Doing well by doing good

Doing well by doing good


Hoe kan ik de wereld mooier maken? De realiteit is dat ik het enorm moeilijk vind en zoekende ben waar ik het verschil kan maken. Het zijn kleine stappen die ik maak. In de dagelijkse keuzes in mijn privéleven en ook zakelijk door te kiezen voor projecten die zich begeven op het kruispunt van business en maatschappij.

We zitten middenin de wereldwijde kanteling naar de nieuwe werkelijkheid, waarbij het niet meer gaat om shareholders value, maar om creating shared value. Je kent ongetwijfeld de vele verhalen van de voorlopers die zijn opgestaan om duurzame verandering in te zetten, van milieuactivisten, biologen, acteurs en economen, tot social entrepreneurs en captains of industry die met hun platforms en multinationals grote impact willen en kunnen maken. Zonder daarbij de winstdoelstelling uit het oog te verliezen; doing well by doing good. Met de Sustainable Development Goals als kompas.

Capture1


Geïnspireerd door de tijdsgeest en deze voorlopers hebben we met een groep mensen uit alle gelederen van de Nyenrode-gemeenschap besloten om in actie te komen. Om te onderzoeken wat wij als Nyenrodianen, in gezamenlijkheid, kunnen doen om onze kennis, netwerk, platform en invloed in te zetten om het goede te doen, het nog beter te doen. Want wat bijna 75 jaar geleden begon als instituut met 125 studenten om Nederland weer op te bouwen, is uitgegroeid tot een wereldwijde Nyenrode-gemeenschap met maar liefst 27.000 leden!

We werken aan een plan, waarmee we als collectief het verschil kunnen maken en waarvoor we jouw inbreng hard voor nodig hebben. 

Wil je met ons meebouwen? Meld je dan aan via: 
together@nyenrode.nl. Alle bijdragen, groot of klein, worden zeer gewaardeerd.

We do not need magic to transform our world, we carry all the power we need inside ourselves already: we have the power to imagine better. J.K. Rowling

Vanessa Buisman, namens alle andere imagineers: Joep Stassen, Simone Daniëls, Pieter Bas Boertje, Marjolein Baghuis, Heleen van Hall, Danique Wormgoor, Edgar Karssing, Els Sonneveld, Tim Mazajchik, Ronald van Oijen, Anke van Hal, Edwin Jonkers en André Nijhof


foto: Diane van der Marel