Dr. Bin Yu

Assistant professor
Bin Yu
  • Informatie en nieuwe technologieën
  • Bedrijfsstatistieken
  • Informatie- en interactietechnologie
  • Datagerichte benaderingen
  • Gedragswetenschappen
"Data zijn niet alleen cijfers, maar krachtige tools die we kunnen inzetten voor het verkrijgen van inzichten, het vertellen van verhalen en het faciliteren van gedragsverandering."

Dr. Bin Yu is hoofddocent aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Marketing & Supply Chain Management.

Zijn belangrijkste onderzoeksonderwerpen zijn Behavioral Data Science en Data-Centric Approaches in bedrijfsinnovatie. Yu is geïnteresseerd in het combineren van kwalitatieve en kwantitatieve methoden in veldstudies om het gedrag en de ervaringen van gebruikers te begrijpen en gebruik te maken van opkomende informatie- en interactietechnologieën om gedragsverandering te vergemakkelijken.

Yu behaalde een dubbele bachelor in Industrial Design en Biomedical Engineering aan de ChongQing University (2010). Hij behaalde zijn Master of Science in Biomedical Engineering aan de NorthEastern University, China (2012) en zijn PhD aan de Technische Universiteit Eindhoven (2018). Zijn proefschrift was getiteld 'Designing Biofeedback for Managing Stress'. Voordat hij bij Nyenrode aan de slag ging werkte hij drie jaar bij Philips Design, waar hij zich richtte op Interactive Data Visualization voor het vertellen van verhalen en het genereren van inzichten.