Dr. Willem Schramade benoemd tot hoogleraar Finance

3 oktober 2023
Onderwijs

Dr. Willem Schramade is per 1 oktober 2023 benoemd tot hoogleraar Finance aan Nyenrode Business Universiteit. Schramade maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Corporate Reporting, Finance & Tax.

Naast zijn hoogleraarschap blijft Schramade verbonden als Head of Sustainability Client Advisory bij Schroders, een multinationale vermogensbeheerder. Hij is ruim 20 jaar werkzaam binnen Finance en heeft daarmee een ruime ervaring in de advisering van nationale en internationale cliënten op het gebied van Finance en ESG.

Schramade is gepromoveerd in Rotterdam (2006) op het proefschrift ‘Corporate bond issuers’. Ook heeft hij vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en inmiddels vier boeken gepubliceerd, waarvan de laatste in 2023: Corporate Finance for Long-Term Value. (Schoenmaker, D., & Schramade, W., Springer Verlag).

Schramade over zijn aanstelling aan de universiteit:

“Nyenrode is een mooi instituut met een sterk aanbod van executive education en interdisciplinair onderzoek. Ik heb veel zin om vanuit finance een extra impuls te geven aan de vele initiatieven op het gebied van duurzaamheid. En ik kijk uit naar de samenwerking met collega’s die duurzaamheid vanuit reporting en corporate governance benaderen.”

Door de komst van Schramade wordt het academisch fundament van Nyenrode versterkt. Ruud Vergoossen, directeur van het Nyenrode Faculty Expertise Center for Corporate Reporting, Finance & Tax:

“Ik ben erg blij met de benoeming van Willem Schramade en dat hij onderdeel uitmaakt van mijn center. Ik ben ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage zal leveren aan het realiseren van onze onderzoekambities op het gebied van duurzaamheid, in het bijzonder duurzame financiering waarbij mens, milieu en maatschappij voorop staan”.


Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.