Tweede rapport Monitoring Commissie Accountancy uitgebracht

27 juni 2018
Onderzoek

De accountancysector moet meer vaart maken met het ingezette veranderproces én moet dat proces ook met meer diepgang kunnen uitvoeren. Dit en meer is te lezen in het recent verschenen tweede rapport van de Monitoring Commissie Accountancy ‘Doorpakken’.

De Commissie heeft vervolgonderzoeken gedaan naar onder andere de invoering en werking van 53 verbetermaatregelen uit het in 2014 verschenen sectorrapport ‘In het publiek belang’. Binnen de accountancy sector zijn sinds het verschijnen van het eerste rapport ‘Veranderen in het publiek belang’ van de Monitoring Commissie Accountancy flinke vorderingen gemaakt met betrekking tot de 53 maatregelen die de sector zichzelf oplegde.

De Monitoring Commissie Accountancy is ingesteld in 2015 en werkt aan het herstellen van de geloofwaardigheid en het gezag van de accountancysector. De Commissie verricht onderzoek, rapporteert daarover en doet concrete aanbevelingen. Nyenrode hoogleraar Accountancy Marcel Pheijffer maakt deel uit van de Commissie naast Ada van der Veer (voorzitter), Carin Gorter, Erik van de Loo en Henk Scheffers.  

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, juni 2018.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.