New Board Program

Breukelen
28 november 2024
2 jaar - 6 modules (2-daagse) + 1 internationale module (3-daagse) + 2 executive sessions (1/2 dag)
Nederlands
€37.900 (excl. btw)

Daag jezelf uit om een goed geïnformeerde, professionele, verantwoordelijke en effectieve bestuurder te worden in een steeds veeleisender omgeving.

Alle aspecten van governance, ofwel goed ondernemingsbestuur, komen aan bod in dit topprogramma. Effectief besturen gaat niet alleen over strategie, focus op stakeholders en het beheersen van organisatorische prestaties en risico’s, maar ook over groepsdynamiek in de boardroom, leiderschap, individuele competenties, motivatie en persoonlijkheid.

Het New Board Program is ontwikkeld in samenwerking met bestuursleden van prominente Nederlandse bedrijven en organisaties, en behandelt veel case studies uit hun praktijk.

  • Alle facetten van besturen komen aan bod
  • Dialoog met zeer ervaren en prominente bestuurders en commissarissen
  • Peer learning en effectief netwerken

  Ervaringen van deelnemers:

  • Lees de ervaring van Paula Mooij, CEO bij ABN AMRO Verzekeringen en Rachida el Johari, partner bij Sagiure Legal met het New Board Program
  • Lees de ervaring van Jannie Minnema, managing director FarmTrace Europe met het New Board Program.
  • Lees de ervaring van Marcel Koekoek, ceo van het familiebedrijf Fetim Group, met het New Board Program.
  • Lees de ervaring van Janneke Hermes, lid van de Raad van Bestuur en CFO bij Gasunie, met het New Board Program.
  • Lees de ervaring van Berndt Kodden, president Special Nutrition bij Royal Friesland Campina met het New Board Program.

  Ook interessant voor jou

  Nyenrode Board & Governance 03-05-2023-1_600x400 Nyenrode Commissarissencyclus

  Nyenrode Commissarissencyclus

  Deeltijd | Nederlands | 2 en 3 oktober 2024
  Versterk je kennis, inzicht en handelingsperspectief als commissaris of toezichthouder.
  Nyenrode Board & Governance 03-05-2023-8_600x400 Inzicht in Corporate Governance

  Inzicht in Corporate Governance

  Deeltijd | Nederlands | 7 oktober 2024
  Tijdens dit programma leren deelnemers zich voor te bereiden op de rol rondom het speelveld van de raad van bestuur, raad van commissarissen en aandeelhouders/stakeholders.
  Tech4boards_afbeelding Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie

  Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie

  < 10 dagen | Nederlands | 19 november 2024
  Het programma Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie geeft je als bestuurder of commissaris inzicht in grote technologische trends en consequenties van de keuzes die daarmee samengaan.

  Wie zijn de sprekers?

  Tijdens het New Board Program geven inspirerende sprekers en ervaren bestuursleden hun visie op boardroom issues. Peer learning en een continue dialoog met Nyenrode faculty members  en prominente bestuurders en commissarissen vormen de kern van dit programma.

  Deze dialoog met de praktijk is een belangrijk onderdeel van het programma. De volgende sprekers* treden op tijdens het New Board Program:

  • Prof. mr. dr. Geert Raaijmakers
  • Mr. drs. Jan Louis Burggraaf
  • Frans van der Grint
  • Ivana Cvjetkovic LLM

   

  Leen Paape
  Hoogleraar
  Leen Paape is hoogleraar Corporate Governance bij het Center for Entrepreneurship, Governance & Stewardship, en voorzitter van het Nyenrode Corporate Governance Institute.
  Marcel Pheijffer
  Hoogleraar
  Als hoogleraar Accountancy heeft Marcel Pheijffer zich gespecialiseerd in onderzoeksgebieden die te maken hebben met fraude en andere onregelmatigheden.
  Hoogleraar
  Barbara Bier is hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit. Zij doceert en publiceert regelmatig over de juridische aspecten van bestuur en toezicht.
  Hoogleraar
  Roberto Flören is RSM hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business Universiteit. In 1992 is Roberto op Nyenrode Business Universiteit begonnen met een structureel onderzoeksprogramma naar familiebedrijven. Al zijn onderzoeken richten zich dan ook op de dynamiek en het spanningsveld tussen bedrijf, familie en eigendom bij familiebedrijven.
  Professor
  Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
  Tom Cummings
  Tom Cummings BA MA
  Lecturer
  Senior Lecturer op het gebied van Leiderschap en een gerenommeerd board room consultant en spreker over leiderschap. Tom biedt basiskennis vanuit een stevige theoretische basis en wetenschappelijke kennis over de ontwikkeling van organisatie-structuren, -strategieën en -processen.
  Hoogleraar
  Jeroen Veldman is universitair hoofddocent bij Nyenrode Business Universiteit.
  Arnold Croiset van Uchelen
  Arnold Croiset van Uchelen
  Partner
  Arnold Croiset van Uchelen is advocaat en partner in de litigation-praktijk van Allen & Overy LLP. Zijn focus ligt op ondernemingsrechtelijke geschillen, bestuurdersaansprakelijkheid en corporate governance. Hij treedt ook op als mediator en heeft een aantal toezichtfuncties.
  Mark Dijksman
  Mark Dijksman
  Gastspreker
  Mark Dijksman is de oprichter van oneUp, een business builder gespecialiseerd in technologie, innovatie en het helpen van bedrijven bij het vinden van nieuwe groei.
  Hel, Jan Bart van de
  Jan Bart van de Hel
  Partner
  Jan Bart van de Hel is advocaat en partner bij Stek. Hij adviseert (internationale) ondernemingen, bestuurders, toezichthouders en aandeelhouders over corporate governance.
  Mollee, Rutger
  Rutger Mollee
  Gastspreker
  Rutger Mollee is partner bij het gerenommeerde Speak to Inspire. Hij coacht boardmembers, politici en TEDx sprekers die een onvergetelijk verhaal willen vertellen.
  Wegter, Herman
  Herman Wegter
  Gastspreker
  Herman Wegter is storytelling-expert en heeft een achtergrond als tv-maker in Hilversum. Hij is gastdocent bij Nyenrode en partner bij Jawel, trainingsbureau voor leiderschap en teamontwikkeling. Herman’s storytelling-methodiek helpt leiders en organisaties verbinden, groeien en veranderen.
  Weijers, Jaap
  Jaap Weijers
  Gastspreker
  Jaap Weijers is sinds 2006 betrokken als gastdocent bij de executive programma’s van Nyenrode. Jaap is auteur, leiderschapstrainer, teamcoach, keynote-speaker en partner bij boutique trainingsbureau Jawel. Hij wordt vooral gewaardeerd om zijn pragmatiek, energie, scherpte en betrokkenheid.

   

  *De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Inhoud van het programma

   Het New Board Program is een tweejarig deeltijdprogramma. In zeven modules, waaronder één internationale, en een aantal online contactmomenten, worden alle relevante aspecten van goed ondernemingsbestuur uitgelicht. De modules zijn met name gericht op de interactie binnen de driehoek die gevormd wordt door de raad van bestuur, de raad van commissarissen en stakeholders.

  Thema's

  • Principes van goed bestuur
  • Gedrag en ethiek in de boardroom
  • Strategie
  • Risicomanagement
  • Eigendomsstructuren en aansprakelijkheid
  • Crisismanagement en stakeholders
  • Internationale governance stelsels

  De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 


     Voor wie?

  Dit programma is voor (aankomende) bestuursleden in een (internationaal) bedrijf, overheidsinstelling, of not-for-profit organisatie. Men ambieert een positie als commissaris. Ook zij die een andere rol in de boardroom vertegenwoordigen, zijn welkom voor een intakegesprek.

  Meld je nu aan

  Je kan jezelf direct aanmelden via het inschrijfformulier. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager maakt altijd onderdeel uit van jouw aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Nyenrode en de Annuleringsvoorwaarden van het New Board Program.

  Heb je nog andere inhoudelijke vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

  Data

  NBP 36

  Jaar 1

  • Module 1 - 28 en 29 november 2024
  • Module 2 - 13 en 14 februari 2025
  • Module 3 - 15 en 16 mei 2025
  • Executive Session - 5 juni 2025

  Jaar 2

  • Module 4 - 25 en 26 september 2025
  • Module 5 - 27 en 28 november 2025
  • Internationale module - januari 2026
  • Executive Session - mei 2026
  • Module 6 - 18 en 19 juni 2026

  Wat is de investering?

  De investering voor het New Board Program is €37.900,- (exclusief btw).

  Het programma is inclusief maaltijden en accommodatie en een internationale module (3 dagen) aan de Cambridge Judge Business School. De reiskosten naar en van Cambridge zijn voor eigen rekening.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

  Executive Session

  Executive session 2022:

  Op donderdag 23 juni 2022 vond de eerste Executive Session van het New Board Program van dit jaar plaats. Onderwerp: Information Security; fighting an invisible enemy

  Lees hier het verslag en bekijk hieronder de video.

   

  Executive session 2021:

  Op woensdag 15 september 2021 vond de tweede Executive Session van het New Board Program van dit jaar plaats. Onderwerp: The Netherlands on the move again.

  Lees hier het verslag en bekijk hieronder de video.

  Op woensdag 27 januari 2021 vond de eerste Executive Session van het New Board Program van dit jaar (online!) plaats. Onderwerp: “The purpose of the purpose”.

  Lees hier het verslag en bekijk hieronder de video.

   

  Executive session 2019:

  Op donderdag 20 juni 2019 vond de Executive Session 2019 plaats in het Pfizer auditorium van Nyenrode Business Universiteit, met als onderwerp “Better business; better world?”

  Lees hier het verslag en bekijk de onderstaande video.

   

  Tijdens voorgaande edities zijn de volgende onderwerpen aan bod gekomen.