Nyenrode versterkt integratie theorie en praktijk accountancyopleidingen met Stagebureau

10 september 2021
Onderwijs

Dit jaar is Nyenrode Business Universiteit met een eigen stagebureau voor de Praktijkopleiding Assurance gestart. De theoretische accountantsopleiding bestaat al sinds 1895 (destijds begonnen als onderdeel van de beroepsorganisatie), en bij het Nyenrode Stagebureau kunnen trainees nu ook terecht voor de gehele Praktijkopleiding. Hiermee is Nyenrode de enige universiteit die dit totaalpakket aanbiedt.

Aansluiting

Het Nyenrode Stagebureau is in de eerste plaats bedoeld voor studenten die aan Nyenrode de theoretische opleiding tot Registeraccountant volgen. Zo kunnen ze profiteren van een optimale aansluiting tussen hun theoretische opleiding en de Praktijkopleiding. De werkgevers van deze studenten hebben daarmee één aanspreekpunt voor de volledige opleiding van hun medewerkers. Ze kunnen bijvoorbeeld ook voor de Praktijkopleiding gebruik maken van de mogelijkheid van een gezamenlijke factuur voor al hun studenten.

Ervaring

Met de integratie van theorie en praktijk heeft Nyenrode al veel ervaring: de Nyenrode accountancyopleidingen zijn in deeltijd, en de docenten zijn meestal ook in de praktijk werkzaam. De kerngroep die binnen Nyenrode verantwoordelijk is voor de Praktijkopleiding, is ook betrokken bij de theoretische opleiding, waardoor zij een goede aansluiting kunnen waarborgen. De beoordelaars van het Nyenrode stagebureau vormen een mix van ervaren beoordelaars en jonge RA’s die zelf al hebben deelgenomen aan de Praktijkopleiding Assurance.

Onderdelen ook los te volgen

Onderdelen van de praktijkopleiding kunnen ook los bij Nyenrode gevolgd worden. Het gaat daarbij om de nulmeting, intervisiegesprekken, trainingsprogramma’s en referaat. Voorzitter van het stagebureau Barbara Majoor: “In onze trainingsprogramma’s kiezen we er bewust voor om de diepte in te gaan met de trainees. Daarom bestaan onze trainingen altijd uit drie dagen. Ze worden gegeven in kleine groepen, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.”

Het Nyenrode Stagebureau staat ook open voor accountancystudenten die elders hun theoretische opleiding volgen. Bijvoorbeeld studenten die werkzaam zijn bij een werkgever die niet beschikt over een eigen stagebureau.

Neem bij vragen contact op met Yvonne Phelps, Sanne van Rijssen en Patricia de Quaasteniet-Meester stagebureau@nyenrode.nl.

Praktijkopleiding Assurance
Naast de theoretische opleiding is een driejarige praktijkopleiding (stage) verplicht voor het behalen van het accountantsexamen. De praktijkopleiding kan gelijktijdig met de masteropleiding en post-masteropleiding worden gevolgd. Studenten kunnen met de praktijkopleiding beginnen zodra ze toelaatbaar zijn tot het masterprogramma of starten met het instroomprogramma voor de Post-Master. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.