is NCGI-lid Herman Mulder bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Mulder kreeg het lintje vanwege zijn inzet voor het vergroten van de aandacht voor duurzame financieringen in de financiële sector.

Mulder ontving het lintje van de loco-burgemeester van Amsterdam Simone Kukenheim onder andere vanuit zijn rol als voorzitter van Sustainable Development Goals (SDG's) - Dutch Charter Coalition, vanuit waar hij achttien financiële instellingen bereid vond zich te verbinden met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Daarnaast is Mulder ook bestuursvoorzitter van de True Price Foundation. Deze organisatie zet zich in voor de realisering van een wereldeconomie waarin alle producten duurzaam worden gemaakt zonder onbetaalde milieukosten zoals CO2- uitstoot en ontbossing en zonder sociale kosten- zoals onderbetaling en kinderarbeid.

Binnen Nyenrode Business Universiteit is Herman Mulder lid van

het Nyenrode Corporate Governance Instituut en hij is visiting fellow.

Mulder werd in 2005 al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met name vanwege zijn rol bij Equator Principles.

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, oktober 2017.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Wenst u te reageren dan kan dat naar ncgi@nyenrode.nl

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.