Je hoeft geen manager te zijn om een goede leider te zijn

Elaine Versloot, COO bij Binx.io, vertelt op welke manier haar kijk op leiderschap compleet veranderde.

Als jonge vrouw in de IT heb je het niet makkelijk, zo ervoer Elaine Versloot toen ze ruim 12 jaar geleden in een technische wereld van overwegend mannen terechtkwam. Dat ze ook nog eens geen enkel diploma had, maakte het helemaal lastig om verder te groeien. “In mijn werkomgeving legde iedereen de lat op een bepaalde hoogte, maar niemand zag dat ik daar allang was. Ik vond het frustrerend om steeds te horen: doe eerst nog maar een paar jaar ervaring op. Het voelde letterlijk alsof ik een papiertje miste voor de kennis en ervaring die ik al had.” Om toch carrière te kunnen maken solliciteerde Versloot, destijds  alleenstaand moeder van een tweejarig zoontje, op een wildcard voor de Executive MBA. De ambitieuze Versloot kreeg de plek en gooide haar leven twee jaar lang volledig om - ging kleiner wonen, schroefde sport en hobby’s terug - zodat ze met de opleiding kon starten en haar carrière verder vorm kon geven. Dat ze op dat moment nog geen diploma had, lag niet aan haar ambities. Directeur van een beursgenoteerd bedrijf wilde Versloot als tiener worden, want “dat leek me het hoogst haalbare”, zegt ze met een geamuseerd lachje. Een beetje lichtvoetigheid en flink wat pech zorgden ervoor dat ze zonder VWO-diploma aan haar eerste baan begon en zich al snel ontwikkelde tot projectmanager in de IT. Voor haar stond leiderschap op dat moment gelijk aan management. “Ik werkte bij Franse en Britse organisaties, waar de hiërarchie strak is ingericht. Leiders, dacht ik, dat zijn de CEO’s van deze wereld.” En CEO worden, daar streefde ze nog steeds naar.

Van status naar kernkwaliteiten

Wat ze niet wist, was dat  de MBA haar visie op leiderschap volledig zou veranderen. “Ik keek uit naar een bepaalde status, deels omdat ik dacht dat daarmee een stuk onzekerheid zou verdwijnen. Ik leerde dat leiderschap veel meer gaat om wie ik ben, wat ik doe en met welke van mijn kernkwaliteiten ik andere mensen verder kan helpen.” “Ik zie leiderschap nu als een manier om mensen voor te gaan, de weg vrij te maken. Dat heeft voor mij niet zozeer te maken met leiding geven, maar meer met richting geven.” Het vrouw-zijn bleek voor Versloot een belangrijk leiderschapsthema te zijn. Tijdens een module in Zuid-Afrika kwamen vooroordelen over werkende vrouwen in een groepsgesprek naar boven, en die raakten haar zó dat ze huilend de klas uitliep. “Als werkende moeder moest ik altijd vechten tegen de aanname dat ik ‘nu vast minder wil werken omdat ik een zoontje heb’”, legt ze uit. Door dieper op dit thema in te gaan met de groep, leerde ze die vooroordelen anders te benaderen. “Ik leerde dat ik niet hoef te vechten, maar dat ik die feminiene kwaliteiten juist in kan zetten als kracht. In mijn omgeving zijn meer werkende vaders, maar toch krijg ik vaak de reactie: ‘Dat is zeker wel zwaar?’ Ik spiegel zoiets nu, vraag hoe de ander daar tegenaan kijkt. Het voelt niet meer als een gevecht.”

Leiderschap in een mannenbedrijf

Inmiddels is Versloot operationeel directeur binnen een consultancy bedrijf. Collega Ellis de Haan - Lulof, die haar bij dit bedrijf binnenhaalde, merkt hoe zij gegroeid is in haar leiderschap. “Toen Elaine startte met de MBA, was ze zichtbaar onzeker over haar eigen kunnen. Dankzij de reflectievaardigheden, de gespreksvaardigheden en de kijk op leiderschap die ze tijdens de opleiding heeft ontwikkeld, staat ze veel steviger in haar schoenen. Dat zie ik bijvoorbeeld terug in de respectvolle en sterke manier waarop zij als eerste in dit mannenbedrijf gesprekken aangaat over de wijze van communiceren. Elaine kan rustig tegen één van de managers zeggen: ‘Ik vond de manier waarop je dat gesprek in ging niet prettig’. Ze brengt daarmee een heel andere dynamiek binnen het team, want in een mannenbedrijf worden dat soort gesprekken nauwelijks gevoerd.” Ook voor Versloot zelf is het verschil duidelijk. Voor dat papiertje dat ze in eerste instantie bij Nyenrode wilde halen, kreeg ze een stuk meer dan ze had verwacht; een stevige basis, vertrouwen in haar kwaliteiten als leider, maar vooral een andere kijk op leiderschap. “ Er rapporteren geen 3500 mensen aan me, maar ik vind de rol die ik nu heb een hele mooie. Nog steeds wil ik het maximale uit mezelf halen, maar mijn ambities zijn niet meer gekoppeld aan status. Je hoeft geen manager te zijn om een goede leider te zijn, weet ik nu.”

Elaine Versloot is COO bij Binx.io

Je hoeft geen manager te zijn om een goede leider te zijn
Button
Ben je benieuwd hoe jij in 2024 kan werken aan je persoonlijke en professionele groei. Neem vrijblijvend contact op voor een informatiegesprek met onze adviesdesk.

Contact

Lidija Malek en Naomi Vervaart

Lidija Malek en Naomi Vervaart

Programma-adviseur

Bekijk hier ons aanbod

Gevonden: 6 opleidingen
Executive MBA banner image 3 Modulair Executive MBA in Business & IT

Modulair Executive MBA in Business & IT

Deeltijd | Engels | Voorjaar & najaar
In de Modulair Executive MBA in Business & IT ligt de focus op technologie als driver van jouw business.
EMBA Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions

Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions

Deeltijd | Nederlands | Voorjaar & najaar
In de Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions ligt de focus op transities die gaande zijn rondom duurzaamheid.
Executive MBA banner image 2 Modulair Executive MBA in Public & Private

Modulair Executive MBA in Public & Private

Deeltijd | Nederlands | Voorjaar & najaar
In de Publieke & Private MBA sla je de brug tussen publiek en privaat met een focus op het overbruggen van cultuurverschillen.
Nyenrode Impact MBA Main Image Impact MBA

Impact MBA

Voltijd en Deeltijd | Engels | Maart en September 2025
De Impact MBA is ontworpen om je voor te bereiden op jouw volgende carrière stap en om een leider te worden die staat voor voor een duurzame en digitale toekomst.
Nyenrode Impact MBA Executive Track Main Image Impact MBA Executive Track

Impact MBA Executive Track

Deeltijd | Engels | Maart 2025
De Impact MBA Executive Track is een tweejarige deeltijd boost voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
Nyenrode Impact MBA Fast Track Main Image Impact MBA Fast Track

Impact MBA Fast Track

Voltijd | Engels | September 2025
De Impact MBA Fast Track is een eenjarige fulltime accelerator voor jouw persoonlijke ontwikkeling.