Prof. dr. John Dumay

Visiting fellow
John Dumay
  • Financiële Boekhouding & Rapportage
  • Financiële Boekhouding & Rapportage

Prof. Dr. John Dumay is een gastprofessor aan het Center of Corporate Reporting, Finance & Tax van Nyenrode Business Universiteit. Aan de Macquarie Universiteit in Sydney bekleedt hij de positie van Professor in Accounting en Finance.

John heeft meer dan 15 jaar ervaring opgedaan als onafhankelijk bedrijfsadviseur in verschillende sectoren. Na het behalen van zijn PhD in 2008, getiteld "Intellectual Capital in Action: Australian Studies", trad hij toe tot de Universiteit van Sydney. Zijn doctoraal onderzoek leverde hem de prestigieuze Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research Award op in de categorie Kennismanagement.

John is door Elsevier en de Stanford Universiteit erkend als een van de beste 2% wetenschappers ter wereld in 2019, 2020, 2021, 2022 en voor zijn hele carrière. Hij is ook benoemd tot de Toponderzoeker in Accounting & Belastingen van Australië in 2020, 2022 en 2023 door The Australian newspaper.

John heeft een indrukwekkende staat van dienst als auteur of co-auteur van meer dan 120 peer-reviewed academische artikelen. Deze zijn verschenen in vooraanstaande magazines zoals het Accounting Auditing and Accountability Journal, The British Accounting Review, Journal of Intellectual Capital, Public Management Review, Financial Accountability and Management, en The Journal of Business Ethics. Hij heeft samengewerkt met meer dan 110 co-auteurs uit verschillende landen.

Nevenactiviteiten

John is momenteel Associate Editor van het Accounting Auditing and Accountability Journal en Meditari Accountancy Research. En hij is adjunct-redacteur voor het tijdschrift Accounting & Finance.