Nyenrode scoort wederom bovengemiddeld op praktijkgerichtheid

16 april 2020
Onderwijs

De masteropleidingen van Nyenrode Business Universiteit scoren bovengemiddeld goed als het gaat om praktijkgerichtheid. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête die onlangs bekend gemaakt is door de Keuzegids. Vooral de masters Fiscaal recht en Management worden bovengemiddeld gewaardeerd door studenten.

Accountancy & Controlling

Uit de enquête blijkt dat studenten in Nederland over de opleidingen Accountancy en Controlling tevreden zijn, maar niet scheutig met complimenten. Uitzondering is de master Controlling van Nyenrode, waar wel veel bovengemiddelde scores worden gegeven, zo blijkt uit de beoordeling in de Keuzegids. Waardering is er bij deze opleiding voor de toetsing die goed aansluit op de lesstof en ook de aandacht voor wetenschappelijke vorming wordt gewaardeerd. De beide masters van Nyenrode doen het, in tegenstelling tot andere universiteiten, goed op het inhoudelijke lesprogramma, het contact met de beroepspraktijk en het aanleren van praktische vaardigheden. Deze opleidingen onderscheiden zich doordat ze beiden in het Nederlands worden aangeboden, waarbij de opleidingen van andere universiteiten overwegend in het Engels worden aangeboden.

Tien jaar ‘Best Master’

De Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) heeft van de Keuzegids weer het oordeel Topopleiding en bijbehorend kwaliteitszegel ontvangen. De afgelopen tien jaar is Bedrijfskunde van Nyenrode bestempeld als ‘Best Master’. Dit jaar geeft de Keuzegids voor het eerst geen kwaliteitszegels bij de masters uit. Wel beoordeelt de Keuzegids op twee nieuwe thema’s: ‘internationalisering’ en ‘uitdagend onderwijs’. Met name de Master of Science in Management van Nyenrode scoort op deze punten goed.

Miša Džoljić, Rector Magnificus van Nyenrode, is blij met de scores van de diverse opleidingen: “We zijn blij dat onze opleidingen ook afgelopen jaar goed beoordeeld zijn. Deze waardering van studenten motiveert ons om, ook in deze moeilijke tijden van de coronacrisis, de focus op de praktijk en de link met het bedrijfsleven vast te houden.”

 De Keuzegids Masters 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en verschijnt ieder jaar. In de gids worden alle masters van Nederland gewaardeerd op basis van kwaliteitsoordelen door studenten via de Nationale Studenten Enquête en gedeeltelijk van experts van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Alle uitkomsten van de Keuzegids zijn na te lezen op www.keuzegids.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.