(Pre-)Master Fiscaal Recht (deeltijd)

Breukelen
September en februari
Min. 2,5 jaar-max. 6 jaar (excl. premaster)
15-20 uur per week
Dinsdag of donderdag 14.00 – 21.00 uur
Nederlands
Ca. € 28.000
NVAO, EQUIS

Wil jij de volgende stap maken in je carrière op fiscaal-juridisch gebied? Dat kan het beste op Nyenrode! Onze Master Fiscaal Recht is als beste beoordeeld door Keuzegids. De Master Fiscaal Recht is een deeltijd opleiding die jou behalve fiscaal-juridische kennis ook het lef geeft om jezelf en jouw organisatie verder te brengen. 

Je ontwikkelt jezelf in 2,5 jaar tijd tot een tax professional op academisch niveau. Anders dan andere universiteiten krijg je college op een vaste collegedag. Je krijgt een unieke combinatie van theorie en praktijk en maakt ook een sterke persoonlijke ontwikkeling door. Als bevlogen professional met lef en kennis bied jij je bedrijf of organisatie straks duurzame meerwaarde.

 • Enige academische deeltijd Master Fiscaal Recht in NL. Toelaatbaar met elke HBO en WO opleiding
 • Flexibel studeren; doorlopend startmomenten, per vak betalen en je diploma halen binnen 2,5 tot 6 jaar
 • College op een vaste dag in de week met alleen mede-deeltijdstudenten

Wat levert het je op?

 • Titel: mr. of LL.M. 
 • Praktijkkennis op universitair niveau
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Mogelijkheid tot kandidaat lidmaatschap Register Belastingadviseurs Academy (RB)
 • Toelating Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)
 • Onderdeel van actief Nyenrode alumni netwerk

 

Ook interessant voor jou

FiscaalRechtCollegezaal (Pre-)Master Fiscale Economie (deeltijd)

(Pre-)Master Fiscale Economie (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Met de Master Fiscale Economie in deeltijd ontwikkel je jezelf tot een robuuste fiscaal-economisch specialist die bijblijft.
7012 (Pre-)Master of Science in Controlling (deeltijd)

(Pre-)Master of Science in Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Praktijkgerichte, universitaire controllersopleiding. Ontwikkel jezelf in deeltijd tot financiële business partner.
Nyenrode Business Universiteit_1 Tax Assurance in een digitale wereld

Tax Assurance in een digitale wereld

> 10 dagen | Nederlands |
De opleiding Tax Assurance in een digitale wereld geeft jou als ervaren professional grip op de fiscaliteit van je organisatie.

Wat ga je doen?

De deeltijd Master Fiscaal Recht duurt 2 jaar. Na deze 2 jaar begin je aan je scriptietraject. Het scriptietraject duurt gemiddeld een halfjaar.  De colleges worden gegeven op dinsdagmiddag en -avond (eerste jaar) en donderdagmiddag en -avond (tweede jaar). Het programma is gebaseerd op drie pijlers: Fiscaal Recht, Tax Assurance en persoonlijke vaardigheden.

Premaster

Als de kennis die je nu hebt nog niet voldoende is om aan de master te beginnen, doe je de premaster. Tijdens je informatiegesprek bekijken we samen welke premaster vakken je nodig hebt. Afhankelijk van de vakken die je gaat volgen, heb je colleges op maandagmiddag en -avond of woensdagmiddag en -avond. 99% van je medestudenten start eerst in de premaster en stroomt daarna door naar de master.

Hoofdvakken

 • Niet-winst
 • Loonheffingen
 • (IB) Winst & Tax Accounting
 • Vennootschapsbelasting
 • Indirecte belastingen
 • Formeel belastingrecht
 • Internationaal en Europees belastingrecht
 • Masterscriptie

Verbredingsvakken

 • Tax Assurance 1
 • Tax Assurance 2
 • Tax Theory en Ethiek
 • Juridische Methodologie1
 • Juridische Methodologie 2
 • Fiscaal Leiderschap
Meer informatie over de mastervakken vind je hier: Algemene beschrijving Mastervakken MFR.

Persoonlijke vaardigheden

Verweven in de opleiding is het werken aan je persoonlijke vaardigheden . De Nyenrode-waarden – Leadership, Entrepreneurship en Stewardship ( L.E.S.) – vormen hierin de leidraad. Gedurende de colleges werk je onder meer met onderwerpen als adviseren en overtuigen, ethiek en zelfstandig kritisch denken en handelen.

Open Avond

Wil je de deeltijd Master Fiscaal Recht in de praktijk meemaken? Kom dan naar de open avond.

Toelatingseisen en aanmelden

Om toegelaten te worden tot de Master Fiscaal Recht heb je voldoende basiskennis nodig. Daarom volg je eerst (een deel van) de premaster. Afhankelijk van je vooropleiding varieert de lengte van de premaster van 5 weken tot maximaal 1,5 jaar. Heb je bijvoorbeeld al een WO Bachelor Fiscaal Recht? Dan hoef je alleen het premastervak Inleiding Tax Assurance te doen. Ben je in het bezit van een diploma Bachelor Accountancy van Nyenrode? Dan verdiep je je kennis van het Recht tijdens het volgen van 4 extra vakken.

Je bent toelaatbaar tot de premaster met een van de volgende diploma’s:

 • Een hbo- of wo-bachelor, master of MBA
 • Register Belastingadviseur (RB)
 • Controleur Belastingdienst (interne opleiding)

De colleges van de premaster zijn op maandagmiddag en -avond en/of woensdagmiddag en -avond. 

Bij voorkeur heb je een relevante baan in de fiscaal-economische of fiscaal-juridische sector.   

Vrijblijvend informatiegesprek

Als je erover denkt om de deeltijd Master Fiscaal Recht te gaan doen, maak dan een afspraak voor een persoonlijk informatiegesprek. Daarin kijken we of en wanneer je kan starten en welke premaster vakken je nog moet volgen.

Aanmelden

Heb je je informatiegesprek gehad en wil je je aanmelden? Dat kan via de groene aanmeldbutton rechts op deze pagina. 

Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Investering

Premaster Fiscaal Recht
De kosten voor de Premaster zijn afhankelijk van je vooropleiding en daarmee van het aantal vakken dat je dient te volgen. Je kunt uitgaan van: 

 • Een investering per vak. Die is afhankelijk van het aantal ECTS en varieert van € 710,- tot € 1.620,- per vak. Bedragen worden voor elk begin van een vak pas gefactureerd.
 • De kosten per tentamen € 230-
 • Inschrijfgeld per jaar € 310,-

Tijdens het vrijblijvende informatiegesprek bespreken we welke premastervakken noodzakelijk zijn en wat de exacte kosten zijn voor jou. Wil je graag direct informatie over de kosten? Neem dan contact op met fiscaal@nyenrode.nl 

Master Fiscaal Recht
Als je alle vakken van de Master in 2,5 jaar volgt en je scriptie afrondt zijn de totale kosten € 28.005,- Deze bestaan uit:

 • De kosten van alle vakken. De prijs per vak verschilt en is afhankelijk van het aantal ECTS. Bedragen worden pas voor elk begin van een vak gefactureerd.
 • De kosten per tentamen € 230-
 • Inschrijfgeld per jaar € 310,-
 • Scriptiebegeleiding € 4.245, -

Investering vanuit jouw werkgever

Medewerkers met lef, creativiteit en ondernemersgeest zijn van cruciaal belang voor de kwaliteit van een organisatie. Op Nyenrode leiden wij jou op tot manager van de toekomst en betere gesprekspartner. Dit stelt je in staat om om diverse managementposities binnen jouw organisatie te vervullen. Bespreek met jouw werkgever de mogelijkheid om de studie onderdeel te maken van jouw persoonlijk ontwikkelingstraject.

Zo ontvangt bijna de helft van onze studenten een bijdrage voor de studiekosten van de werkgever. Heb je hulp nodig bij het overtuigen van je werkgever of ben je benieuwd naar de financieringsmogelijkheden?
LEES DE FINANCIERINGSBROCHURE

Levenlanglerenkrediet van DUO

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geld lenen om je studie mee te financieren middels het Levenlanglerenkrediet.


*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Van wie krijg je college?

Je krijgt bij de deeltijd Master Fiscaal Recht college van senior professionals die werken bij belangrijke belastingadvieskantoren en de Belastingdienst.

We stellen graag een aantal docenten aan je voor:
Hoogleraar
Lisette van der Hel-van Dijk is hoogleraar en bekleedt het lectoraat voor de effectiviteit van het toezicht op regelgeving. Haar onderzoek richt zich op de effectiviteit van belasting nalevings management strategieën en op Joint Audits.
Hoogleraar
Philippe Albert is professor Internationaal en Europees belastingrecht. Het terugbrengen van fiscale vraagstukken tot de kern (reductie tot de essentie) is zijn specialisme. Daarvoor is hij beloond met de H.J. Hofstra-penning.
Hoogleraar
Arco Bobeldijk is hoogleraar vennootschapsbelasting en verricht onderzoek naar dit onderwerp. Naast zijn werk als (postdoctoraal) docent, spreekt hij regelmatig op seminars en publiceert hij in vakbladen en journals.
roland II
Hoogleraar
Roland Brandsma is professor general tax law aan Nyenrode. Daarnaast is hij partner bij PwC en heeft hij ruim 25 jaar ervaring als belastingadviseur en taxateur. Bij PwC leidt hij de Task Force Special Affairs.
Hoogleraar
Jeroen Bijl is hoogleraar indirecte belastingen en vakcoördinator van de Master Fiscaal Recht en Master Fiscale Economie. Hij wordt enthousiast van interactie met collega's en studenten, want samen kom je tot de mooiste inzichten.
Marcel Snippe, portret
Hoogleraar
Marcel Snippe RA is academisch verantwoordelijke voor de Masters Fiscaal Recht en Fiscale Economie en hoogleraar Formeel belastingrecht aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Corporate Reporting, Finance & Tax.
Bart Jonker
Kerngroepvoorzitter belastingrecht
Coördinator van de vakken Belastingrecht 1, 2 & 3, Tax Theory & Ethiek en Fiscaal leiderschap bij de Masters Fiscaal Recht en Fiscale Economie.
Tom Berkhout
Hoogleraar
Tom Berkhout is hoogleraar real estate, directeur van Nyenrode's Real Estate Center. Zijn missie is diepe inzichten en bewezen kennis uit het verleden en het heden te koppelen aan de toekomst.
Rudolf de Vries
Hoogleraar
Rudolf de Vries is hoogleraar belastingrecht aan Nyenrode Business Universiteit, aan de Rijksuniversiteit van Leiden en de Universiteit van Nijmegen.

Wat staat je te wachten?

De deeltijd Master Fiscaal Recht is volledig gericht op de vaardigheden die het bedrijfsleven van je vraagt. Als fiscalist met academisch niveau ben jij degene die bij bedrijfsbeslissingen een helder en objectief fiscaal-juridisch oordeel geeft.

Organisaties hebben ook steeds meer behoefte aan fiscalisten die meedenken over hoe hun adviezen het beste kunnen worden uitgevoerd. Jij bent met deze master in staat om dit soort complete adviezen te geven. Daarmee ben je van grote waarde.

Studenten van de Master Fiscaal Recht werken voornamelijk als consultant, adviseur of controleur in de fiscaal-juridische sector. Bijvoorbeeld bij de Belastingdienst of een internationaal accountantskantoor.